Fredagsnöjet

I fredags var vi på Örebro Teater, såg och framför allt hörde "Lasse-Maja musikalen".
 
 
Jag gillar sådant och frågade kärestan för ganska längesedan om vi skulle gå på den. Jadå, det var inga problem, så jag bokade biljetter och i fredags var det alltså dags.
 
Vårruset gick av stapeln samma dag och överallt var det människor och i ett gathörn stod "Panbandet" redo med sina oljefat för att spela när damerna kom rusande.
 
 
Vi och alla de andra i publiken, gick in i den varma teatern för att få oss lite kultur till livs.
 
Det var fullsatt och har varit hela tiden musikalen har gått och det är ganska länge.
 
Vi satt på andra raden, mitt för scenen och det var nästan för nära tyckte vi när de hade börjat. Innan dess tog jag upp kameran och tänkte fota lite för bloggen, men det tyckte inte kärestan, han trodde till och med att det var förbjudet.
Nå, jag knäppte en bild av det vackra taket och la sedan ner kameran igen. Man koncentrerar sig onekligen bättre när man inte ska sitta och tänka på vilka bilder man ska ta.
 
 
När det väl började, gick det upp för kärestan att det var en musikal vi hade bokat och inte en teaterföreställning. Nu tyckte han som tur var, att det var bra ändå och det var det verkligen, det vittnar de utsålda föreställningarna, hela våren, om.
 
Jag hade väl inte varit tillräckligt tydlig när jag frågade om vi skulle gå, sa väl typ: "Tycker du att vi ska gå på Lasse-Maja musikalen?" Han slutade förmodligen lyssna efter Maja! 
 
Det som gjorde det extra intressant, var att Lasse-Maja var från trakterna utanför Örebro och många små orter nämndes som vi kände igen.
De flesta av oss känner säkert till historien om småtjuven Lars Larsson, sedemera Lasse-Maja, som klädde ut sig i kvinnokläder och så småningom hamnade på Carlstens fästning på Marstrad. Där var jag som 9-åring med far och det var otroligt spännande att gå in där och se hur det såg ut. 
 
I pausen gick vi ut och köpte varsin svindyr glass på Järntorget.  70 kronor för 2 minimala kulor var, i en pappmugg, men gott var det och jag passade på att fotografera konstverken där på torget.
 
Fontänen som retat gallfeber och högt blodtryck på många stadsbor.
 
 
Den funkade inte så bra i början och det blev stopp pga av alla löv som landade i den. Nu var den väldigt fin tycker jag med olika höga vattenspel i intervall.
 
Bredvid står den här mannen/pojken
 
 
Vad klänningen har i huvudett på honom att göra, vet jag tyvärr inte i nuläget.
 
 
Mitt emot står Jean Baptiste Bernadotte och vad måsen har på hans huvud att göra, vet jag däremot!
 
 
Som synes, är det en mycket välanvänd måstoalett!  Så var nog inte tanken från början.
                                               Gud bevare konungen!!!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så trevligt med en musikal. Vi var och såg en musikal här i Visby som handlade om Svenskbyborna och den var jättebra.
Den där statyn ser verkligen märklig ut. Är det Lasse-Maja med en klänning i huvudet eller???
Kram, Ingrid

2014-05-26 @ 10:47:00
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0