Snart advent

Jag är ute i tid i år! Jag förbereder mig i sakta mak för första julen i vårt gemensamma hus, men jag  tar inte ut särskilt mycket i förväg.
 
I helgen som var, var vi ute i skogen och fick en adventsgran av skogsbonden. Det kan man kalla service, han travade iväg med oss, sågade av den, kvistade av den och sa att det var fritt fram att hämta ris om vi ville. Tack, det ville vi och ville vi sen ha en julgran, var det inte heller några problem.
 
Här ligger den och väntar på "bättre tider".
 
 
Här kommer erkännandet vad jag redan tagit ut av fröjderna som komma skall.
 
Jag har tänt ljusbollen, mest för att det är så mörkt här ute så här års. Den lilla bleka fullmånen förmår inte att lysa upp allt det mörka. Adventsljusstakarna däremot är tabu fram till helgen. Förr inväntade jag söndagen innan jag tände, men i år blir det nog redan på fredag.
 
 
I hallen har jag satt upp julgardiner och köpt en ny adventsstake för att få något nytt till nya huset. När den är tänd syns ett hjärta, men inte än......
 
 
Adventsgranen har också fått sin belysning och är redan tänd, men den gör motstånd!
 
Den gillar inte blåsten från vårt kära England, den har lagt sig mot gärdsgården och bara lutar ner sig igen, hur många gånger jag än rätar upp den.
 
 
 
Nå, så ligg där då, tilll helgen ska det bli riktigt kallt, så kan den få frysa fast i rätt läge, det är min plan om inte kärestan fixar det på något annat sätt.
 
Vi gjorde fint på framsidan, lyktorna tänds nu så gott som varje kväll och framför trappen har vi lagt riset vi fick över när vi tuktade adventsgranen.
 
 
Jag bakar en del också. En gång sa en arbetskamrat till mig, att den lugnaste julen hon upplevt var, när hon hade hela julbaket färdigt till första advent. Sedan dess har jag försökt, men inte lyckats. Det kommer inte att gå i år heller, men jag bakar lite då och lite då. För som alla väl vet vid det här laget är julen min stora passion. Det är då det ska vara mycket av precis allting.
 
Årets övriga helger och firanden gör mig inte så värst berörd. Jag har inget behov av dem, jag fyller min årskvot med julen!
 
Idag har jag gjort en sorts kakor och en saffranskaka. Igår bakade jag matbröd och himmel vad jag njuter av vårt stora kök med utmärkta arbetsytor. Det är annat det än mitt lilla "lekkök" inne i stan. Där fick jag pussla in absurdum ibland för att få plats med degbunke och plåtar. Jag fick använda både köksbord, stolar och ibland gå in i rummet när jag stökade på som värst med bakandet.
 
Nu är jag i köket och där ryms allt jag grejar med. Gissa om jag njuter och trivs. Mitt på bordet står 3 fantastiska rosor från kärestan. De är också vackert julröda
 
 
Jag skulle ha varit på kören ikväll, men ute blåser Englandsovädret - inte allt är positivt med England, men det är rätt okej när man kan vara inomhus och baka.
 
Fågelmataren har fått en ny plats, de små tacksamma flygfäna tyckte att våra köksfönster var en utmärkt toalett när vi hade mataren precis utanför för att kunna titta på dem, när vi satt vid köksbordet. Nu får de bajsa rakt ner och där är det gräs, så det kan bara bli bra.
 
 
Lite längre bort får de talgbollar och då och då något extra gott.
 
 
Detta var en liten lägesrapport från "Livet på landet!"

Depp

Det är inte Johnny Depp som åsyftas!
 
Det är mitt sinnestillstånd.
 
Det snöar! Då blir det depp.
 
Det blir också stiltje i kreativiteten, inte ens lite kakor lyckades jag åstadkomma idag, än mindre blogga! Dock är denna deppdag slut om 4 minuter, så imorgon kanske jag kan åstadkomma något mer kreativt än detta?
 
T ex en omgång kakor till första advent......... och vill det sig riktigt väl........ även ett blogginlägg!
 
Nu däremot ska jag gå i några timmars ide, i hopp om att vakna upp till ett grönt yttre!
 
