Promenad ner till sjön och hem igen.

En av de här fina eftermiddagarna gick jag ner till sjön för att se hur det var därnere nu när alla badgäster försvunnit. Jag gick ut på bryggan och satte mig, solen sken och det var så ljuvligt.
 
 
Vindkraftverket snurrade en bit därifrån och jag tycker de är jättevackra och majestätiska.
MER VINDKRAFTVERK!!!!! 
 
 
Jag passerade husen nere vid Sjökrogen och vid huvudbyggnaden fick jag se den här fina sittplatsen - läckert!
 
 
Jag bestämde mig för att ta vägen genom skogen hem och passerade en liten badvik
 
 
Ovanför den är det förberett för mer byggnation, det kan ju hända att det blir efterfrågan på mera bostäder och då kommer de att byggas här. Jag tycker dock att det ser väldigt tråkigt ut med all den kala marken istället för träd och växter.
 
 
På hemvägen blev jag spårfinnare. Det var inte särskilt svårt, de är inte särskilt diskreta där de går fram de förbankade vildsvinen,  som det finns flera hundra av i skogen alldeles bakom huset och på andra ställen också i närområdet.
 
 
De är goda, men jag tycker inte om dem!

Hallå där, nu blir det ett besök på 52:ans loppis

Leontina har återuppstått, åtminstone för ett tag. 
 
Jag har saknat bloggen, men all ork har hamnat i x antal pappersnäsdukar de senaste veckorna = ovanligt, kraftigt förkyld! Jag har varken öppnat min blogg eller tittat på någon annans, så jag har lite framför mig kan man lugnt säga. Det får dock ta den tid det tar, men nu ska jag försöka komma ikapp och hålla mig "på banan" igen.
 
Förra helgen blev det ett besök på 52:ans loppis.
 
 
Det ligger på väg mot Hampetorp, efter Odensbacken. Man ser det från vägen, för som synes är det väl skyltat.
 
Det är ett mycket fint och välordnat loppis och riktigt roligt att åka dit emellanåt. Jag och kamrat M var där förra helgen när "gubbarna" tittade på traktorer. Var och en fokuserar på det som roar dem. Bra tycker jag, då får alla titta i lugn och ro!
 
Precis innanför dörren möts man av den här skylten.
 
 
Här brukar jag fynda udda glasassietter, dem använder jag som blomfat och det blir väldigt fint i fönstren när krukorna står på dem.
 
 
Den här gången fanns det dock inga, men nästa kanske.
 
Väl inne stod den klassiska samligen i gul/grön emalj.
Så mycket det fanns, jag minns bäst muggarna och handfaten, vilket kan bero på att jag har sådana själv. När jag såg detta mindes jag också att vi haft en likadan mjölkkruka som står där.
 
 
.Det är som sagt verkligen välordnat och sorterat och lätt att få en överblick om man söker något särskilt.
 
 
Gamla plåtburkar är fina....
 
 
....för att inte tala om gamla plåtleksaker - eller är dessa nytillverkade? Tror inte det!
 
 
Gott om böcker och man kan fynda rejält, för många kostar bara som synes 2 kronor styck.
Jag köpte boken om Ole Jacob som vi läste för barnen när de var små, men vart vår tagit vägen vet man ej. Nu kan jag dock läsa för både Amelia, Majken och Otto om jag vill.
 
 
Vill man ha en kaffeservis finns det en hel del att välja på, här är ett exempel.
 
 
Eller om det är något annat man vill ha med sig hem
 
 
Lampan var tyvärr lite defekt, det fattas ett glas. Jag hade en liknande en gång, men det var då det och den finns INTE kvar i min ägo idag. Så kan det gå när man inte begrep något i ungdomens dagar.
 
Stanna gärna på 52:ans loppis, det är värt ett stopp och det är ju alltid nyttigt att ta en paus i bilåkandet (om nu någon medpassagerare skulle ha åsikter om att man vill stanna till ett tag).
 
