Vad är detta?

Jag bara undrar vad det är som växer på grenarna i häcken?På nära håll ser det ut så här!
Är det mossa, fast gul?

Alger? Nääää, inte i en torr häck, eller?

Lav?

Någon som vet?

Selmas soppa

Idag har vi testat Selmas soppa, min såg ungefär likadan ut och var hur god som helst. En utmärkt söndagmiddag, som dessutom blev tvårätters.

Vi orkade inte äta ostkakan igår, så det blev dagens, dessert med hjortonsylt, körsbärssylt (hemkokta, jag är gammaldags när det gäller sånt) och vispgrädde.
Jag är fortfarande mätt och skön och nu ska jag intaga horisontalläge!


Loppis och Bra & Begagnat

Kärestan förvånade mig under frukosten i morse!

Han sa: "Ska vi se om det finns någon loppis idag?"
När sådant händer är inte jag den som startar en frågestund eller börjar argumentera emot, för loppisar är inte hans största intresse om jag uttrycker mig i underkant, medan jag tycker det är jätteroligt.

Det är inte ofta jag handlar, men förra helgen t ex blev den stora behållningen en påse nybakade bullar, 4 stycken för 20 kronor.

Vi far till Hallsberg, sa jag, då kan jag tända ljus på gravarna och då vi kan gå på både loppisen vid Uffes lada och på Bra & Begagnat som finns i den gamla skofabriken strax bredvid.

Så blev det så, vi hade lite tidspress, så han la upp rutten på följande vis: Motorvägen till Hallsberg, in över viadukten, köpa bullar på fiket på Storgatan, vidare till ladan, sedan Bra&Begagnat, kyrkogården och vägen över Kumla hem, för där är bensinen ofta 20 - 30 öre billigare/liter.

Det blev precis så, 2 vaniljbullar inköptes och sedan till Uffes lada och "skofabriken".
Det är roligt att den gamla fabriksbyggnaden har rustats och fått nytt liv.

Jag fyndade lite både på loppiset och på B&B.* En liten skopa som jag inte vet vad jag ska göra med, den var bara så söt.

* Den andra lilla skeden är en Nils-Johan, vilket den söta, vithåriga damen betonade väldigt starkt.

* Gustaf ska sitta på en ruta i min bil, där satt en likadan förut, som jag köpte i USA för många år sedan och som hamnade på kära dotterns ryggsäck när det blev dags att förnya den lite. Kort sagt, hon tog Gustaf och gjorde honom till sin. Vart han tog vägen efter det har jag ingen aning om.

* En Muminmugg med den otäcka Mårran (som jag tycker om). Hon väckte både nyfikenhet och lite rädsla hos barnen när vi lästa Muminböcker i barndomen.

En dam på loppisen stod och sålde nygjorda ostkakor, himmelskt goda. En sådan blev det också.

Dags att börja med maten, vi kanske får dessert idag? Man vet aldrig! Jag har både hjortronsylt och grädde i kylskåpet!


Hindersmässa

Nu i veckoslutet är det Hindersmässa här i Örebro. Det är det alltid sista veckan i januari och den första hölls redan på 1300-talet. Då var det bergsmännen i Bergslagen som sålde sitt järn. Det gör de inte idag, men det är en stor marknad i flera dagar och det är alltid smällkallt.

Idag var det bara någon minusgrad, men det känns lika kallt ändå. Det blåste lite och man SKA frysa på Hindersmäss, så är det bara.
Som på de flesta marknader numera kommer det himmelska dofter susande förbi rätt som det är. Idag kunde jag avstå från att köpa, det var MYCKET bra gjort av mig måste jag säga. Duktig Leontina!En del knallar har fattat att folk fryser och säljer saker som är bra att ta till direkt. Här var det varma mössor, vantar mm av isländsk ull.En fin fårplansch fanns det också med olika raser av islandsfår på.I det här ståndet såldes också varma kläder, men det såg ut som det stod enäggsfemlingar bakom disken.Det fanns mycket av det mesta och en hel vagn full med blommor - i huvudsak tulpaner.Jag gillade den stora högen med tulpanbuntar
Vad jag köpte?


Lite renkött från Västerbotten, sedan var jag nöjd!

Kronblom

Kronblom, den kände soffliggaren, har stått utanför Eyravallen i Örebro i många, många år. Att han funnits där beror på att Gunnar Persson, son till skaparen Elov Persson, bor i Örebro. Numera är det Gunnar och även hans son Jonas som tecknar serien.