 

Foppas smarta idé

Jag kunde inte låta bli att le när jag gick in genom hallen på jobbet.
 
Foppa visste vad han gjorde när han designade sin toffel. Undrar hur mycket han tjänat på dessa plastskodon? Eller är alla kopior nu för tiden?
 

Julmarknader

Nu är det full fart på julmarknader både här och där och nog tycker jag det är lite väl tidigt, hur mycket julfantast jag än är.
Ändå bar det iväg till Hällabrottet redan förra helgen, vi hade ett "måsteärende" dit, så det var bara att tvinga på sig lite julkänsla.
 
Inte var det så värst jullikt utomhus. Ingen snö (tack och lov för min personliga del) och + 8 grader.
 
 
 
Inomhus var det lite mera jul. Det fanns diverse lotterier och försäljare av tänkbara julklappar.
 
Riktigt fina tyckte jag att alla de olika kransarna var.
 
 
Jag hade sånär köpt den här för bara 90 kronor, när jag kom att tänka på mitt röda halmhjärta. Det ska jag nog hinna hitta innan det är försent, för tänk så fint det blir på vår mörkbruna dörr.
 
 
Det gäller bara att komma underfund med var den jullådan är, nu när det inte står i källaren inne i stan längre. Lyckas jag inte med det är så julmarknad i Wadköping varenda söndag nu fram till jul, så det ordnar sig.
Dessutom, trots att det är ganska kaotiskt på vissa ställen här fortfarande, tror jag att jag vet var hjärtat finns.

På stan med dottern

Kära dottern och jag har rusat runt och gjort viktiga ärenden på eftermiddagen.
 
Jag skulle egentligen gått och fått massage, men insåg att jag inte kunde hinna med båda och då fick det bli stan. Hon har väntat länge , så jag tyckte det var dags.
Vi skulle köpa tyg till nya gardine¨r hem till dem. I något svagt ögonblick har jag lovat att både sy gardiner och klä om en lampa till bebisens rum. Ack ja, hur en blivande mormor kan låta tungan slinta. Fast, det är inte så svårt, när jag väl kommer igång, så tids nog och långt innan det är dags ska det vara färdigt.
 
Efteråt föreslog jag fika och det ville hon också (tack och lov).
 
Vi gick till Bara Vara och det var både gott och skönt att sitta ner ett tag innan sista rycket.
 
Jag stod för den nyttiga sidan idag, jag kände inte för något slisk alls just då.
Det blev yoghurt med honung och valnötter, så otroligt gott!
 
 
Lilla livet däremot valde den "breda vägen" den här gången. Blåbärspaj med grädde och hela anrättningen är som ett konstverk. Gott var det visst också, för fatet blev tomt. Jag fick hallonen, min nya passion!
 
 
Sånt här förgyller en trött fredag, efter en lång arbetsvecka!

Bowling

Vi var och bowlade med jobbet för ett tag sedan. Vi var indelade i lag, fast allt var bara på skoj. Mitt lag såg lite roat på mig när jag talade om att jag bara bowlat 2 gånger tidigare i mitt liv och första gången vann jag.
 
Bild från banan bredvid vår.
 
 
 
Jo, första gången när jag vann, fick jag 54 poäng totalt.
 
Det var därför de andra tittade lite roat på mig. Den här gången fick jag dubbelt så mycket, så nu har kärestan lovat att vi ska åka och bowla någon gång. Jag vet redan att han kommer att vinna, men huvudsaken är att jag får spela, för det var jätteroligt!

Grottmänniska

Nu har jag totalt grottat ner mig.
 
Jag är så otroligt trött varje dag när jag kommer hem från jobbet att jag inte orkar någonting, inte ens koka en nice = en kopp te. Jag bara sitter och klappar katten, eller lägger mig i horisontalläge en stund och även då klappar katten. Hon kommer nämligen omedelbart och placerar sig som en tårtros på mig.
 
Så är det så ett tag och sedan har jag samlat ny energi och börjar fantisera om vad allt jag ska hitta på när jag har några timmar innan läggdags.
 
Idag grottade jag ner mig rejält. Igår bakade jag som bekant en sats hallongrottor inför kommande helger med gäster, kompisar och barn som vill fika. Då räcker inte 24 hallongrottor långt.
 
