Jersey

Nytt stalle, vi bor utanfor S.t Helier, pa ett stalle som heter Seawold och har ungefar 50 meter till den har stranden. Visserligen ar vattnet inte for vanliga svenska veklingar som oss, eller i alla fall mig, men kanske, kanske om vadret haller i sig. Nu har vi haft 2 kanondagar och jag ar inte ens normalblek langre! Det ar OVANLIGT!
 Det ar inte sa att vi klagar, inte alls!!!!!! Vi mar PRIMA!

L'ancresse Guernsey
Har har vi tillbringat storre delen av den har dagen, till fots och gaende mest hela tiden. OBS, det ar definitivt inte badvader tyvarr!
Nu ar vi rejalt trotta, men ska forsoka hasa oss ner i puben och ata nagot gott fran havet innan det blir natt!

Det kommer mycket mera, bara vi kommer hem igen!

Vi har det BRA!!!!

Sark
Det har ar Sark, dar har vi varit hela dagen idag (tisdag 21 juni). Antligen sken solen pa eftermiddagen!
Kanske hittar jag nagon mer dator pa nagot annat stalle.


Guernsey

Sa ar vi da pa Guernsey och alldeles bredvid receptionen pa hotellet vi fick hjalp att hitta fanns en dator.

Vadret kunde vara battre, de sager sjalva har att det ar forfarligt (det tycker jag min tex ocksa ar). Forra aret var det stralande sol och valdigt varmt. Det gor inte oss sa mycket, vi kom inte hit for att sola och bada, det kan vi gora hemma om vi kanner for det.

Guernsey ar jattefint, vi travar och gar och tittar oss omkring. I mitten av nasta vecka tar vi baten till Jersey och stannar dar resten av tiden.

Allt kanns valdigt roligt och att vara pa en o ar alltid lite speciellt.

Rapport kommer nar vi kommit hem och hamtat oss en smula. Da hoppas jag Sverige visar sig fran sin allra basta vadersida - TACK!

Tills dess sager jag bara "Bye bye"!

Open Art Örebro

Nu har vi årets upplaga av Open Art här i stan. Kärstan och jag cyklade ner och tittade på en del av det. När vi var på hemväg fick vi tag på en karta, så nu blir det en tur till senare i sommar och då ska vi kolla alla de cirka 70 konstverken som står lite överallt i centrum.

Open ART drivs av Örebro kommun genom Örebro Konsthall och genomförs tillsammans med Regionförbundet Örebro, Adolf Lindgrens Stiftelse och ett flertal lokala företag.

Ett bildsvep över det vi såg.Den gigantiska hönan håller nu på att kläs in med spån såg jag igår.Ur ett fönster högt upp på slottet kommer tuppen ut och skränar några sekunder, det gäller att vara snabb. Man har dock ganska många försök att få honom på bild, för han kommer varje kvart under dagtid.
"Befriaren" har fått en ny outfit, till förtret för en del lokalpatrioter.Med detta vill jag tacka för mig ett tag, nu far vi till Kanalöarna. Har civilisationen kommit dit så det finns dator någonstans kanske jag hojtar till ett "Hello". Annars ses vi i juli!


Träff på Bishop Arms

Jag och kära vännen I-M hade stämt träff på eftermiddagen på Bishop i onsdags för att inmundiga lite mat och dryck, samt häva ur oss en massa prat om allt och inget.

Vi satt bekvämt tillbakalutade i varsin soffa under tak och åt en fantastisk sallad, när hela himlen öppnade sig och det blev en faslig rörelse på människorna som satt vid ytterkanten. Där strömmade regnet ner som ett vattenfall.

Plötsligt fick vi sällskap i sofforna. Två trevliga herrar varav den ene hade ett emblem på sin jacka.Inte för att jag tycker om whiskey, inte ett enda dugg, men nyfiken och vetgirig är jag och var bara tvungen att fråga om det var hans jacka = är du delaktig i destilleriet?

