Ledig

Första jullovsdagen. Sov jag länge? Med tanke på hur trött jag var igår hade jag gjort en plan hur jag skulle få sovmorgon till fram emot 10.00. Det var mobiliseringen för att jag skulle orka städa hela huset, något som jag försummat ett par veckor p g a hets på arbetsplatsen.

Jag vaknade 5.55........................ ÄR DET KLOKT? Jag läste till över 1.30 igår och efter det löste jag ett sudoku. Jag var helt övertygad om att jag då skulle sova länge. Visserligen lyckades jag somna om 1 timme, till klockan 7, men då hade jag riktigt spränghuvudvärk istället. Suck! Jag steg upp och tog en magvänlig shot av något slag som jag fått som varuprov på Coop eller Ica, sen toppade jag med en Treo och kröp till kojs igen.

Inte somnade jag om, jag läste till klockan 9, sen grep jag mig an dagens kall. Började med badrummen, sen fortsatte jag med dammning (det absolut tråkigaste jag vet) och när klockan började närma sig 11 kom jag på att jag inte ätit frukost. Jag hade lovat dottern att få låna bilen, så jag kastade raskt i mig lite frukost och gav mig iväg för att lämna den.

Vicke blev helt salig när hans "mormor" kom indimpande i hans liv så där helt apropå. Han nästan flög och lyckades ge mig en rejäl tungkyss långt in i munnen. Jag var föga road, men vad gör man. Jag spottade och fräste ut hundkyssen, men fick bara en till, så det var ingen idé att hålla på och tramsa. Han älskar mig och så är det!

Nu har jag städat hela dagen och har ändå en hel del kvar. Dvs alla golv, utom i badrummen är kvar till imorgon. Däremot är alla pellor hyfsade, jag blev akut less och klippte ner en del, trots att man ska vänta till i februari. Jag stod bara inte ut att se dem. Stackars lilla Susan Payne åkte t o m i papperskorgen. Så kan det gå när man står där och förtvinar.

Nu har jag duschat av mig städdammet och ska inta horisontalen. Vill bara visa mina underbara Mosjötomtar som bor på TV.n i år. De kanske får flytta någonannanstans innan julafton, men just nu står de i alla fall där. Hon som gör dem heter Monica Backlund och är otroligt duktig med allt skapande, i synnerhet med ull.



I hallen är det också ganska fint. Jag har plockat enris och pyntat med små kulor från IKEA, samt ställt fram tomtefar och tomtemor.

Golvet är torkat där också, för jag lyckades häva ut en full mugg med vatten när jag skulle vattna enriset. Tummen lever sitt eget liv och släpper när den tycker, utan att min hjärna är med på det. Ser man det hela positvt blev golvet rent och jag väljer nog den inställningen till misslyckanden om jag bara kan.


Julklappskorgen är nästan full redan och det är flera dagar kvar!!!! OJ, VAD KUL!!!!! Saknar dock min son och blivande sonhustru, de skulle varit här nu och inte därnere i solen och snorkla runt bland koraller och saltisfiskar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0