Nu har jag bunkrat! Roligt var det också - och den nya sorten var riktigt god.
 
 
Ännu mera hallongrottor tilll vänster och till höger: Pepparkaksgrottor med lingonsylt!
 
Lika bra jag kopierar receptet, det finns väl fler grottmänniskor än jag här på bloggen?
 

Pepparkaksgrottor                                 

4½ dl vetemjöl                                                                   

1½ dl strösocker

2 msk maizenamjöl

2 msk pepparkakskryddor

1½ tsk bakpulver

250 g smör

Fyllning: Lingonsylt

 

GÖR SÅ HÄR

*Sätt ugnen på 200 grader.

*Blanda alla torra ingredienser i matberedaren.

*Tillsätt smöret i bitar och blanda till en deg.

* Rulla till kulor, gör hål och fyll med lingonsylt

* Gräddas i 200 grader i ca 12-15 minuter mitt i ugnen.

 


Energi

JÄTTETRÖTT!
 
Det var jag när jag kom hem efter en lång dag. Jag for 7 imorse, det gör jag för all del varje dag, men idag kom jag inte hem förrän efter 18.00 Jag var tvungen att handla lite mat innan jag lämnade stan.
 
Så ringde söstra mi och jag intog horisontalläge när jag hörde att det var hon, för så trött var jag. Vi började prata om hur roligt vi haft i London och som de halvgalningar vi är, började vi planera för en ........ Englandsresa. London eller någon annanstans.
 
Det räckte för att ge mig energi så jag orkade göra ett ryck i bargarbranschen.
 
Här står de på gräddning i ugnen på vår nya exellenta spis.
 
 
Färdiga!
 
 
MUMS FILIBABBA!!!
 
24 hallongrottor och imorgon ska jag göra lika många till om bara söstra mi ringer igen och säger "England!"
 

London - Sverige 10 novmeber

Hemresedag 10 novmeber, hur tråkigt är inte det?
 
Där i vår "cell" var det stökeri och bökera från mitt i natten och framåt. Söta syster min har rumlat runt och om hon varit vaken eller gått i sömnen är svårt att veta.
Jag minns alltför väl när hon stod och balanserade på den lilla, klena pallen på Russel förra året, högt upp över marken och pillade på ett ventilationsfönster - då var hon inte vaken och jag tror inte hon var det inatt heller. Hon har nämligen den lilla vanan (eller ovanan) att hon är nattaktiv = går i sömnen.
Klockan var inte ens 4, så det var inte dags att stiga upp. Jag frågade: "A, vad gör du?" Fick till svar: "Jag vet inte." Hennes sambo måste ha ett intressant nattliv med henne.
 
4.30 ringde klockan och då var hon nyvaken och ganska fort på alerten och fortsatte packandet. Jag undrar om hon sov emellan. Tur jag är van henne från barnsben!
 
Morgontvagning, vi anammade den naturliga hårlooken även denna dag och till slut var vi klara och färdiga med rum 107, av skokartongsstorlek och klev ut i receptionen.
Där väntade en trevlig man med vår "packed breakfast" och upplysningen att en taxi till flygplatsen är billigare än 2 biljetter med H-expressen om man är fler än 1 och det är vi ju. Å andra sidan fastnar man sällan i en trafikstockning med ett tåg.
 
Vi gick till Paddington och nu har jag bestämt mig för att stiga upp extra tidigt någon mer morgon, nästa gång jag är i London. Det är enorm skillnad på aktivitet. Allt gick snabbt och lätt, det tåg vi hade planerat att ta avgick 4 minuter efter att vi bänkat oss.
 
 
H- Expressen känns bra, dessutom tar det bara en kvart, god komfort, plats för väskorna och fort var vi framme vid vår terminal utan krångel. Number 5.
 
 
Allt flöt på, bortsett från att det pep när jag gick igenom säkerhetskontrollen. Jag blev muddrad och flickan som gjorde det nästan fräste när hon kände mitt cerat i byxfickan. "WHAT IS THAT?" Jag tog upp det och hon scannade det också, som om det var en förklädd patron, eller vad hon trodde. Sedan scannade hon hela mig och sist fick jag ta av mig gympadojorna och ställa upp en fot i taget på någon metallgrunka. Inte var jag farlig inte, så jag fick ta mina skor och gå. Intressant!
 