För drygt 1 år sedan fick Kronblom sparken kan man säga. Eyravallen hade bytt namn till Berhn Arena och han ansågs ha spelat ut sin roll. Han skänktes till ICA Parkhallen i Adolfsberg, samma område som Gunnar Persson bor i.

Nu står han där i nya kläder, har bytt från sin blå kostym till Adolfsbergs färger och han platsar riktigt bra tycker jag.


Oliv & Te

Jag som sällan är på stan missar lätt när det kommer nya butiker. Oliv & Te är inte nyöppnad, men ganska ny för mig.Min dotter gillar Kusmi te och det var en av julklapparna hon skulle få. Då gick jag in där och visst hade de ett stort sortiment, så hon fick sin önskejulklapp.

Själv fick jag också julklappar därifrån, dels ett fantastiskt gott kaffe, dels en skön tvål. Sedan har de en massa delikatesser av olika slag.Det är en fräsch och ljus butik med jättetrevlig och kunnig personal, så man känner sig verkligen välkommen och får svar på de frågor man har. Sådant är viktigt tycker jag.

Här är Kusmi tehyllan, nog är de välsorterade!Här är en annan sorts te - Hampstead Tea, helt okänt för mig, men enbart förpackningarna lockar till inköp och när innehållet är både ekologiskt och rättviseodlat är det ju ännu bättre.Jag köpte dock ett annat Earl Grey, som var supergott, även det med samma märkning. Kan jag köpa ekologiskt så gör jag det. Det känns rätt och sedan hoppas jag det är så också.

De hade ett kaffe som såldes i förpackningar om 1oo gram. Det kostade 195 kronor och är världens mest exklusiva kaffe, står det på etiketten. Det odlas väldigt högt upp, precis innan gränsen för det omöjliga.Någon gång kanske jag har råd att testa, dock inte just nu, men nyfiken blir jag förstås.

En hel del andra goda saker finns också, för den som vill ha lite extra.

Här är ett par exempel.
Vad härligt det är när det finns sådana här butiker när man vill lyxa sig lite. Jag köpte ett gott kaffe med ett annat kilopris, men som sagt: Någon gång vill jag gärna smaka Jamaica Blue Mountain!

Ängel

Min söta "syster" samlade på änglar en gång i tiden. Det har aldrig jag gjort, trots det har jag en och annan lite här och där i huset. Hon har bl a sytt en till mig som är varit min skyddsängel under många, många år. Den hänger alltid framme.

Hon är inte utkonkurrerad, men jag har nyligen inhandlat en till. Den var så ljuvlig och riktigt ropade till mig att den ville med hem.

Nu hänger den i mitt köksfönster och därunder har jag ett element som är på för fullt så här års. Det innebär att ängeln rör sig av värmen som stiger uppåt.

När den snurrar är den makalöst vacker, trots att kroppen och vingarna är av vanlig ståltråd. Vingarna har dessutom pärlor som gnistrar lite. Inga dyrbara alls, men det spelar ingen roll alls för mig.Kjolen är av tunna, mjuka fjädrar som hela tiden böljar fram och tillbaka.

Jag vill minnas att den kom från Afrika, någonstans och att merparten av förtjänsten gick till något välgörande ändamål. Jag skäms lite att jag inte la detta på minnet mer än så här, men det var i juletid och då var skallen full av annat.

Visst är den underbar?


Mosjö kyrka

Förra söndagen var vi sångare från 4 körer i Mosjö kyrka och sjöng den svenska folkmässan "Himmelen inom" av Anders Nyberg från Malung.

Trots att jag är  född i Närke var det mitt första besök i Mosjö kyrka. Jag har ofta sagt att jag vill gå in och titta, men det har aldrig blivit av. Mosås, som samhället heter, åker man oftast bara rakt igenom på väg någon annanstans. Det är en stenkyrka från slutet av 1100-talet och början av 1200-talet. Den har fått behålla sitt utseende från medeltiden, trots att den restaurerats och renoverats många gånger.

Denna bild är från nätet


Den mest omtalade inventarien som tillhört kyrkan är Mosjömadonnan. Det är en Mariaskulptur i trä, troligen från samma tid som när kyrkan byggdes och det är en av få Marior som finns kvar i Sverige från den här tiden. Originalet finns på Statens historiska museum i Stockholm, men den i kyrkan är en fullgod kopia från 50-talet.