 

Ahtikatten här och där

Det gäller att hitta bekvämaste sovstället.
Än så ligger hon här....

..... och det är minsann inte vilket skräpställe som helst, det är kärestans allra heligaste plats här i huset. Han har nämligen flyttat hit sina riktigt gamla tidningssamlingar och här vilar hon trygg på ett par, tre årgångar av "Tfa" = Teknik för alla, från 50-talet.
Där får hon inte ligga, säger han. Säg till henne det!" "Ja," svarar jag. "Den dagen jag kan tala kattspråk ska jag säga det, eller säg det själv." 
Vad bryr sig Ahti om det? Inte mycket och egentligen inte kärestan heller. Så länge hon inte kloar runt därinne på tidningshögen gör det inget och man kan ju alltid se henne som Tfa-väktare!
Fast så råkade jag lämna framme den sköna sjalen jag fått av kära vännen M. Hon stickar sådana och eftersom hon fått garn av mig, fick jag tillbaka lite i form av en skön sjal. Då bytte hon sovställe.

Sedan tänker hon nog, att det är bäst att visa hur OTROLIGT skönt det är och visa att sig från sin allra mest oemotståndliga sida och då blir hon så här söt!

"Ligg där, du lilla Ahti," sa jag och det förstod hon tydligen!

Vurpollon 3

Nu finns bilden med i inlägget, så nu har jag gjort som storebror sa! 

Vurpollon - del 2

Min bror kommenterade på min blogg om detta med vurpollon. Han hade inte hört det namnet, men visst hade han haft det och tydligen hade jag också testat det.
 
Det måste ha varit innan jag var 15, för efter det satt jag inte på min cykel mer! Efter 15-årsdagen var det moppe som gällde och inte hade man hjälm på den tiden - det fanns inte ens i ens tankevärld, än mindre i verkligheten.
 
Om jag lovade att publicera bilden skulle han skicka den och det är klart jag måste visa en säker cyklist, redan på 60-talet!
 
Ett föredöme......hahaha.
 
 
Mig veterligen hade jag nog aldrig på mig den någon mer gång, för jag har inget som helst minne av att detta "vurpollon" någonsin satt på mitt huvud. Dock finns ju bildbevis, så uppenbarligen har jag åtminstone testat en gång!
 
 

Bio igår - Monica Z

Bilden lånad från nätet
 
Igår var vi på premiären av Monica Z! Jag kan bara säga en sak: GÅ OCH SE DEN!!!!!!
 
Det var en av de bättre filmer jag sett! Edda Magnason gjorde en fenomenal skådespelarinsats och det var otroligt roligt att se alla kända svenskar som rörde sig runt Monica som unga. Många av dem var så otroligt look a-like!
 
När filmen var slut fick jag vara med om något som aldrig hänt mig förr. Det bröt ut en spontan applåd i den nästan fullsatta salongen. Vi klappade med, för allt annat hade varit omöjligt!
 
Som sagt: Gå på bio och se filmen om Monica.

Från parkeringen till tandläkaren

Jag går hos en tandläkare på söder i Örebro. Jag brukar parkera en bit därifrån där det finns en gratisparkering - något som nästan är omöjligt att hitta i stan.
 
Det blir en liten promenad upp till Drottninggatan och då passerar jag en massa stenhus som har några år på nacken - eller nocken kanske det heter....!
 
Nu senast hade jag kameran i väskan och roade mig med att fota lite uppåt väggarna där jag gick och även lite neråt. 
 
 
Här var det en fin placering av blomster
 
 
Fortsatte förbi den rundade trappen
 
 
Tänk att man la ner tid och möda på utsmyckande detaljer på och kring husen och så stor skillnad det gör. Naturligtvis var detta inga arbetarbostäder, men fattig som rik kan ändå njuta av det estetiska utan större skillnad eller extra kostnad.
 
Det var roligt, jag ska nog fota ltie mer uppåt väggarna någon annanstans i stan.
 