 
 
När vi kom ut fick vi se W.H. Smith, men innan jag hunnit styra in oss där, lyfte vi blicken och där i fjärran låg vårt Shangri-La          -         Boots!
 
 
JA, vi shoppade, vad annars?
Vad shoppade vi?
Hudkrämer från No 7 och mitt andra nya favomärke, vad annars?
Shoppade vi en burk eller flera?
Flera så klart, vad annars? Det var ju "Tag 3, betala för 2."
 
A suckade efteråt och sa: "Det är något fel på oss, vi borde gå i terapi." Hon köpte också mer av "Tag 3, betala för 2." Det var som om väskorna växte med sin uppgift och vi var ju redan incheckade, så det var bara att handla, betala och proppa ner.
 
Dock, terapi vore kanske något, men sedan undrar jag: Varför?
 
Life is Boots!
 
På Body Shop detta år blev det nästan ingenting. Det var enbart jag som handlade dag 2 och det var en liten miniförpackning med ansiktstvätt, för min var kvar hemma. Vi kände inte för "Boddan" i år eftersom vi varit på Boots redan första dagen. Tur, tur, tur att vi hade våra ganska anskrämliga rullväskor. Dock var det en dam i en Charity Shop som häpnade över hur snygga de var. Den gången log vi och höll masken.
 
På planet fick vi frukost, en för mig oätbar macka. Den hade 3 minus med tanke på min mages klenhet att tåla fett: Smördegsbröd, majonäs- och äggfyllning + tomater. Det var enda alternativet, så jag log och sa tack. Sedan flådde jag av det mesta av innehållet, behöll tomaterna och blev tillräckligt mätt. Vår medskickade frukost bestod också av smördegsbröd. Jajaja, jag vet, åker man hemifrån får man ta seden dit man kommer, men säg det till verkmästaren i magen. Han bryr sig inte!
 
A fortsatte shoppandet ombord.
 
 
Vi såg hennes favoritparfym i katalogen och äntligen köpte hon något till sig själv också. Jag blev riktigt glad. Ny väska och ny parfym, det är rekord för hennes del. (Hudkrämer gills inte, det köper man och använder, var man än är)
 
 
Sedan fick vi kaffe och då kom Harrodspralinerna upp ur väskorna. Den som spar, hon har!
 
 
Fort var vi på Arlanda igen, båda hade vi väntetid till våra tåg och vi ville inte skiljas riktigt än. Nu blev vi nyttiga.
 
 
Tack kära syster för en underbar och rolig resa, tack för den goda, nyttiga Smoothisen och hoppas det blir Englandsdags snart igen?!?

London dag 4

Dag 4
 
9 november
 
Idag hade vi klockan  på ringning och den var bara 7.30 när vi steg upp. Det var ingen som rökte utanför längre och det var skönt. Vi kunde vädra, för det är rena vårvärmen i London.
 
Vi frukosterade och avtalade med den lilla, lilla damen i matsalen att vi skulle få lite "packed breakfast" imorgon när vi checkar ut i arla morgonstund och inte hinner äta på hotellet. Det skulle hon ordna.
 
Snabbt ner till undergrunden och nu lärde vi oss att dag/dygnsbiljetter bara gäller det datum den är köpt, även om det inte gått ett helt dygn. OK, vi köpte nya och sen tågade vi in på stora Paddingtonstationen och köpte biljetter till Heathrow Express imorgon bitti.
 
 
HERRE GUD!!! Ska vi redan åka hem? Aldrig mer bara 3 ynka dagar i London, jag har redan abstinens. (Det står dag 4 däruppe, men vi åkte hemifrån i tisdags båda två, så det är fjärde dagen på resa).
 
Ner på "byn", vi hade Harrods i sikte denna förmiddag. Praliner och julskyltning var det som lockade mest.
 
Vi kom upp till markytan och blev alldeles betagna över entren till Harvey Nichols.
 
 
För att inte tala om dörrvakten med sitt plommonstop, uppklädd som han skullle på bröllop.
 