Jag tycker hon ser så ledsen ut, fick inte kvinnor le på 1100-talet? Inte ens Maria?

Hon har också hållit i något, jag kan väl tänka mig Jesusbarnet, även om ingen vet, men både det och hennes händer är försvunna.Orgeln är också gammal, från 1866, men den moderniserades på 40-talet och den härliga, blå färgen fick den 1987. Tyvärr var det lite för mörkt för att min bild ska ge färgen rättvisa.Där slog jag två flugor i en smäll, äntligen fick jag se insidan av kyrkan och så vara med och sjunga den härliga folkmusikmässan en gång till.

Jag tycker om att gå in i kyrkor, det ger mig en skön känsla av lugn och även en bit kulturhistoria. Det kändes lite konstigt att inte ha varit inne i en som ligger så nära där jag bor, men nu är det inte så längre.


För 19 kronor på IKEA

Det här är vad jag fick för 19 kronor på IKEA för ett par veckor sedan.Otroligt, intensivt RÖDA!Det spelar ingen roll att julen är över, jag brukar ändå inte lyckas få dem att blomma i rätt tid, även om jag köper dem så att de ska pricka högtiden.

Jag njuter nu istället, nu behöver jag det bättre, för julen är njutning nog! Tillägg: Det var alltså bara amaryllislöken med 1 knopp jag köpte.

När kärestan kommer

Ja, när han kommer på fredagen får jag nästan alltid blommor - oftast röda rosor.

Ibland bryter han sig lite och jag får något annat.

I går när han kom fick jag en lite tunnare bukett, det kunde jag känna redan utanpå pappret. Då blir jag extra nyfiken, för vad har han då hittat på?

Rosor var det, men en annan färg. Jag tycker den var jättefin och lite vårglad mitt i det här kalla isvädret vi har just nu.Sedan säger han: Jag köpte inte så stor bukett, du får det här också!18 BRUNA ägg, ekologiska och från fria hönor! Det är mer än väl i paritet med röda rosor!

Tack min käre man! Bruna ägg, det är lycka för mig!


Vattentornet igen - svaretDet vackra, gamla vattentornet i Kumla är redan ombyggt till bostäder.

Jag känner en tjej som bott där, hon sa att det var lite svårmöblerat och även vissa bekymmer med bristen på hörn här och där. Det var visst lite si och så med förnstren också.

Det är inte självklart att rummen är fyrkantiga överallt, som man är van vid.

Dålig smak


En av sonens kompisar har lagt ut den här bilden på sin Facebook. Det måste vara det absolut sämsta valet någon gjort att lägga annonsen för  Viking Lines Kryssningskväll bredvid den artikeln!

Vattentorn

Det här är gamla vattentornet i Kumla.Ex närkingar och andra med anknytning till landskapet kanske vet, men alla ni andra!

Varför tror du att det står kvar? Vad har man det till?

Fint är det exteriört i alla fall, det tycker åtminstone jag!

Dagmar

Var det Dagmar den senaste "stormen" hette?

Jag bestämmer mig för det, trots att jag tycker mig ha hört Emil också? Nå, nu benämner jag den med "hon."

Hon ställde till en hel del oreda i skogarna här omkring och när vi kom till kyrkogården fick vi se hennes härjningar på nära håll. Inte skonas någonting, vare sig det är skog eller "helig mark".

Sockenkyrkan i Hallsberg är gammal. Jag kopierar från nätet:

"Kyrkan har medeltida anor men hennes (också en hon) nuvarande utseende tillkom under åren 1819-1829. Av den äldre kyrkan finns sakristian och delar av södra och norra väggarna bevarade."

Denna höga ålder innebär att även träden på kyrkogården har en del år på nacken och nu har ett av dem fått skatta åt förgängelsen tack vare Dagmar.

Så här såg det ut, sedan de mindre grenarna och kronan röjts bort.Som om vi vore skogsägare, var vi tvungna att stega iväg dit upp för att inspektera skadorna.

Inte kan det vara så kul att få sin gravsten omkullslagen av ett murket träd, men mot naturen har vi inget att sätta emot."Du ser vad murket det är", sa kärestan. "Det är inte mycket friskt trä kvar där."Nej, det var väldigt lätt att förstå att den där delen av trädet inte höll när vi såg in i det. Mycket god mat för en massa småkryp kan jag dock tänka mig och alldeles mjukt och fint (fast inte för hållfastheten förstås.)

