Jag leker cafe´ och dukar fint

Ibland när det blir kaffedags anstränger jag mig lite mer än vanligt. Vi hade varit på Odensbackens exellenta konditori och köpt fikabröd - inte för att det är tomt i frysen, utan för att det är gott att äta det som någon annan bakat ibland. Väljer man då att "bagaren" är ett konditori, kan det till och med bli en Desirebulle som kommer med hem.
De små "historierna" med toscamandelsmet uppepå heter Vesuvio och är oslagbara! Under toscan gömmer sig en tryffelklick - UNDERBARA!
 
Den här dagen hade vi lite extra tur, för en hel hög av gårdagens bullar låg där på frysen till halva priset, så vips blev det ännu mer att välja på. Det var då, när kärestan var ute och snickrade, som jag gjorde mig till lite extra innan jag ropade in honom på förmiddagsfika.
 
 
Det fanns möjlighet att få 2 bullar, men i det här fallet blev en av dem bara skådebröd, så den sparades till morgondagen.
 
Jag tycker det ser extra fint ut med fat på fot! Det är min mors och fars fat från början, så jag är noga med att det ska användas, inte bara stå i skåpet och se vackert ut.
Det har förresten varit deras kaffekoppar också. Dem fick jag när jag träffade kärestan, det var på den tiden när jag inte drack kaffe och följaktligen inte ägde några kaffekoppar. Han kunde absolut INTE tänka sig att dricka kaffe ur en mugg och då fick jag dessa söta koppar, så han skulle bli nöjd. Modern var mycket förtjust i honom, så det var nog inte svårt att ge bort dem.  

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så fint du har dukat!!
Till vardags använder jag muggar, men aldrig om jag har gäster. Då åker kaffekopparna fram. För visst smakar kaffet bättre i en tunn vacker kaffekopp?
Kram, Ingrid

2014-03-17 @ 22:27:45
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: AnnaKK

Och tänk vad det gör mycket med en duk på bordet också! Så-å-å-å mysigt och hemtrevligt!! :-) Och hur GOTT det ser, ska vi bara inte tala om (eftersom jag försöker hålla igen litegrann... Hm! Det går SÅDÄR... :-I)

Svar: Vi blev mer eller mindre tvungna att starta ett AB i slutet av förra året, för att maken skulle kunna sälja sin del i företaget där han tidigare var anställd. (Man kan kalla det skatteplanering). Fast den där försäljningen har ju inte blivit klar än, samtidigt som det trillar in en hel del räkningar. När chansen dök upp att utföra ett jobb som vi kan fakturera genom företaget - behöver ju få in pengar på kontot! - så var det lika bra att ta chansen!

Men det är alltså ingen stor verksamhet det handlar om - knappt mycket mer än en hobbyverksamhet. Men eftersom det är ett AB så gäller ju samma redovisningsregler för oss som för betydligt större företag... <:-) Phu!!

Ha en fin fortsättning på dagen! :-)

2014-03-18 @ 16:23:20
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Inga M

Det ser hemtrevligt ut med kaffepanna och gammaldags koppar med fat och kakfat på fot. Undrar varför jag inte använder mitt? Jag har också ärvt ett från modren, likadant som ditt, fast hon använde det bara till festliga tillfällen, inte till vardags. Jag skulle kunna ha det på skänken när det inte är i bruk så slipper jag dra det ut och in ur skåpet.

2014-03-19 @ 22:33:24
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Mia

Ser mycket fint och hemtrevligt ut! Mamma hade också ett kakfat på fot. Tror det t.o.m hade två eller tre våningar. Undrar var det finns idag, om det finns över huvud taget?

2014-03-23 @ 20:30:33
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0