 
Julgirlangerna var av lite annat slag än dem med Marmite, jag hade velat se dem i mörker.
 
 
Vi tittade så åt alla håll och även uppåt att vi plötsligt inte visste i vilken riktning vi hade Harrods. A ställde sig på kö för att få vägledning.
 
 
Sedan var det väldigt lätt, för vi var mycket nära.
 
 
Julskyltningen på Harrods i år var Disneys sagotema och så himla fint. Vi gick från fönster till fönster, fotograferade, ackade och oade.
 
 
Mina bilder, där jag skymtar i fönstren på flera, är långt ifrån verkligheten, men lite ser man ändå.
 
Sen in i härligheten. En kortare flukt på nyttigheterna....
 
 
 .... en mjuk övergång med bröd, shortbread och sylt och......
 
 
.....sedan en fördjupningssession inne bland chokladen, bakverk och pralinerna.
 
 
OBS: Detta är glitterbullar och glittret är det vanliga som finns på bokmärken o dyl, som blandats i glasyren. Då har man gått lite för långt tycker jag.
 
 
Naturligtvis blev det inköp i små cellofanpåsar av kvinnor och män iförda hatt och hygieniskt rena plasthandskar som de plockade godsakerna med, alltefter vi pekade på det vi ville ha genom glaset. Som vanligt blev det dyrt också.
 
 
A ville till kortavdelningen, men jag mindes att inget år tidigare har de haft annat än julkort när vi väl kommit dit och julkort har vi redan 70 stycken var!!!!
 
Vi gick ut från Harrods och såg ett Starbucks vid horisonten där vi på något vis bara sögs in och tog ett riktigt storfika och vi som tänkt ha magarna tomma för lunch på Valentinas i Putney. Nå, vi får väl ta "vår" kortaffär där innan lunchen.
 
 
Vilket eländes, eländes strugglande innan vi kom på rätt tåg. Jag läste så noggrannt och kollade färgen på linjerna och ändå hamnade vi fel 4 eller 5 gånger. Det var någon linje som inte gick som den skulle och det ställde till det mer än lovligt.
 
Gloucester Road hade en vacker tunnellbanestation. Som i en kyrka och där satt vi ett tag och väntade.
 
 
När man såg det elektriska systemet vid tågen, kanske det inte är så konstigt att vissa linjer pajar ibland.
 
 
Jag svor både högt och tyst och kände mig riktigt tjurig ett tag, men så till sist satt vi där på väg i rätt riktning, satt och satt förresten, där på förortståget till East Putney var det ingen som lyfte på rumpan för oss "two old ladies".
 
 
Vi gick raka vägen till vår kortaffär och där blev vi så klart ett bra tag.
 
 
Därinne gäller det att smyga runt varandra och inte visa vad man valt och att inte hålla sig på exakt samma kortsnurra heller. Ändå lyckades vi köpa 2 exakt likadana kort, men nu får vi skicka dem till några andra, men vem, kan man fundera på? Det måste vara någon som begriper storheten med engelska kort!
 
En repa på "Konsum" i Putney och där blev det en mindre kasse med godis för oss båda - bara hälsokost brukar jag säga, för jag mår så bra när jag njuter av godiset jag inte får så ofta.
 
Vårt favoritställe Valentina nästa!
 
Jag åt en underbar pastarätt, nötfyllda raviolikuddar med en sagolik sås och valnötter på. A åt också pasta med tomatsås, örter och massor med parmesan på.
 
 
Jag avslutade med en Macchiato och en liten mandelkaka.
 
LJUVLIGT! VI ÄLSKAR VALENTINA!!!!
 
 
 
Efter maten gick vi en liten shoppingrunda därinne och där är ingen risk att vi tappar bort varandra.
 
Taket underifrån.
 
 
Sedan gick vi till vår gamla East Putneystation. Inga problem med biljetten, trots att vi var i zon 2. Vi for in till stan och bytte linje och jag säger som programledarna i "På spåret". Vart är vi på väg?
 
Jo, vi skulle till Picadilly, för där mitt emot Eros ligger BOOTS! Det är annat än Tasko det!
 