Kärestan trodde att taket skadats också. Inte för att jag är höjdrädd, nog hade jag kunnat klättra upp dit och inspektera det också, men det fick faktiskt vara, trots att det fanns trappor ända upp.

Loppisfynd, eller...?

Jag var in på en loppis en bit från stan. Jag är på jakt efter ett plastlock till min ½-kilos Cirkelkaffeburk som jag hittade på en annan loppis, hos söstra mi i Orsa, i somras.

Här visar jag en lånad bild, precis en sådan burk är det! (Och lock finns det, alltså borde det inte vara omöjligt att få tag på ett någonstans.)Jag vill ha mina kaffebönor i den, men lock????? Var ska jag få tag i ett sånt? Jag har till min 1-kilosburk, men däri har jag mina pepparkaksformar. Förresten vill jag inte ha så stor burk till kaffebönor.

Hur som helst, när jag stegade in på detta loppis kom jag av mig totalt.

Det första mina ögon fick syn på var detta.........Någon som önskar en ny lampa till sitt hem?

Jag sände en tanke till kära syster, vi brukar ge varandra någon fulsak då och då. Det är en liten tävling vem som kan hitta det värsta. Hittills leder jag med en julprydnad för ett antal år sedan, men du Anna: 

Vad tycker du om den här? Visst är den värre?  Ska jag slå till?

Vackert i backen

När vi var till kyrkogården för att tända ljus i helgen, valde kärestan vägen över vårt blåsippsställe. Då ville jag förstås ut för att kolla hur det såg ut. Kan det blomma maskrosor så här års, kanske det kan finnas någon liten luden blåbärsknopp också som vågat sig upp?

NEJ, det lyckades jag inte se någon och jag hade nog blivit förvånad om det varit så. Bladen var dock gröna och fina.Eftersom jag tagit mig ur bilen och in i "grönskan", stegade jag vidare bara för att titta lite hur det kan se ut i naturen, utan snö, i januari.

Mer vackert kom i min väg och jag fotograferade så klart.Hagtorn trodde kärestan, för grenarna har fullt med vassa taggar just där.

Sen tänkte jag nypon när jag såg nästa, men det här kanske är hagtorn.....???Kan båda vara bär från samma växt, men kanske inte riktigt lika? Vem vet?

En rejäl frusen vattenpöl kan jag i alla fall identifiera. Den var så hårdfrusen att det inte gick att "klirra" sönder det vita. Jag som fortfarande tycker sånt är så ROLIGT!I denna pöl låg det något fastfruset som jag definitivt kände igen i alla fall.Lilla tallkotten! Det var en ovanligt vacker väg han valde min käre man!


Ur led är tiden

Mig stör det inte att snön inte kommit för att stanna, men jag kan ändå tycka att tiden är lite ur led.

Lördagen när vi kom ut för att åka och göra lite ärenden av olika slag blev jag stående och tittade ut över "min" gård. Det var väldigt vackert väder, sol och fint, om än med en kall vind. Kylan syns dock inte på bilden.

Visst är det vackert med det gröna gräset, björken och den ljuvligt, blåa himlen, sol som lyser och ger skuggor på marken?Det skulle lika gärna kunna vara en bild fotograferad i april! MEN  det är det inte. Den togs igår, 14 januari!

Idag snöar det................!!!!!!

Avancerad kompostering - slutet


Idag passerade vi Hjortsberga och när byn slutade insåg vi att det var något mer som tagit slut, eller hur man ska uttrycka det.

Det verkar som det tar cirka 3 - 4 år att kompostera en bil!

Så här såg det ut 25 oktober och då bloggade jag om det. Då räknade vi ut att vi sett den gamla bilen i diket vid åkerkanten i minst 3 år.
Det var tomt idag!Jag förmodar att jag kan utesluta att den blivit ett med jorden?


Nu blev det så här istället

Trots att jag har en  nyutslagen Amaryllis som verkligen inte prickat in julen rätt, så får den inte stå på köksbordet.

Nu när julen är slut hos mig är det så här istället.Det är Varberga blommor, som alltid, som tillhandahåller sådana här skönheter. Dessa köper man dem styckvis och 12 kronor för var och en, men inte gick det att tacka nej. De stod där och ropade på mig när jag klev in för att köpa lite Gerbera.

Jag får lov att visa dem uppifrån också. Tyvärr minns jag inte vad de heter, men tulpaner är det och de gnisslar så himla härligt att jag ryser av välbehag.