 

Förr och nu

Vill man träffa riktigt mycket människor ska man bege sig till någon av alla stormarknader som finns utanför de flesta större städer.
 
Jag lyfte bara kameran rakt upp och tryckte och här är resultatet. Om alla dessa bilar rymmer i snitt 2 - 3 personer, är det lätt att föreställa sig hur många som finns inom Mariebergs köpcentrums dörrar inför en helg och detta är bara en liten, liten bit av den stora parkeringen.
 
 
Förr gick man till kyrkan på söndagarna för att, förutom få sig ett gudsord, träffa släkt och vänner. Jag hörde en intressant jämförelse på en föreläsning en gång. 
 
Förr samlades människor i kyrkan, de la sin offergåva i kollekthåven, träffade nära och kära och var nöjda fram till nästa gång det var kyrkdags. Regelbundet under hela ceremonien hördes vacker musik och sång.
Nu åker människorna till sina stora varuhus, lägger sina offergåvor i kundvagnen, betalar och är nöjda till nästa gång. Även här hörs hela tiden lågmäld musik som förstås gör att man kanske "offrar" mer i kundvagnen än som står på inköpslistan. Dessutom träffar man nästan alltid någon eller några bekanta.
 
Rätt så intressant jämförelse tyckte jag när jag hörde det!

IMPO

Jag var mods när jag var tonåring.
 
Det var aldrig någon tvekan, vi var mods hela högen som umgicks, fast i olika hög omfattning. I vårt gäng var det ingen som sysslade med droger, haschet kom till vår kännedom under de här åren, men varken jag eller mina närmaste vänner var ett dugg intresserade av det.
Däremot ville vi gärna ha lite andra attribut för att visa vår tillhörighet.  
 
Jesussandaler var ett måste. Söstra mi och jag var extra häftiga tyckte vi, för vi knöt ihop remmarna, hängde dem på ena axeln och gick barfota. Min mor funderade mycket över vad det var för syfte och mening med det?
 
 
Så var det jackorna. På Impo i Örebro fanns gamla amerikanska armejackor som också var ett måste för ett mods och järnvägarungar som många av oss var, hade vi gratis resor in till stan med SJ. (Inga, var det inte du och jag som var in till stan och köpte sådana?)
 
Impo låg på Storgatan och där fanns dessa eftertraktade jackor till den facila summan av 15 kronor. Så klart att vi köpte det. Jag har fortfarande kvar min och den ska jag fota av nästa gång den kommer i dagen. Hela ryggen är full av namnteckningar av människor vi mötte när vi var ute och liftade eller åkte tåg. Den fungerade helt enkelt som gästbok. Resten av jackan klottrade jag själv full med "väsentligheter."
 
När jag var på HM förra veckan stannade jag upp som förstenad. Vad var detta?
 
Dessa hängde där på en hängare mitt framför mig och nu kändes det nästan som i tonåren igen.
 
 
Undrar vilken grupp av ungdomar som kommer att välja dem som sitt signum?

Lördagens begivenhet

Jädersbruksdagarna - Alltid första helgen i september.
 
Det har vi lärt oss vid det här laget och ofta har det varit så, att den helgen blivit sista motorcykelhelgen. Vi får se hur det går i år, för än så länge är det riktigt varmt sommarväder här.
 
Vi for innan Melodikrysset på lördagen. Det är nästan hädelse, men vi ville komma iväg i tid och slippa jäkta, för det passar inte riktigt ihop med motorcykelåkning.
 
Framme i Jäders fanns de traditionella solrosbuketterna till salu redan innan entrén. Som vanligt blev jag utan. Det är en ren omöjlighet att få hem en bukett solrosor helskinnade på en motorcykel.
 
 
30 kronor buketten känns som ett väldigt billigt pris för en knippa solsken.
 
På Jäders är det alltid mycket fordon och trots att det är gamla, vackra bilar, roar det mig inte så där särskilt mycket, men 2-hjulingar tittar jag gärna på en stund, medan kärestan går och frossar i bilparken.
 