Vi gled in och vår nya väninna Shamina (hon som arbetar där), blev faktiskt jätteglad att se oss. Vi hejade och drog ner till källarplanet för att komplettera våra inköp. Tillräckligt  verkar det aldrig bli. Jag köpte en till ask med migräntabletter och lite annat. Så sammanstrålade vi på övre planet och enades om att vi behövde 3 burkar till med No 7. Vad är det för fel på oss, frågar vi varandra med ojämna mellanrum.
 
Till slut var vi färdigbootsade och gick till Shamina, väl där bad just då en kollega till henne att hon skulle ta hand om en kund som ville köpa No 7.
 
Hon stenvägrade! "NEJ", sa hon, hon skulle ha oss nu och han kunde tala själv, för vi hade minsann varit där flera gånger i år och även förra året och nu skulle vi få varsin present för att vi var så bra kunder.
Det är intressant, för vi minns henne från i fjol och då var hon ganska snorkig och nu är vi "bästisar".
 
Vi betalade, tog oss ner i underjorden och hem till Paddington. Där satte vi oss på en pub och letade fram A.s Heathrow Expressbiljett som hon hade bestämt sig för att hon knökat ihop och slängt. Jag var övertygad om att hon inte gjort det. Vi tog en öl och en cider och efter 1 minut såg biljetten dagens ljus igen.
A har fått en ny favoritcider, den gillade jag också när vi var på Irland.
 
 
 
Vi satt där ett tag och studerade folklivet och hur annorlunda det är mot hemma. Här går många ut på puben, tar en öl eller någon annat, träffar vänner, gaggar och pratar en stund och sen går man hem. Jag gillar det!
 
Jag tog ansvaret för både hennes och min biljett, så nu vet man aldrig hur det går, men förhoppningsvis sitter vi på British Airways plan imorgon och lyfter mot Sverige klockan 7.15.
 
När vi kom hem till hotellet betalade vi notan och talade frukost med aftonens receptionist. Hon såg ut som hon sett 2 aliens när vi orerade om att vi blivit lovade frukost och att vi faktiskt redan betalat för den, i och med att vi inte hinner äta i matsalen.
 
Till slut nickade hon med sin röda kalufs och hummade att vi fick se om det blev någon frukost. Hon skulle också prata med någon och vem hade lovat oss detta? Ack ja!
 
Vi gick in i "cellen" och ägnade mer än 2 timmar på vår packning
 
 
På dörren fanns ett titthål --
 
 
 - var det någon som kollade från andra hållet när vi packade och packade om?
 
 
Inte nu längre! Skrynklad påse från ......BOOTS skymmer sikten!!!!
 
Handbagage och incheckade väskor, hur skulle vi ha det, vi vägde och flyttade om. Rullväska upp eller ner för A och ner för mig, för jag hade annat handbagage. Halsbränna och huvudvärk och HJÄLP vad vi höll på, men till slut låg söstra mi bredvid mig med en nysvald Treo inombords, magen gorrade på henne och bredvid satt jag som nyss svalt en Omeprazol och ännu mer nyss ett glas Samarin.
 
Medicinera oss själva är vi bra på! Sammanfattar man allt, är det ett tag sedan vi dansade på bordet på Loket innan vi gick till skolan efter lunchrasten..
 
Sov gott London!
 
Underbart är kort!
 
 
 
 
 
 

London fortsättning dag 3

Dag 3 del 2
 
8 november
 
Efter vilan i fårskinnssaccosäcken fortsatte vi shoppandet och tittandet.
 
 
Söstra mi är duktig på textilt, lapptäcken o dyl, så här fastnade hon en stund.
 
 
Hattåldern har vi inte uppnått än
 
 
 
Jag hittade dörrmattan som jag letat efter i så många år!
 
 
Sedan hittade jag prislappen också!
 
 
Det blev ingen, man kan inte torka fötterna på nästan 500 kronor!!!!!!! Fast jag nästan ångrar mig nu :-(
 
Det blev väl en del, men inte som de tidigare åren och tyvärr var inte darmena med de underbara leksakerna där i år. Jag får skicka efter från The UK till lille Otto när det blir så dags.
 
Vi strövade på våning efter våning och en del inköp blev det, fast långt ifrån fjolårets hets. Vi hade ju även Tesco där i fjärran och behövde plats i "rullorna." Man lär sig straegier tack och lov.
 