Det får bli en utan och en med blixt. Jag föredrar utan, men det "fransiga" syns bättre med.
Nu är det slut!

Jag stod inte ut till tjugondag Knut!

Då skulle den sista lilla gnuttan av julen ut ur huset hade jag tänkt. Det handlade om 2 adventsljusstakar, 1 stjärna och en snöboll i fönstret.

Stjärnan åkte ner i förrgår och har legat på bordet som en sorglig påminnelse att det är cirka 11 månader kvar till nästa gång den ska upp.

Ikväll när jag kom från jobbet kände jag att jag behövde något annat än 7-armade adventsljusstakar i fönstren. Det är tur jag bor i radhus, så det bara är fönster åt två håll.

Fort och lätt tog jag bort dem och ersatte dem med lampor. Nu ligger de 7-armade i sina kartonger i väntan på en "resa" till källaren.

Julklappsrummet håller på att rensas och nya klappar ska hitta dit så fort det dyker upp något.

Jag känner mig redo för mars månad, det är bara 49 dagar dit och då är det:

                                       V         Å         R   
Visst har jag en positiv inställning och visst märks det att jag inte är någon vintervän?Crema Catalana

 
Inga vill veta skillnaden på Brylépudding och den spanska varianten. Jag spånar lite här om hur det är på ett ungefär. Eftersom detta har blivit en stor favorit hos mig, har jag kollat upp några olika recept.

Barcareskompisen C, har bjudit A och mig på den inför vår första tripp, annars har jag bara njutit den på plats. Jag har heller aldrig gett mig på att göra en, jag har ingen brännare....... dålig ursäkt, eller?

Den spanska brylépuddingen heter Crema Catalana och är populär i hela Spanien, även om dess ursprung är Katalonien.

Den har ofta inslag av citrusfrukt, strimlat skal el dyl, det är väl det som är skillnaden mot vår svenska variant. Det finns nog mängder av recept.

Jag har ätit ganska många "cremas" vid det här laget och jag hoppas det blir många fler. Den knäckiga ytan ligger uppepå den varma, lena, härliga "puddingen" och frestar en, så det  nästan känns beroendeframkallande. (OBS: Den har verkligen ingen likhet med det man normalt kallar pudding, typ kål- eller mannagrynsdito).

Hur som helst, "puddingen" kan nästan få mig i salig trance (eller om det stavas trans när man är svensk, jag vet inte?) Den bara smälter i munnen!

Det finns massor med recept på nätet, googla, läs, testa, laga och njut!Inga, om vi någon gång lyckas ta oss över gränsen till ditt landskap, önskar jag mig en bränd dessert, gärna en svensk variant, men det går BRA med en Crema Catalana också, jag ska inte vara så nogräknad! :-)

Dags att sova

Jag sitter mycket vid datorn.

Jag läser bloggar, skriver i min egen, kommenterar i andras.

Jag har flera e-mailadresser som jag kollar av regelbundet, skriver mail, sköter mina bankärenden, lånar om böcker från biblan mm mm. 

Jag spelar en del spel,  kollar lite på facebook, "Traderar" - både köper och säljer - mest köper, bokar resor och gör en del inköp + mycket, mycket annat.

Innan jag lägger mig för att sova, eller ligga och läsa innan jag somnar, brukar jag spela två enkla spel. Jag sänker skepp och kör ett Memory. Sedan kan jag lugnt stänga av datorn.

Kärestan har andra kvällsceremonier, i alla fall på helgerna och semestrarna när vi är sambos. Han måste nästan alltid lägga minst en "Kungen."

Nu i helgen blev fredagskvällen väldigt sen. Jag mer eller mindre vräkte ut den älskade julen. Nu är den över och då vill jag ha ut tallen, bort med tomtarna och juldukarna och fram med annat fräscht, som får våren att komma fortare.

När jag äntligen gick upp var jag övertygad om att han redan sov.

Icke, sa Nicke. Så här var det!
Skönt att vi är likadana, annars kunde det bli jobbigt!

Hyrcyklar

Ett längre tag har det talats om hyrcyklar enligt ett nytt system här i stan. Vi kanske hade det förra cykelsäsongen, men det gick min näsa förbi i så fall och är det så att det redan är igång, är det också mig ovetande.