Jo, det var hans jacka och så pratade vi en lång stund om det. Förgäves försökte vi få en liten smakprovsflaska, men det tillhandahölls inte, jag tror inte ens de hade sådana. Dock, när vi surrat på om whiskey och destilleriet en bra stund, halade den andre mannen - utan jacka och emblem - upp en helflaska ur sin ryggsäck. Jaha, han var också delägare visade det sig.Engelbrekt, mannen på Stortorget har fått låna ut sitt namn till en ny whiskeysort. Flaskan var obruten, vi satt på ett offentligt ställe med rättigheter. Vi fick se men inte röra, än mindre smaka. Den finns i beställningssortimentet vill jag minnas att de sa.

Det spelade ingen roll, det var trevliga herrar och jag fick utan vidare tillåtelse att skriva om det hela, så nu är min del av uppdraget slutfört!

Destilleriet ligger i NoraDet är mycket man inte vet, men på puben kan man alltid lära sig något nytt!

Gevalia???

Om du får oväntat besök.........


Visst var det då man skulle bjuda på Gevalia?Igår morse fick jag verkligen oväntat besök, på andra våningen dessutom och till och med utanför fönstret.

Det hördes en duns och ett förfärligt slammer mot plåt ända in till mig, där jag låg och försökte vakna. Efter den smällen blev jag klarvaken och studsade ur sängen för att kolla om fönsterblecket hängde löst och slog mot väggen.

Jag gick in i det blivande gästrummet och fram till fönstret. 2 dm ifrån mig satt den och stirrade in på den nytapetserade väggen!Ganska stor fågel som efter cirka i 10 minuter lämnade en stor fågelblaffa på fönsterblecket och for vidare.Inte ville den väl ha Gevalia? Jag vet inte ens vem den var! Inte en duva i alla fall.


Nytt arbete?

Vi cyklade förbi ett ställe där jag funderade på om jag inte skulle platsa snart......I alla fall känns det så runt midjan just nu, den där Geishan från Liseberg ni minns.
Förödande gott!!!!!!!


FEL

Jag har drabbats av ett problem jag inte klarar av. Jag kan plötsligt inte ladda ner bilder från kameran till datorn, därav bristen på inlägg senaste dagarna.

Jag har massor med bilder jag vill visa och skriva om, men kommer helt av mig när inte tekniken fungerar.

Kan det vara alla åskväder vi haft de senaste dagarna som ställt till med något som gör att det inte lyckas? Kärestans modem har lagt av efter senaste ovädret och han hade inte igång sin dator när det pågick.

Hur som helst har jag ingen lösning på detta för tillfället och skrivnödigheten är som bortblåst när jag inte kan visa bilder. Jag ska höra med min datakonsult om jag kan få lite tips, annars vet jag inte vad som händer???

Nu säger jag


Frodig grönska

Jag är så knäpp att jag kan tycka ogräs är vackert.

Jag vill inte ha det, speciellt inte maskrosor, men nog är de här fina?

Helt platt som en pannkaka med uppstickande blommorStrax bredvid  växte denna. Rena rama kudden.Knäpp är nog rätta ordet på mig känner jag just nu!

Umeå

Jag bodde hos min kompis E när jag var i Umeå. Hon är TOTALVÄGRARE när det gäller att hänga ut sig på min blogg, det kunde jag bara FETGLÖMMA, för att citera en annan generation än min.

Hur som helst så var det väldigt praktiskt. Den unga familjen slapp ha mig på en viksäng mitt i bebisbestyren och det hade varit fullständigt otänkbart. Det diskuterade vi inte ens, för lite vett hade jag kvar, trots att Majken totalt vridit om skallen på mig.

För att komma hem till E, där mitt tillfälliga nattläger var, fick jag åka genom halva stan. Det är inga problem normalt sett, för jag har bott i Umeå i 23 år och hittar nästan bättre än hemma.

Nu är det dock så, att Umeå har blivit utsedd till Europas kulturhuvustad 2014 och då måste stan piffas upp - pimpas!

