London dag 6 - 27 juni

Fredag 27 juni  

 Dag 6 
 
Sista morgonen randades och våra väskor stod nästan färdiga vid änden av sängen. Vi hade ganska gott om tid tyckte vi, så efter frukost gick vi till parken en sista gång. Om det var Hyde park eller Kensington Gardens som låg närmast oss tog vi aldrig reda på, det var lika skönt att gå där ändå, oavsett vad det hette där vi satte ner fötterna.
 
En råka stod alldeles bredvid oss och brydde sig inte ett dugg och var inte det minsta rädd.
 
 
Vi strosade runt i sakta mak och konstaterade att tiden gått väldigt fort, även denna gång. Det kändes som vi var ute och gick på landet, men den illusionen spräcktes då och då av att något högt hus stack fram över trädtopparna.
 
 
Nej, sa vi till varandra, nu får vi gå tillbaka så vi slipper stressa, men A var tvungen att testa en liten sittgrupp utanför ett matställe innan vi kunde gå hem. Väldigt låga stolar tyckte hon och undrade för vilka de var ämnade.
 
 
Där på ett annat ställe längs vår väg, satt en annan "bekant" och provade stolen, eller om det var maten.
 
 
Vi kom till hotellet, kollade att allt var med och då fick jag syn på Aftonbladet, som jag haft med mig från Sverige. "Kolla," sa jag till A, "det där är ju våran pub".
 
 
Det tyckte hon inte inledningsvis, men gav sig ganska snart. För säkerhets skull tog jag en bild när vi gick till tunnelbanan, för att verkligen kolla, inte hade vi tänkt på vad den hette, fast vi gick in/förbi dagligen.
 
 
Visst var det den och en pub skulle man ha haft och sålt, då hade pengar aldrig mer varit något problem, men det är synd på gamla anrika ställen, att de ska rivas för att det ska byggas bostäder. 300 år gammal, den har ju hur mycket historia som helst i väggarna. Finns det inget, typ riksantikvarieämbetet, i England, som värnar om gamla byggnader o dyl?
 
 
Efter att vi checkat ut, sagt tack och adjö gick vi mot tunnelbanan.
 
Mot Gatwick, via Victoria
 
 
Strul, mycket folk, köer och 3 sekunder från att hinna med rätt tåg till Gatwick. Jag var framme vid dörren precis när låset klickade i och hur jag än tryckte på dörröppnaren, var det för sent. Vi tog nästa och nog syns det att vi är lite uppgivna och trötta, när vi äntligen satt på plats. 
 
 
Efter en hel del strul, satt vi även på nästa fordon, planet mot Sverige och det kändes väldigt skönt.
 
Nästa gång ska vi inte promenera och inte titta på råkor i parken, inte stanna och prata med trevliga damer med hundar, inte lukta på blommor, inte titta på pubar som ska säljas för miljoner osv osv. Då ska vi koncentrera oss på att snabbt och lätt komma dit vi ska, för att slippa sitta med hjärtat i halsgropen på tåget och hoppas att vi hinner med planet.
 
Nu hann vi!
 
Jag hade fönsterplats och här är vad jag såg och fotade innan och efter vi lyft och landat.
 
 
Vi hamnade i väntekö och planen kom rakt emot oss, för att svänga precis innan de skulle krascha med oss (kändes det som).
 
 
Fin stjärt på Caribbean Airlines.
 
 
Det var livlig trafik
 
 
Alldeles klart neråt
 
 
Likadant nästan hela vägen, men det var en hel del hav, innan vi började närma oss målet. Här spekulerade vi om, ifall det var Holland vi såg därnere - 
 
 
- och om detta var Jylland?
 
 
Det gick t o m att zooma in en lastbåt som gick där under oss.
 
 
Det skulle varit roligt att haft en karta  framför sig, som visade vad vi flög över.
 
"Nu gör vi en selfie igen," sa jag till A, strax innan vi skulle landa.
 
 
Sedan tog jag sista bilden för den här resan, på killen som skulle koppla ihop oss med moder jord igen.
 
 
Bye, bye dear, old England. Hope to see you soon again!

Kommentarer
Postat av: Inga M

SEr att ni haft ännu en fin resa till England! Tradition sedan många år förstår jag. Det är ett land man kan åka till om o om igen och upptäcka nytt. Nu är jag tillbaka igen efter två veckor i favvo-sommarhuset. Det innebär datoruppkoppling och möjlighet att surfa runt bland bloggar och fb. Inte helt fel

2014-07-20 @ 09:03:05
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ingrid

Vilken tur att ni hann med flyget i alla fall. Ni är såå söta på den där selfien. Och fina bilder har du tagit från luften också.
Kram, Ingrid

2014-07-20 @ 22:59:52
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0