London dag 3 - 24 juni - del 1

Tisdag 24 juni

 Dag 3 - del 1
 
Egentligen är det bara dag 2 i London, men vår tredje dag på väg. Nu får det stå dag 3, annars blir det bara strul och förvirring.
 
NACKSPÄRR är ordet för dagen! Vi har dock sovit och det var välbehövligt. Efter diverse kuddiskussioner oss emellan duschade vi och letade oss till frukostmatsalen. Ingen av oss hade läst på frukostkupongerna vi fått och blev glatt överraskade när det var engelsk frukost.
 
Jag frossade i bacon, som är fett, äggröra som jag inte tål så bra och toppade med en färsk croissant. Utmanade gallan kan man lugnt säga och visst vann gallan, så det slutliga toppingen fick bli en papaverin, sedan var vi redo för Pri-Mark!
 
De produerar mycket sopor i stan kunde vi lätt konstatera. Så här såg det ut längs hela gatan.
 
 
Mot vår underground för att ta oss "ner på byn" - haha. Det var hiss i båda riktningarna - station/spåren och det kändes bra med skylten så att vi inte fick för oss att ta trapporna i hopp om att det skulle gå snabbare än hissen. En del gjorde faktiskt det, men de kanske inte kunde engelska.
 
 
Sedan en promenad längs Oxford Street med allt möjligt att fästa blicken på  
 
 
Selfridges
 
 
Nästan framme vid dagens mål slutade det med att söstras inre gudar vredgades rejält. KRIS, var det just då och den enda facilitet som fanns tillgänglig var en allmän toa - inträde 50 p och den kan nog ligga till grund för en doktorsavhandling i hygien. Jag såg den bara, men hon fick uppleva den till 100%. 
 
Efteråt återhämtade hon sig från chock och magknipet utanför Pri-Mark en halvtimme med att bara sitta och "glo" och sedan var hon åter i form och kunde ansluta till mig som redan var inne i striden därinne med 1000-tals andra.
 
 
Pri-Mark - Oh my God! Det var premiär för oss båda och nu förstår jag hur Blondie Krikelin och hennes väninna fru Perman kände sig när de gick lös på alla reor de for på. Det begrep jag inte ett dugg av när jag som barn läste den serietidningen.
Folk rev och slet, det kläder huller om buller och stundtals i fina travar och i rätt storleksordning. Det var gott om folk som arbetade med att hålla ordning i butiken och det är helt klart ett måste för att det ska fungera.
Kort sammanfattat kan man säga att vi shoppade loss! Helt slut var jag och då hade vi bara varit på första våningen då säger A: "Vi kan ta andra imorgon!" Hon som nyss varit "sjuk".
 
Som tur är vet ingen vad morgondagen har i sitt sköte, dock kanske inte Pri-Mark!
 
Vi släpade oss till en pub och A som inte hade så mycket inombords köpte en dubbeltoast och jag såg att de hade Bulmers cider och blev Irlandsnostalgisk - Aranöarna faktiskt, där kärestan och jag satte oss på en pub efter att ha cyklat nästan hela ön runt på varsin eländig hyrcykel och jag köpte en Bulmers. Nu blev det en till, efter Pri-Mark, som mycket väl kan jämföras med Arancyklingen i ansträngning.
 
 
Vi började leta oss hemåt, såg ett roligt hus längs vägen - smalt!.
 
 
Det såg ut som det växte gräs ut ur fönstren.
 
 
När vi kom fram till Queensway upptäckte vi ett utmärkt glasställe och satte oss en stund med lite fika.
 
JÄTTEGOD GLASS!
 
Sedan hade vi fått kraft nog att ta oss ända hem. Vi slängde alla kassarna på våran säng och kollade lite vad allt vi hade köpt, men sedan var det dags att dra iväg igen, för nu äntligen skulle söstra mi få sin födelsedagspresent som hon fått vänta på ända sedan september, nämligen Afternoon tea i Kensington Gardens.
 
 
Fortsättning följer kanske redan imorgon!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0