Alltså bygger man om och fixar och grejar i princip i vartenda kvarter. Institutioner ska flyttas och det är ett himla hallabalo!
Vart man åker är det vägarbeten, de har fått rondellnoja, vägar är avgrävda och avstängda och GPS:n får direkt fnatt!

"GÖR EN TILLÅTEN U-SVÄNG" gnällde den hela tiden där jag for fram, för jag hade den på för att lära mig alla funktioner. Det är ju perfekt att göra det i en känd miljö, för säger den fel, vet jag det.Prövningar är till för att övervinnas, så det gick väl bra ändå. Det blev så att E och jag tillbringade både fredag och lördag förmiddag tillsammans. Ena dagen skulle Majken till BVC och andra iväg för att visas upp på ett event där sonen var inblandad som arrangör - Betongcupen!

E och jag for ut och odlade våra egna, gemensamma intresseområden i väntan på att jag skulle iväg och vara farmor. Det blev inköp av växter för balkong och uteplats. Det här är del av min skörd, som numera är planterad här hemma. Jag har fått för mig att jag ska ha en liten lavendelhäck, det ska bli intressant att se vad det blir av den.Ett annat gemensamt intresse är FIKA!

Stans bästa fik, alla kategorier heter NK = Nya Konditoriet, det är från 1927, därav namnet....... 

NK var ett av de första cafeérna i landet, som införde rökfritt och det är riktigt längesen, långt innan det blev så på de flesta ställen. Många, och rökarna i synnerhet, ojade sig och de flesta trodde att det skulle få slå igen, för vem vill fika på ett ställe där man inte får ta en cig efter kaffet?
Jag ville det och många, många med mig. NK överlevde krisen som aldrig uppenbarade sig.

Dialog mellan E och mig:

- Ska vi fika?
- Ja
- Var?
- Vad tror du?
- NK?
- Självklart!

Vi stegade iväg och hade sån tur att vi fick ett bord utomhus. E bjöd, hon behövde inte ens fråga vad jag ville ha.
Det är alltid citromaränpaj för min del, det som är nytt är att det är kaffe istället för te. Själv tar hon alltid äppelkaka, så vi är nog lite yrkesskadade båda två.

Inomhusmiljön är fin
På övervåningen där man sitter och fikar är den gammal och anrik.När vi just skulle slå oss ner fick vi syn på två av våra f.d. arbetskamrater som satt vid bordet bredvid. Det var verkligen roligt, jag har inte träffat dem på över 10 år.Efter avslutad stadsrunda blev det bebisgos resten av dagen och sedan hemfärd till E i sena kvällen. Det är faktiskt kväll på bilderna, men det blir just aldrig mörkt så här års, klockan var närmare 23.00 när jag passerade.

Där nere till vänster, mellan husen kan man se en snutt av Umeälven. Jag tog bilderna när jag åkte hem till E, från Majken och hennes föräldrar, det syns nog på kvaltiteten på bilderna att de är knäppta i farten?
Det är ett nybyggt litet bostadsområde - Öbackastrand, med HÖGHUS, precis vid älvbrinken och som totalt stänger av den otroligt fina utsikten från vänstra sidan om mig. Det är väldigt synd, för där ligger "lassa", dvs Norrlands Universitetssjukhus.

Där har jag tyvärr legat några gånger och många fler med mig förstås. Hade man tur att ha rätt krämpa, med rum som vette mot älven, fanns det i alla fall något vackert därutanför att titta på, som skingrade tankarna lite och fick tiden att gå.

Det är slut med det nu, nu är älvutsikten till för dem som kan hosta upp tillräckligt mycket pengar för att ha råd att bo där. En 2.a ligger på mellan 5.800 till 7600 i månaden. Grattis till älvutsikten säger jag till dem som tycker att den hyran är okej.

Jag är alltså väldigt negativ till att man bygger på det här sättet, om det nu inte framgår vill jag bara förtydliga det! Den som redan har, ska ha mer, eller????

Slutligen vill jag bara visa en ny sorts stängningsmekanism för sidorutor.Kreativt tänkande leder alltid framåt!!!!!!!!! Den sitter på insidan.

