Tre generationer besöker Ostbiten i Granhammar

 Första arbetsveckan avklarad och jag sitter och tittar på lite bilder från "i somras" :-)
 
Innan jag fick på mig arbetsselen igen for jag, dottern och Otto till Granhammar för att njuta och köpa ost. Njuta i detta fall var tänkt som att titta på allt vackert som är där, men när vi tagit oss upp till loftet var det ju café där uppe. Eftersom vi hade ett ganska späckat program, utöver dotterns ostinköp, bestämde vi oss för en liten sockerkick innan.
 
 Morotskakan såg väldigt lockande ut, men ännu svårare att stå emot var......
 
 
 .....mördegsformarna med vitchokladnånting, grädde från gårdens kor och hallon. Jag tyckte inte om hallon förut, men för 3 - 4 år sedan blev jag helt besatt av dessa underbara bär.
MEN, en sån där då, sa barnet (inte Otto, utan mitt), så det blev en tosca att dela på också. Ska det vara så ska det! 
 
 
Koppar av olika slag hängde där så fint
 
 
 Te valde man genom att lukta sig fram ur "provburkarna" och det gjorde kära dottern.
 
 
Jag som ville ha kaffe, fick det i ett glas på fot. Det var gott att dricka det så. Varm skummad mjölk hörde till. 
 
 
Otto då? Vad fick han?
Jo, han smaskade och åt små bitar av våra hallon och det blev han jätteglad av som synes på nedre bilden.
 
 
"Vad säger du", undrar hans mor och gör en rolig min och det var ännu roligare än att äta hallon. Otto stortrivdes däruppe på loftet i den fina miljön med mamma och mormor. Huvudet for från sida till sida på allt han ville se.
 
 
 Titta själv så mycket ljuvligheter där finns.
 
Är du i närheten av Örebro, gillar ost och lite annat smått och gott, missa inte ett besök här i Granhammar. Jag har bloggat om detta ställe flera gånger tidigare, men det skadar aldrig med en repris och nya läsare av bloggen kan ha kommit till sen sist jag skrev.
 
 
Underbart vackra fårskinn i grått och vitt, samt garn och saker tillverkade av ull och fårskinn finns till salu, bl a jättefina gungfår, som en variant på den klassiska gunghästen.
 
 
Stickcafé ordnas då och då, det är bara att vara ute i tid och anmäla sig.
 
 
Små fina sittgrupper 
 
 
 Till slut gick vi ut från allt det vackra, det var ändå ostinköp som var huvudsyftet med besöket i Granhammar. Kära dottern skulle överraska en kompis och hennes mamma som fyllt jämt, genom att  bjuda på en riktigt ostfrossa med de godaste ostar som finns att få. 
 
Det de båda tittar på är gårdens alla får som gick i hagen precis bredvid. Höns finns det också av ovanliga raser och äggen de värper är delikata och finns också till försäljning
 
 
 När vi handlat färdigt och precis skulle åka därifrån, fick jag syn på det gamla bordet med liten fin, marin, utsmyckning. 
 
 
 Vi är helsålda på detta ställe, så är det bara!

Kommentarer
Postat av: Mia

Sååå mycket ögonfröjd.... :-)

2013-08-17 @ 11:13:00
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inga M

Åh Suss så roligt det är att se dig njuta av sällskapet med dotter och lille Otto! Det här måste vara livets efterrrätt, tillsammans med ert fina hus som jag vet att du längtat efter så länge. Om ett par år får du njuta på heltid också, om du inte planerar att jobba längre.
Ha en fin helg, ni allihop!

2013-08-17 @ 11:17:08
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0