Chokladgodis i natten

Livet består inte bara av skumtomtar!

Sedan jag väl fått tag på mina försvunna julkort, har lugnet lagt sig i mitt sinne som en varm, luddig vante. Vid frukosten upplyste jag kärestan om hur lugn jag kände mig och hur skönt det var.

Sådant får dock konsekvenser i mitt liv. Jag är inte gjord för att bara slappna av, tyvärr, kan jag väl tillägga. Jag önskar att jag kunde ligga "laidback" på soffan eller sängen och läsa en ickeläst tidning eller zappa mellan en massa kanaler på TV.n.

Det går inte! Jag orkar inte med att bara sitta/ligga. Det är bara när jag är sjuk som jag ligger som en död hök i sängen eller soffan och gör inget mer än sover, läser, tittar på filmer och tillfrisknar.

Igår var det läggdags, men vi har just nu en provvecka från Comhem med massor med bra program och kärestan har den förmågan jag inte har, så han låg i soffan och såg på motorsport.

DÅ!  Istället för att gå i säng och lägga mig och läsa, vad gör jag?

Jag drog igång lite julgodistillverkning. Detta kan jag verkligen rekommendera.

URSMARRIGT och ser även lite proffsigt ut, som det skulle vara svårt att åstadkomma. 

                               TRILLINGNÖT! 
         


Jag antar att någon likasinnad, vill testa själv.

Recept: Rosta hasselnötter (alltså själva nöten så klart). Gnid av skalen.
            Smält en stor kaka mjölkchoklad i vattenbad.
            Häv i nötterna och rör om.
            Ta upp dem tre och tre och lägg på ett bakplåtspapper eller som i mitt fall, på ett teflondito.
            Förvaras kallt (och bakom lås och bom - har en försvinnande åtgång).

OBS: Jag rostade 200 g nötter till 200 g choklad, det blev för mycket nötter, ska kompetteringshandla choklad idag och göra några till.
Häll alltså inte i alla nötter på en gång, för man vill gärna ha det lite extra chokladigt runt nötterna.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Tack för tipset!



Här är det alltid åtgång på trillingnötterna i chokladasken och de är ju bara två. Så fiffigt att ha en hel skål med dem.



Fast jag gör dem nog någon annan tid på dygnet. Jag har alltid varit dålig på att jobba på kvällstid. Ibland när jag jobbade hade ju nöden ingen lag, då blev man tvungen, men det var under protest.



Jag är sån där som vill ha saker och ting gjorda på förmiddagen. Det som inte är gjort före lunch får som regel vara till en annan dag.



Kram och trevlig söndagskväll!

2011-12-18 @ 15:34:53
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Herta

Skönt att Du kommit över det värsta stressen.Lät lite bekymmersamt där ett tag. Jag är på G igen, av olika skäl.Kommer väl att kommentera bara jag får lust.

2011-12-18 @ 15:57:29
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Suss

Ingrid, Det är väl tur att vi är olika, hur skulle världen se ut annars. Jag arbetar bäst under kvällar och nätter och helst med "kniven på strupen" också. Det är väl inte mycket att göra åt, man är som man är. Kram!

2011-12-18 @ 20:48:33
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Herta, Ja, det är skönt, jag börjar känna igen mig själv. Nu ska jag göra lite chokladtryfflar tror jag, för det börjar bli sent..... sån är jag!

2011-12-18 @ 20:49:06
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Bibliotek inkl salar här i stan = culturum

2011-12-18 @ 22:49:01
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Undrar om det funkar med mörk choklad? Gör det nog inte, blir nog för bittert. Nötterna är ju också lite bittra i smaken och behöver det där söta.



Förstår att det där med förvaring inom lås och bom är viktigt. ;-)

2011-12-19 @ 05:07:52
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Mmmm det vore roligt att ta en tur upp till Umeå, till barnbarnen. Men det får i så fall bli i bil, jag flyger inte!

2011-12-19 @ 05:41:01
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Zarah

Egetgjort julgodis är bortrationaliserat i mitt hem sedan många år. Det ser utan tvekan proffsigt ut - gott blev det säkert också!

2011-12-19 @ 19:27:03
URL: http://verandan.svenskablogg.se/
Postat av: Anna

Tänk på tänderna

2011-12-19 @ 21:56:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0