Efter ett tag skulle A besöka damrummet och efter det var hon puts väck. Ibland känns det som jag är med i den där TV-serien, "Brottskod försvunnen". Plötsligt är de jag är med bara borta och där står jag ensam kvar. Nu blev det så även på Christmas Fair.
 
Eftersom både jag och A är i totalt avsaknad av lokalsinne, insåg jag att något hänt, när jag väntat längre än det tar att besöka damrummet. Jag följde henne i spåren och vad ser jag? Jo, vägen till damrummet ledde ut i ett trapphus och slutade en trappa ner. Jag gick in där och VRÅLADE hennes namn så mycket jag orkade. Inte bakom någon dörr fick jag svar, trots att alla var upptagna. Ingen A där alltså. Hon hade förmodligen gjort som jag skulle ha gjort - gått ut till "fairen" på fel plan.
 
Ut igen och tillbaka en trappa upp, ingen A där heller. Ner igen och då hittade jag en man behängd med en skylt att han var någon slags ansvarig. Jag berättade om min försvunna syster och att hon kunde svimma om det blev för tufft, eftersom hon nästan gjort det på Boots.
 
Då högg han mig i hampan och drog iväg med mig till sekretariatet där de skulle dra igång"Operation hitta A" innan hon kollapsat av sin astma.
 
"Astma", sa jag, "hon har inte astma". Ok, men det var tydligen en bra och lämplig "komma bort krämpa" där på fairen, så då fick hon väl ha astma. Sedan nästa problem. "Vad heter din syster?" Nu har hon ett väldigt ovanligt efternamn och när jag upprepat det 3 gånger och fått ett "VA?" till svar varje gång, lämnade han över till en av kvinnorna där.
Hon reagerade likadant och när det var på toppen av stress därinne, fick jag se A en bit utanför och jag bara skrek hennes namn rakt ut. Hon ser helt cool ut och ler dessutom. Jag väser då till henne att jag sagt att hon kunde svimma och att de trodde hon hade astma, så hon sjönk ihop lite och såg lidande ut. Jag kan lova att vi var stressade båda två och i synnnerhet hon, men hon hade försökt hålla sig lugn och hoppats hitta mig.
 
Så var vi då åter förenade och allt slutade i frid och fröjd och vi kunde återuppta vårt julfrossande.
 
 
Blått och prickigt. Min favoritfärg och favoritmönster!!!! Köpte INGET!
 
A köpte sig en jättefin väska med tillhörande plånbok -  lila förstås och jag ett rosa passfodral med prickar, så då köpte även hon ett sånt.
 
 
Denna kvinna var dansk, så nu fick vi prata svenska igen. Fina väskan syns där till vänster, bakom henne.
 
 
Så kom vi till ett stånd där de sålde alldeles för söta förkläden, inga kunder alls -
 
 
- men det kanske hade en annan anledning än att inte förklädena tilltalade oss presumtiva kunder.
 
Här är försäljerskan!
 
 
Hon sov och det var verkligen på riktigt.
 
Vi bestämde oss för att leta oss ut och där fick vi se att vi låg i lä när det gällde shopping.
 
 
Vi tittade lite tilll, men sedan insåg vi att de krafter vi hade kvar skullle användas på Tesco, lite längre ner på gatan och bestämde att vi var nöjda.
 
 
Väl ute förstod vi, att det här året var det inget matnyttigt i de kassar alla besökare får när man betalat inträdet.
 
 
Vi gick till vår pub för att äta. Samma lilla hund som förra året var där och låg på husses jacka.
 
 
Vi stärkte oss med mat och dryck -
 
 
 
- och sedan bar det av till Tesco,  som numera kallas Tasko. Vi blev MYCKET besvikna. Vad hade hänt? Det var hur tråkigt som helst. Enda roliga var att A köpte 10 påsar godis av samma sort, hon hade hela varukorgen full. Hon kontrade väl mot mina 12 halstablettpåsar från Boots. Bara för det köpte jag en till där på Tasko.
 
Inget julande där inte, bara lite kakor och vid kassan stod lite julpapper, som vi nu vet är för långa för våra väskor.
 