Jag fotade dock ett par små fransoser som stod där och såg mysiga ut. 
 
 
Sedan fick vi syn på en gammal BMW, som verkligen hade varit med, om man säger så.
 
 
Jag minns när mina föräldrars resväskor var fulla med dylika klistermärken från olika utlandsresor på 50- och 60-talet, mestadels med med tåg.
 
 
Vi brukar dela på oss när vi tittat på bilar/motorcyklar, så även denna gång. Han gick för att se motocross och jag gick in på marknaden.
 
Mmmmm, jag som sockrat av, nu sockrade jag på igen, med en rejäl kokosbulle i baguettformat.
 
 
Ätandes den, gick jag runt och ögonfröjdades lite.
 
Ett stånd för riddare och bågskyttar
 
 
Spånkorgar
 
 
Mera söta delikatesser
 
 
Sylt, textilier och lite allt möjligt
 
 
Längsta kön var vid den stekta strömmingen på knäckebröd.
 
 
Knäckebröd fanns också till försäljning. Hjälmarknäcke har jag inte sett tidigare.
 
 
Lakrits - här sockrade kärestan på, lite senare på dagen.
 
 
Medan jag gick där och tittade hamnade jag plötsligt i en annan tid.
 
 
Och sedan mötte jag hundar - Triss i Leonberger. Jag blev tvungen att bekanta mig lite för att få ta ett par bilder och skicka till dottern med familj, som har tiken Puka av samma ras.
 
 
Lite mera solrosor på den gamla mjölkpallen - det är också tradition.
 
 
Kärestan och jag hade sammanstrålat, för nu var det fikadags. Vi gick till "Kvarnen". Det är han som är den nyttige av oss, dvs smörgåsen är hans. Bulle åt han också, hur nyttigt det nu är?
 
 
Moppedags! Det gillar vi båda.
 
 
En sådan här hjälm lär kallas "Vurpollon". Dock vet jag varken ursprung eller sanningshalt i detta påstående. Jag hörde aldrig min bror säga det när han hade en - eller minns jag fel nu igen dyre broder? Visst hade du en sådan, även om det inte stod Monark på den?
 
 
En gammal Puch fick kärestan i trans en stund,
 
 
medan jag var mer fascinerad över att högertrafikmärket satt kvar framme på styret efter alla dessa år.
 
 
Hoppsan, jag tyckte jag såg Gubben Pettsson på en gammal moped!
 
 
Nytt för i år var att man kunde åka på kanottur en sväng på Arbogaån.
 
 
Jag och kärestan brukar ta en tur med "Jädra" och det gjorde vi den här gången också.
 
 
Det var trevliga skeppare, varenda liten unge som ville, fick styra båten och gissa om det var stolta små styrmän- och kvinnor som klev av när vi gjort rundan ute på ån.
 
 
Till sist var där en gammal koktross där det var gott om herrar i gamla militärkläder, grötrockar eller vad de nu kallas. Kärestan visste naturligtvis det exakta namnet, men eftersom det faller utanför min intressesfär, satt det kvar i minnet ungefär 1 timme. Grå och vadmalsaktiga såg de ut i alla fall. 
De hade dessutom en massa gammal utrustning att visa upp och det roade somliga som såg väldigt nostalgiska ut, medan andra bara passerade.
 
 
 
 
Det roligaste var hjulet!
 
Det hade nog inte så mycket med det militära att göra, för det var ett Pilsnerhjul. 10 kronor/siffra kostade det och självklart spelade vi. Det var vi 2 och en till person och ingen vann. Då drog han på hjulet 3 gånger till, men sedan var 10-kronan förverkad. Vad gjorde det, roligt var det i alla fall.
 
 
Här var vi nära utgången och kände att det var dags att börja tänka på hemfärden. En rolig dag med fint väder, precis som alltid på Jädersbruksdagarna!