Jag åker norrut

Kristi himmelsfärdshelgen gjorde jag en variant av den, som jag kallar "Ume/Majken bilfärdshelgen!"

Jag tänkte smart, slog två flugor i en smäll och fick en härlig första kväll i Sundsvall. Jag klurade ut, att om jag åker till L&L i Sundsvall första dagen och sover över där, så anländer jag till Umeå relativt tidigt och dessutom pigg. På så vis får jag också umgås med kära f.d. extramamman L och hennes man som också heter L, en kväll.

Hon är en del av mitt liv, vi har känt varandra sedan 1977 och hon har bott hos oss ett helt år medan hon pluggade. Därav smeknamnet "Extramamman".Det var ett helt suveränt år, två småbarn i huset, 1 man och 2 mammor. Jag kan garantera att folk i vår omgivning hade problem med den familjebildningen, i synnerhet de, som inte visste att hon hade en egen familj med man och barn på hemmaplan.

Numera är alla våra barn utflugna, men L har fortfarande katter (tyvärr inte jag).

Frasse med rosa nos och Pelle. Pelle är en hona, det är därför hon är så liten.
De är släkt på något vis och har ganska mycket abessinier i sig.

I garaget stod ett nyförvärv, de hade köpt motorcykel - HÄFTIGT!Huset förfogade över en stor balkong, med väl avgränsning mot grannen. Vad bryr sig en nyfiken katt om en avgränsning? Inte ett dyft!

"In på andra sidan går bra, men hur i stackarn ska jag komma hem igen?"
Mannen L, gjorde en liten inbrytning och vips var Pelle tillbaka i rätt hem.

Vi tillbringade kvällen med katterna i soffan och tiden bara flög medan vi försökte prata ikapp.Till slut var vi ändå tvungna att bryta och gå och lägga oss. Jag skulle ju till Majken nästa dag!!!!!!!!!

Allt gick bara fint sista biten, men innan jag kom till Majken med föräldrar hade jag ett stopp till. Jag var bjuden till en annan L på lunch, när jag ändå var i närheten.Hon och jag bodde ihop när vi pluggade till fritidspedagoger en gång i forntiden, när vi bara var 21 och 23. Det var tider det!!!!!!! OJ!

Hon bjöd på den godaste trattissoppa jag någonsin ätit. Den var förstärkt med renskav och det var helt perfekt. Nu har jag lärt mig något nytt. Sedan serverade hon den med gräddfil, halvfrysta lingon, nybakat bröd och lingondricka.Vilka otroliga vänner jag har kors och tvärs i världen! Fast flest i Sverige förstås. Tack allra goaste vännen min, det var underbart att träffa dig!

Sedan kom då stunden då jag släppte på alla känslorna och det var när Majken kom in i mitt liv på riktigt!

Jag skulle vilja visa alla bilder jag tog + alla jag fått mig tillskickat, men nu har jag redan lagt ut en och så är det bara. Jag förstår att de inte vill ha henne valsa runt på nätet.

Fortsättning kommer, för jag hann med lite mer än hjärtebarnet!


Tillbaka från norra Sverige - Majken!

Till slut är jag tillbaka här i verkligheten, för vistelsen i norr var som en dröm!

Lilla ljuvliga Majken, jag blir alldeles varm bara jag tänker på henne!

Sonen och sonhustrun vill inte ha en massa bilder på henne som ligger ute här och där, men jag har fått dispens att visa upp en och hur svårt var inte det att välja?????

Här är hon i alla fall, det finaste barnet på hela jorden...... precis så som alla andra far- och morföräldrar tycker om sina barnbarn, men jag...... jag är inte ett dugg partisk, bara ärlig och klarsynt!

Titta och njut!

Rapport

Jag vill bara som hastigast meddela att mitt barnbarn Majken är det absolut sötaste som finns i hela världen.
Snabbt skrivet på sonhustruns dator, medan den lilla ljuva får lite mat!
NJUTBART är det att vara farmor och att få vara närvarande!

RSS 2.0