Att ta vara på alla möjligheter

Igår efter maten gick vi en skogspromenad och jag tänkte fotografera lite mer vårtecken. 
 
Träden slår ut mer och mer för varje dag och här och där låg travar med trädstammar efter gallring, eller ren avverkning.
 
 
Det var fortfarande ganska behaglig temperatur, även om sommarvärmen gett sig och jag noterade att det slagit ut blommor både på träden och marken.
 
"Viol", svarade jag på kärestans undran över vad det var. Hoppas och tror att jag sa rätt.
 
 
Här svarade jag körsbär, trots att det var mitt i skogen. Nu är bilden suddig, men jag visar den ändå.
 
 
Jag tycker själv att det verkar osannolikt med körsbär mitt ute i grönskan och inga hus i sikte, men så här ser det ut "hemma", där jag växte upp. Nja, kärestan tvivlade och jag kände mig inte heller säker. Idag träffade vi dock en granne, som bott här jämt och han bekräftade att det planterats körsbär här och där för att någon ville ha körsbärsträ - inte körsbärsträd, utan virket.
Jag ska studera dessa träd lite mer noggrant och mer än en gång till, så får vi se vad det blir.
 
Sedan tittade vi på himlen och nu blev det bara att vända 180 grader och tåga hemåt i rask takt innan det brakade löst.
 
 
Vi hann precis hem innan det BRAKADE löst rejält och mitt i värsta störtregnet, kom kärestan på att det skulle vara perfekt att gödsla gräsmattan, så han rusade ut, endast iklädd fleecetröja som ytterplagg. Som tur var rusade jag efter och fick på honom min röda regnjacka och sedan satte han igång.
 
 
Eftersom min regnjacka redan var ute, stannade jag inne, men efter en stund gick jag ut på uterummet och tittade hur det hade gått och gissa om jag blev imponerad!
Marken var alldeles vit och jag fattade inte hur snabbt han hunnit få ut allt det som låg där.
 
Sedan såg jag........... det var hagel - stora kulor av hagel över hela tomten.
 
Fast jag är imponerad i alla fall, jag skulle aldrig ha kommit på att ge mig ut i det ovädret och gödsla gräsmattan. Detta bådar gott för framtiden!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vi har en granne som har planterat körsbär på ett hygge för att få fram möbelvirke.
Han är en tapper kämpe din man, som gav sig ut i ovädret.
Här har det också haglat idag, men väldigt kortvarigt.
Kram, Ingrid

2014-05-01 @ 21:45:32
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Mia

Absolut... han verkar veta hur en trädgård ska skötas... ;-) (Precis som om jag är mästare på området)!

2014-05-01 @ 22:22:52
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Lambergsfrua

Jag tror du har rätt både vad gäller violer och körsbärsträd - så vackra. Jag kanb tänka mig att man planterade körsbärsträd frö att kunna använda det fina träet till snickerier och sniden.
Klokt av Kärestan att rusa ut och gödsla gräsmattan, när det kom nederbörd - men ingen hade väl räknat med hagel förstås ;)
Ha det gott både du och Kärestan.
Stor kram!

2014-05-01 @ 22:50:31
URL: http://lambergsfrua.bloggplatsen.se
Postat av: AnnaKK

Här var det frost i morse (och det har det varit de flesta morgnar på sistone), men jag hoppas det räcker med det så det inte ska smälla till och komma snö också rätt vad det är! När det är så fint och varmt på dagarna som det har varit på sistone, glömmer man lätt att det fortfarande kan slå om och bli tillfällig vinter igen... <:-)

Jodå, det är inte helt ovanligt att man kan hitta körsbärsträd långt ute i skog och mark! Fåglar äter bären och "planterar" sedan kärnorna lite var och stans - eller så har det en gång i tiden legat ett hus på platsen, som är borta sedan länge, men där körsbärsträden fortfarande lever vidare och förökar sej genom rotskott. :-)

Svar: Nu är sonens husaffär skriven på papper! Dags att hosta upp en handpenning... Sen ska resten betalas vid tillträdet som blir den 1/8.

2014-05-02 @ 08:18:48
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Inga M

Aprilsnö är fåragö, säger man här. Det ser ut som om ni har ungefär samma typ av väder som vi har här, fina dagar med sol men sen kallt. Vi har frost varje natt.

2014-05-03 @ 09:04:52
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0