Efter GLAD - JAVA!

Vad hände sedan?
 
Jo fikadags såklart! Vi hade bränt all energi på att titta och minnas och behövde fylla på med lite ny.
 
Vi gick till Java och Otto tyckte det var toppen!
 
 
Jag som ätit en mycket kraftig lunch timmen innan vi träffades, behövde en liten dessert! Jag var mycket nöjd med storleken på den hallonpajen. Liten var den minst av allt, men det visste ju inte jag när jag beställde. Det passade bra att jag valt en stor latte.
 
 
Kära dottern hade däremot inte ätit någon mat, så hon valde detta
 
 
Medan den mackan med parmaskinka och Chevré grillades fixade vi fram en barnstol till Otto.
 
 
Jättenöjd och glad över att vara med på samma höjd.
 
Mormor fikade ganska snabbt och matade i honom mixad nektarin och päron som hans söta mamma tagit med hemifrån. Det mesta åt han sittande i stolen, men sedan var det givet att han hamnade i knät på mig så klart!
 
 
Så var jag bara tvungen att gosa MYCKET också! Att man kan vara så galen i en sån där lite plutt!!!!!!!
 
 
Fast mamma är ändå bäst, det råder det inget tvivel om!
 
 
Hej mormor. Tack för idag!
 
 
För nu blev jag så himla trött, så nu räcker det för en stund!
 
 
 
 
 

GLAD!

Kära dotter och älskade Otto hade stämt träff med mig på stan i fredags efter jobbet. Jag skulle få se den underbara butiken "glad", som de nyligen gjort bekantskap med.
 
 
Jag kan lova att jag blev minst lika såld som de, med flera,.
 
En fantastisk, inspirerande, nostalgiframkallande, ljuvlig butik, full med underbara saker från nu och då. Hur mycket som helst för alla åldrar.
 
 
Butiken bestod av 2 rum, barnvagnar var hur välkomna som helst och vad gjorde det att det blev lite trångt, när vi sammanlagt var ganska många vuxna + 4 barnvagnar på samma gång, ett tag därinne.
 
Ovanför dörröppningen till det inre rummet fanns denna skylt.
 
 
OBS: Tejpen som används är glada plåster. Så även på paket, upptäckte jag som köpte ett litet paket till lilla M - barnbarnet i Umeå.
 
Här kommer många bilder utan hänsyn till i vilket rum de stod. Många gav mig nostalgiska minnen från min barndom och samma sak hände kära dottern. 
Otto var helt nöjd med den leksak han fick och satt där i sin vagn mitt på golvet och hade roligt.
 
 
BILDER!
 
 
På en del saker satt lappen "Återbruk". Det gav lite eftertanke och ett leende + även här nostalgi
 
 
Det här var nostalgi för min del
 
 
Sådana stolar, fast röda, samt bordet hade jag i mitt dockskåp. Jag var alltid lite missnöjd med stolarna, för de var aningen för stora för dockskåpsdockorna.
 
Även detta kände jag igen - min sopskyffel var dock inte röd, tror den var grön.
 
 
Det fanns mycket mera, häng med ett tag till.
 
 
Sedan fick min kära dotter en liten nostalgikick också. Sparbössan från Jordbrukskassan/Föreningsbanken!
 
 
För att inte tala om hönorna som pickar efter korn.
 
 
Vad var det då i de stora kartongerna lite högre upp på hyllan?
 
 
Jo, sådana här roliga fortskaffningsmedel
 
 
Vad du gör, så missa inte den här butiken om du är i Örebro av någon anledning, men se till att du har gott om tid, för även om lokalen är lite liten, kan man gå där länge fram och tillbaka och hela tiden hitta nya saker som blicken bara fastnar på.
 
Här är det!
 
 

Nu har jag "vakat"

Nej då, jag har inte suttit och vakat över någon, inte vakat och haft trevligt heller. Mitt "vakat"-ord är mitt eget påhitt från igår.
 
Jag "vakade" hela dagen.
 