Jag reagerade i alla fall när jag sneddade över Stortorget och fick se ett snyggt lila cykelställ. Då drog jag mig till minnes att jag läst om detta med hyrcyklarna, som skulle finnas lite här och där runtom i stan.

Här på Stortorget fanns det i alla fall inte en enda cykel på plats.Man får inte ställa sin privata cykel i de lila ställen, då åker de iväg någon annanstans. Jag kan gott tänka mig att man får tillbaka dem mot kostnaden för att frakta bort dem + kanske lite till. Detta är dock bara spekulationer från min sida.Jag tycker det är en jättesmart idé och skulle gärna utnyttja det hela om jag inte bodde en bit utanför stadskärnan. Stolpen vid cykelstationen syns på långt håll, den är som skylten på en busshållplats, fast LILA! Jag gillar det valet av färg!Jag har också läst mig till att man blir medlem och får en elektronisk nyckel för att kunna ta ut en lånecykel. Huruvida det kostar varje gång man lånar en eller hur det finansieras är jag dock okunnig om i nuläget.

Naturligtvis bör det väl vara en avgift, hur ska det annars finansieras? Har vi månne ett överskott av skattepengar i kommunen????? (Äsch, dåligt skämt!)
Oavsett vad som gäller tycker jag det är en "lysande idé", för att citera Jönssonligan!


Fika

Vi var ute i några snabba ärenden på stan, matinköp bland annat. Då säger någon: "Jaså, är ni på stan, ska ni med och fika på Prinsess?"

Det var E och B som också var på stan, de har dock lite längre att åka än vi. Så klart vi följde med till Prinsess.

De hann först och E sa: "Är ni hungriga? Hoppas inte, för vi tog de sista två räkmackorna." Det gjorde absolut ingenting, för vi skulle bara ha lite slisk, middagen var redan spikad och våra inköp när vi möttes var lite kompletteringar till den.

De har dock väldigt, mycket, ovanligt goda räkmackor där på Prinsess!De har också väldigt många olika sorters GODA kakor, så det var svårt att välja.Jag vill bara påpeka, att jag sällan väljer bulle, det kan jag baka själv, men en sån där liten chokladhistoria med kolainkapslad valnöt, det gör jag inte. Den är alltså mitt val.

När jag skjutsat upp blodsockerhalten fick jag syn på bröllopstårtorna som vi hade strax bakom ryggen.

Först den lillaBredvid stod modell större/högreDe var fina, men jag vill inte, varken gifta mig eller ha en sådan tårta. Jag skulle vräka omkull alltihopa, för jag känner mig och min obefintliga smidighet vid det här laget och gift har jag varit så det räcker. Kärestan är en underbar man, utan att vi legaliserat det hela.

Brudparsfigurer fanns i många olika former, dock bara hetero, vilket störde mig.Den här störde mig också lite, men inte lika mycket som avsaknaden av två brudar, respektive manliga dito, vad nu det kan heta- inte brudgummar väl?

Jag säger bara hoppsan!

Det var den dagen det! Nu återstår 12 minuter och sedan är det lördag.

Vart tog den vägen och vad har jag/vi gjort?

Vi har tagit en morgonpromenad på 1 timme, (nåja, morgon och morgon. Vi gick mellan 10 och 11), för kärestan sov till strax före 10 och sedan störtade vi ut på en gång.

Efter dusch och frukost ut till Telia för att få ordning på den nya I phone jag fått i min vård. Den behagade inte ansluta sig till något nät.
Killen på Telia redde ut det efter 3 misslyckade försök. Det var något med deras trådlösa nätverk som den tydligen anslutit sig till redan på inköpsdagen och varför det gjorde att den inte fungerade, avstod han från att förklara för mig. (Jag kanske såg för gammal ut? = Ingen ide´?)

Hem och såg Bargain Hunt på BBC Lifestyle.

Knappade lite på våra mobiler - kärestan har ärvt min fina Nokia, 7 månader gammal och många frågor till mig om olika funktioner.

Knappade lite till. SMS till sonen om en ny bild på barnbarnet

Drack kaffe med julkakor och saffranskrans.

Knappade ganska länge, pratade för oss själva, alternativt muttrade.

Kastade ut jultallen och knappade lite till.

Lagade mat och åt.

Såg Engelska antikrundan på BBC Lifestyle.

Hann knappa lite innan "På spåret" började.

Kärestan såg något mer på TV, medan jag spelade Wordfeud med kära dottern för första gången. Dessutom var det premiär för oss båda, så vi chattade ganska mycket mellan orden.

