Gloria och lite till

I helgen som var hade vi konsert både lördag och söndag, med "min" kör - St Nikolai Motettkör och körerna CumLaude och Corona + Örebro Barock. Körerna gjorde varsin Mariasång, Örebro Barock "Våren av Vivaldi och tillsammans allihopa, Vivaldis Gloria. 
 
Den första konserten var i Nikolaikyrkan i Örebro som var fullsatt och orgelläktaren var ovanligt vacker denna dag med härlig belysning.
 
 
Några bilder från repetitionen från min altpostition bakom solister och orkester. 
 
 
Det var otroligt roligt att göra denna konsert tillsammans och dagen efter gjorde vi om det i Kumla kyrka, även den i princip fullsatt.
 
Efter lördagskonserten gick kärestan, som naturligtvis satt i publiken, och jag ut och åt tapas på Mingla.
 
 
Det var första gången vi var där och det var en positiv överraskning, fina lokaler, trevlig personal och mycket god mat.
 
 
Servetterna matchade färgerna därinne.
 
 
Maten var väldigt god och bra att få in 8 olika tapas så man fick smaka lite av varje. Vi hann t o m smaka lite innan jag fick fram kameran.
 
Först fick vi bröd och 3 röror
 
 
Sedan kom faten med tapas.
 
 
Jag såg till att jag smakade på allt, men ägghalvan med avocadosmet och räkor, kändes mer som ett tillbehör på det svenska påskbordet, än en spansk tapas? (Kan det heta tapas i singularis? Någon läsare som är "svenskläraret" el dyl som vet? C, du vet väl?)
 
 
Till efterrätt skulle man kunna få Crema Catalana, men si det gick inte, för de hade utgått. Det blev en ersättningsdessert. Inte alls lika god, även om jag så klart såg till att få i mig hela.
 
 
Min förhoppning efter detta är att kärestan ska föreslå en resa till tapasens förlovade land - Spanien!!!! Undrar om det blir så?

Kommentarer
Postat av: Ingrid

I Nicolaikyrkan har jag faktiskt varit. Mitt kusinbarn vigdes där och jag och Åke var medbjudna. Så trevligt att kyrkan var fullsatt och att det gick bra med konserten.
Och så en trevligt besök på Mingla efteråt, helt perfekt!
Kram, Ingrid

2014-03-27 @ 19:20:00
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Anonym

Una tapa (sing) - betyder lock, täcke, Förr fick man en liten tallrik med ett tilltugg till ölen eller vinet när man beställde. Tallriken sattes uppe på glaset som ett lock - tapa!

La española de hermana!

2014-03-28 @ 08:51:56
Postat av: Anonym

Una tapa (sing) - betyder lock, täcke, Förr fick man en liten tallrik med ett tilltugg till ölen eller vinet när man beställde. Tallriken sattes uppe på glaset som ett lock - tapa!

La española de hermana!

2014-03-28 @ 08:52:07
Postat av: Inga M

Om jag bodde närmare så skulle jag lyssna på era konserter. Maten ser smarrig ut, kärestan blir säkert tänd på resa till Spanien efter detta.

2014-03-31 @ 05:00:33
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0