Älskade lilla Ahti, huskatten vår, hade varit i slagsmål och kom in under helgen och blodade ner min säng medan vi sov, samt en långsmal pöl på köksgolvet. Det var ganska mycket blod, klockan var 4 på natten och jag for upp förstås och gjorde en rejäl kontroll på henne vad som hänt. Hon var inte skadad någonstans på kroppen, som skulle föranleda allt det blodet som jag fick ta rätt på. Däremot såg jag att hon blödde i mungipan.
 
Nå, katter läker och läppen har bra läkförmåga, så jag höll bara ett vakande öga på henne, följande dagar. Aptiten var inte så värst dagtid, så jag erbjöd både 2 och 3 rätter utan större entusiasm från hennes sida under min vakna tid. Däremot var alla skålar tömda på morgonen.
 
I förrgår kväll låg hon och gosade i mitt knä. Jag kände en äcklig lukt och så gäspade hon och jag fick mig en titt in i gapet på henne. TUNGAN VAR TRASIG! Dessutom lite missfärgad och som sagt - lukten.
 
Jag ringde en av mina bästa vänner som själv är kattägare. Han rekommenderade mig att ringa  Telefonveterinären. Samtalet kostade 60 kronor, men vad gjorde det? Hon rådde mig att åka till veterinären, så igår morse ringde jag så fort telefontiden började och fick komma redan klockan 10.
 
Lätt panik, jag hade ju arbetsdag, men nu var Ahti prio 1, så jag och kära dotter for iväg, hon som stöd och sällskap - och så Otto förstås!
 
Det visade sig, att nästan halva tungan var av och hade blivit infekterad. Stackars lilla Ahti! Hon blev sövd, rengjord och sydd och det tog hela min arbetsdag innan det var färdigt. 
 
Nu går hon här med tratt och tycker inte att det är något vidare. Dessutom blev det diet, hon får äta 3 teskedar/ dag av något högoktanigt, smetigt som inte ska irritera läkningen. Antibiotika och vatten får hon äta också.
 
Tratt är inte hennes grej efter brännskadan på ryggen, då hon hade det ganska läääänge.
 
 
Ändå finner hon sig ganska väl i sitt öde. Innekatt i 10 dagar och den dieten, men då kommer hon förhoppningsvis att vara hel i munnen igen. I värsta fall kan hon mista en del av tungspetsen, men det skulle inte vara någon större fara sa den underbara veterinären. 
 
 
                                                                   "Vakat"????? Vård av katt, så klart.
 
Fast det kostade mig en tjänstledighetsdag utan lön, här gäller inga försäkringskasseregler. Då ska man vårda barn eller barnbarn, inte katter. Spelar ingen roll, bara hon blir bra!

Graffiti

Vi har fått ett klotterplank för tillåten graffiti i stan. Det är ett bra initiativ måste jag säga. De håller på att bygga studentbostäder mitt i centrum och har byggt en avspärrning för gångtrafikanter. Det är på den väggen olika graffitikonstnärer får hålla till.
 
Bra tänkt för att slippa onödigt klotter och det jag sett hittills har varit fint - bortsett från dem som klottrat bredvid. 
 
 
Den här bliden har jag tagit som passagerare från en bil, den är inte helt aktuell heller, men jag vill ändå visa hur själva platsen ser ut. Så fort jag får möjlighet ska jag fota resten, för nu är det fler som har målat. Jag åkte förbi med bil idag, då såg jag bl aJohn Lennon avbildad, men idag körde jag själv, så det fanns inte ens i tankevärlden att jag skulle hiva upp kameran i farten mitt i en av stans största 4-vägskorsningar.
 
Min föräldrar och jag hade livliga diskussioner om graffiti, mor tyckte det var häftigt och far tyckte tvärtom - vidrigt. Jag tycker som mor, om det är fint, men enbart klotter är inget jag gillar.
Far målade själv och jag tror inte han såg det konstnärliga i ungdomar som målade med sprayflaskor.