Drack en iskall öl, för maten var lönnsalt, knappade lite till och konstaterade att det är läggdags.

Så kan en dag bara försvinna, utan att man märker att den tagit slut!

Nu tänker jag sova! Nu är det 1 minut kvar innan lördagen är här.

Hej då Dora

Inte blev det någon längre jakt på Dora, det fick ett abrupt slut.

Kärstan skulle byta abonnemang på sin mobil och där såg jag min chans. Han vill ABSOLUT inte ha en I-phone, men det ville jag och nu har jag en! Vi gjorde någon slags deal där på Telebutiken.

Min lediga tid kommer ett tag framåt att bestå av "trial and error", istället för en aktiv jakt på Dora. Tids nog står hon här, men mitt fokus just nu är aningen föskjutet!

Habegär

Jag undrar hur jag är funtad?

Jag stod nyss nere i köket och försökte hitta på lite extra goda tillbehör till fisken jag köpt till middag. Jag hittade "torskrygg", det skulle visst vara extra fint.
Då kom jag på att jag kunde använda nyårsaftonens egenhändigt gjorda Rhode Islandsås och förstärka den med lite nyskalade räkor.
Till det en god sallad med allt möjligt grönt, toppat med citronolja och valnötter. Har ingen aning om det går ihop, jag bara improviserar sådana gånger.

Jag pudrade ryggarna med Limepeppar och lite olja och "skjuts in i ugnen".

                       DÅ             Jag vill ha en Dora!Nu, lagom fattig efter jul, vaknar ett svårt habegär efter Dora!

Hon ska bara stå där på pianot när julen är bortstädad, mitt emellan Emma och Beata hade jag tänkt.Hur kan ugnsbakad torskrygg få mig att associera till Lisa Larssons Dora?


Ägg och natur

Kärestan såg en skylt för ett tag sedan när han var ute och åkte en bit från stan. "ÄGG" stod det kort och gott.

 Han åkte upp på en gårdsplan och följde skyltarna.Sedan kom han med 18 ägg till mig och det är väl inte något särskilt med det kan man tycka. Det var bara det, att de var bruna! BRUNA ägg är en passion hos mig, som jag inte har en aning om var den kommer ifrån. Förr kunde jag vakna på natten och fundera över hur många bruna ägg jag hade kvar. Kan någon lista ut varifrån detta "tvångs" kommit, tar jag tacksamt emot förslag.

Nu är det i alla fall lugnt, för nu har även jag varit där och handlat.

Så tog vi en sväng och såg oss omkring när vi ändå var ute. Så otroligt vackert det är, trots avsaknaden av den vita varan, vilken jag gärna är utan. (Jojojo, det snöade hela dagen igår, men det här var innan himlen öppnade sig).Det var så många vackra vyer, att han fick stanna nästan varje gång vi passerade en sjö el dyl. Jag hoppade snabbt ut ur bilen och fotograferade och sedan vidare mot hemmet.

Detta är Ramsjön med lite is och i ett vackert ljus när det snart mörknarMånen övervakade det hela
Väl ute ur skogen höll solen just på att gå ner och det var ett varmt skimmer och ett förunderligt, grått ljus över gårdarna vi passerade.

Då dristade jag mig till att försöka fota en klassiker också. En solnedgång! Det blev så där.....

Först försökte jag få med Kilsbergen i bakgrundenSedan koncentrerade jag mig på enbart solnedgången.Det var inte lätt, men så småningom kanske jag lär mig, Övning ger färdighet!

Nyårsafton

I år firade vi nyår för oss sjäva, det har vi gjort de flesta åren sedan vi träffades, för ingen av oss är särskilt mycket för de "stora" aftnarna. Det är så mycket förväntningar och man måste ha roligt, hur trist det än är där man hamnar.

Vi har gjort vår egen nyårstradition, som vi hittills har lyckats följa varje år det varit aktuellt.

Vi äter kräftor från Vättern eller Hjälmaren. Svenska ska det vara!

                       G O D A S T !  !  !  !Vi tog en liten paus efter att vi ätit ungefär hälften, där jag förutom mina kräftor, fått all rom dessutom. Kärestan tycker nämligen inte om den, men det gör jag
Då kände jag för att testa om jag klädde i att ha klo(r).Nja, jag tror det får vara. Otäckt att pussas av mig blir det också.

RSS 2.0