Årets drinkfest

Årets drinkfest har varit för ett ganska långt tag sedan, men jag har haft bloggpaus, sedan var jag i London och efter det har jag bloggat om hela den resan. NU kommer inlägget från årets drinkfest.
 
Förra året blev den festen inställd, det var så mycket som gick emot planeringen då, så det enklaste var att ställa in, med föresatsen att 2014 skulle den bara bli av!!!!!!! Det blev den också.
 
Alla damer, utom T var här. Hon var hemma med sjukt barn och sjuk man. Roligare kan man ha, men ibland har man bara det att välja på och tur var det att någon i den familjen stod på benen. Vi andra 4 träffades här hos mig/oss - för första gången sedan vi flyttade hit. Förra året - inställt, året innan hade vi festen innan jag flyttade hit.
 
Välkomstdrinken var extra festlig, det var ju första gången här i Mörby!
 
 
M, B (=Jullan), och A, sitter och känner sig välkomnade av mig med KM-special, som jag bjuder på detta år och jag skålar med dem!
 
M fick skjuts av man och hund och tur var det, annars kanske hon hade hamnat i Vingåker, eller Brevens bruk, för det finns en som har sämre lokalsinne än jag och det är M (hon i gulrutigt). 
 
 
Efter välkomstdrinken åt vi en rejäl måltid, annars går det inte att dricka så många drinkar. Sedan flyttade vi till uterummet, Jullans skjuts, stadsskjutsen och kärestan hade flytt fältet, för nu började det. Jullan gjorde något riktigt smarrigt, som såg så nyttigt ut som äppeljuice.
 
 
Det var det dock inte, men något annat som var väldigt gott. Vi gör inte överdrivet starka drinkar heller på den här festen, eftersom vi vet, att vi ska ta oss igenom ganska många. Vi satt länge och sippade på den och säkert löste vi en hoper livsgåtor under tiden. Sedan lämnade jag damerna med dessa spörsmål, för att gå till baren = köket, och göra mitt bidrag till festen, bortsett från välkomstdrinken då.
 
I år hade jag provat lite i förväg, testat på kärestan och kommit fram till att jag skulle göra Harvey Wallbanger, men byta ut apelsinjuicen, mot exotisk nektar!
 
Den var GOD!
 
 
Jullan, som sitter där, pratar ofta om longdrink och det kan man verkligen kalla den för, för den räckte ganska länge. Spela roll, vi hade hela natten på oss, ingen behövde passa bussen, för M.s käresta skulle hämta de glada stadsdamerna när de kallade på honom. Jullan skulle åt andra hållet, men även hon skulle bli hämtad.
 
Här kom även jag med på ett hörn, måste ha varit A som höll i kameran.
 
 
Vi hetsdrack inte, utan tog det ganska lugnt, pratade, skrattade och diskuterade en massa livsgåtor, med hur kluriga lösningar som helst, varav säkert ingen minns vad!
 
M skulle nu skrida till verket och som värdinna, var jag behjälplig med glas, isbitar o dyl. M gick ut i köket och när jag kom ut dit, stod hon vid köksbänken och provsmakade sitt bidrag. 
 
HARSCHXSHSCH!!!!! - hävde hon ur sig precis när jag kom dit och spottade ut det hon hade i munnen, rakt ner i slasken. Sedan sa hon några otryckbara ord, som avslutades med hur äckligt det var, det hon just spottat ut.
Jag började skratta och hon också, sedan mixtrade vi lite med allt möjligt, tills den kändes okej och sedan serverade hon sitt bidrag. Jullan och jag testade.
 
 
Den var helt okej, även om A fick en attack av något.......... Dock gav hon V-tecknet för den och det är bra nog. Eller så var det öron...... vad vet jag? Hur som helst, var det inga problem att dricka den heller. 
 
 
Något hände dock med A, om det var HARSCHXSHSCH!!!!!-et, eller något annat som gjorde det, men en aning flippade hon ur under en kort stund. 
 
 
Efter det skulle hon göra sin drink och tills dess hade hon blivit normal igen.
 
Jag var med henne ute i köket och vi mixade och trixade, krossade is, frukt och höll på tills det blivit en mycket god avslutningsdrink.
 
 
Nu hade alla presenterat sina drinkar och denna fest höll på under ganska många timmar, så det var ingen som hade problem med vare sig välbefinnande eller balans.
 
De herrar som skulle skjutsa åt olika håll uppenbarade sig, så även kärestan som vågade sig hem, nu när det började närma sig slutet.
 
Jag är jätteglad att vi fick till denna traditionella fest, trots att jag flyttat långt bort från civilisationen, att det finns respektive som hämtar sina damer när vi är klara för året och att det alltid är lika roligt.
 
När alla åkt städade jag undan och diskade länge, för det värsta jag vet, är att vakna upp till ett kladdigt kaos, som det lätt kan bli efter en sådan här fest.
 
Kära mina "drinkdamer": Varmt välkomna nästa år igen, jag ser fram emot det och hoppas ni gör detsamma!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vilken helt underbar tradition. Den måste ni ju absolut försöka hålla vid liv. Du har så gulliga väninnor som vill vara med på bild i din blogg. Här är det lite si och så med det. De är väldigt blygsamma, mina bekanta.
Kram, Ingrid

2014-07-20 @ 23:09:02
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0