Klockor

De som läst Leontinas blogg ganska länge, vet vid det här laget att kärestan än klocktokig!
 
Det började med att jag fick en gammal klocka efter mina föräldrar och den hade min morfar köpt på någon auktion. Den fungerade visserligen inte, men det gjorde inte mig något. Kärestan däremot greps omedelbart av lust att se om han kunde fixa den och där började hans besatthet av klockor.
 
Jodå, han fick igång den efter rengöring, konsultation hos sin far som var en stor allfixare och lite läsning i en gammal bok om klockor. Vad värre var, han fick igång slaget också, så den klingar och klonkar varje hel- och halvtimme. Nu har jag dock vant mig, så det stör inte längre.
 
 
Jag är "Antiklockor" personifierad, de bara stressar mig. Jag använder t ex mitt armbandsur enbart när jag arbetar, aldrig på helger eller ledighet och det är det första jag tar av mig när jag kommer hem på dagarna.
 
Min klocka, som jag kallar "Morfar", har alltid hängt i hallen, men i helgen fick den finna sig i att bli undanskuffad. För tillfället hänger den i datarummet, men jag tänker mig nog att jag ska sälja den, för kärestan har inte bara en klocka......OH NEJ! Följande är på gång:
 
Huset börjar fyllas av TICK, TACK, TICK, TACK, BONG, BONG, BONG och värre kommer det att bli. Nu har nämligen loduret anlänt och klockrockaden, hemifrån hans hus och hem hit, inletts.
 
Här hänger den på Morfars plats.
 
 
Jag är dock inte helt passiv i detta klockflyttande, för jag tycker inte den passar där. Den är för stor och "huva!!!!!"
Jag föreslog att den kan få vara i rummet, jag erbjöd mig att ta ner ett par tavlor, för den här klockan behöver en större vägg och det finns i vardagsrummet. 
 
Tack och lov höll mannen med mig om det, så snart anländer väl Linköping och får överta platsen i hallen - ack ja!
 
 
Nu kommer vi till det märkligaste och det är klockan som går under namnet "Lilla Hjo". Den var vi till Hjo och köpte för några år sedan. Den hade han nosat upp på Blocket eller någon annan säljsida. När vi väl kom dit, slog blixten ner i mig.
Jag blev så otroligt förtjust i denna lilla klocka att jag tjatade tills jag fick den och den älskar jag. (Fast den får inte slå, bara ticka).
 
 
Underligt och konstigt är det, men så är sanningen! Den hängde i mitt kök inne i stan och den hänger i vårt kök här och det ska den fortsätta att göra.
 
Jag bara undrar, hur många klockor kan man ha, eller en man ha? För mig räcker det med en - Lilla Hjo!
 

Kvalitetsförmiddag

Årets första höstdag om man ska tro almanackan - 1 september!
 
Vi vaknade ganska tidigt denna morgon till strålande sol, men med en ganska kylig luft. Det var lätt att andas och hela naturen kändes frisk. Äntligen blev det av med en rejäl morgonpromenad före frukost. 
 
Vi gick ner till sjön, där den lilla hamnen är och det var otroligt vacker i solglittret, fortsatte genom skogen och kom fram vid Sjökrogen. Där i vattnet låg en massa flöten. "Kräftburar", sa kärestan.
 
Föreställ dig allt detta för ditt inre öga, för mitt hjälpöga - kameran - låg kvar hemma.
 
När vi kom hem var det så varmt, att kärestan föreslog frukost utomhus. Härligt!
Jag fixade brödfatet med knäckebröd och hembakat mjukt, sedan kastade jag mig in i duschen, för kärestan gör alltid frukost, eftersom jag är en morgonduschare.
 
Nu kom kameran i alla fall fram.
 
 
Det var så varmt, att jag fick lov att gå in och ta på mig en kjol istället för jeansen.
 
Är det det här som kallas Brittsommar?

RSS 2.0