Vi gick igenom antikgränderna mot tunnelbanan och for hem till cellen.
 
Hemma!
 
Vi lastade av, tog en kort vilopaus och drog iväg i mörkret igen. Nu var vi på väg till vårt kära Russel (Obs, vårt igen...) Vi hade bestämt oss för ett besök i baren där och tänk om A.s lille "fästman" arbetade.
 
 
Tyvärr var det inte så, men så härligt det var att sjunka ner i varsin läderfåtölj och där satt vi i 1½ timme och bara "Russlade" och pratade.
 
 
Vi ska inte bo på Days Inn något mer, vi är i behov av lite högre klass på vårt Londonboende kom vi överens om. Ingen vet dock vad som händer 2013?!?
 
A drack ett glas vin och jag en Mojito och bartendern bjöd flitigt på starka snacks i hopp om att vi skulle bli väldigt mycket mer törstiga. Det kanske är vår nästa lille "fästman"?
 
Hem i natten med mor och son från Malta som sällskap på både tunnelbanan och till hotellet. De bodde i samma rad som vi.
 
Vi har provvägt bagaget på kärestans exellenta våg från Vagabond, så imorgon är det dags igen. Än finns det pund och plats kvar, men just nu är jag bara TRÖTT!
 
Så - God natt London!

London dag 3

Dag 3
 
Torsdag 8 november
 
Det är tur vi är fallna efter starka, sega och stabila föräldrar. En vekling hade inte överlevt den här natten och vi, till och med sov delar av den.
 
Sängen är en stenhård 160:s pinobädd på hjul, som rör sig, kuddarna små, avlånga studsmattor ungefär 7 cm höga, rummet kokhett och utanför, på vår lilla innergård, verkar hotellets rökruta vara belägen, för det sipprar in röklukt så gott som hela tiden.
 
Ändå: VI ÄLSKAR ENGLAND! Och nu ska vi på´t igen, dags för Christmas Fair - JIIIPPIIIII !
 
Vid gott mod travade ner till stationen och testade våra biljetter. De hade precis gått ut. Kön till biljettluckan var minst 10 meter, men vi hade inget att välja på, så där stod vi. Till slut, långt om länge, var vi framme och köpte 2 nya dagkort. Idag kostade de £ 7, igår 8.50. Sen läste vi tunnebanekarta och bestämde att till Camden var det 2 byten, alltså 3 olika linjer.
 
 
Söstra mi har ischias, så jag tyckte att hon gott kunde sitta kvar på specialsätet. Där satt för det mesta fullt funktionella personer och hon hade åtminstone äkta ont i ryggen.
 
 
Väldigt målande varningsskyltar har de också, men vi var så försiktiga, inte ville vi hjälpa upp olycksstatistiken, vi tog "care."
 
 
Vi fixade alla byten och kom upp ur underjorden helpeppade på julfröjderna. Vi vek av till höger och började gå, för nu hittar vi.
 
Efter ett par 100 meter kändes det fel. Vi insåg ungefär samtidigt att vi var på fel ställe. Nu blev  det struggel - detta perfekta svengelska ord ur vår egen vokabulär.
 
Där var marknad med klädförsäljning och en massa jox överallt. Skelett, masker, flygplan, monster, lätklädda damer, bjäfs mm klädde husväggarna och det var så långt från Christmas Fair man kan tänka sig.
 
 
Vem vi än frågade efter mässhallen, hade ingen en aning, så det var lätt att räkna ut att vi var vilse. Just då hade även vi totalt stiltje i tankeverksamheten.
Till slut stötte vi ihop med en kvinna lite närmare oss i ålder, med en välgörenhetsinsamlingshink (det ordet går inte av för hackor) i handen. A frågade henne och hon kom på att hon nog visste, hon behövde bara tänka lite. Så sa A något till mig och kvinnan svarar blixtsnabbt "Sverige? Då övergår vi till svenska."
 
Hon talade om att mässhallen ligger i Angel och visst var det så, då mindes vi också. Dessutom hörde jag att hon pratade norrländska, så jag frågade. Jo, nog var det så och hon hade pluggat i Umeå samtidigt som jag, men inte samma utbildning. Det visade sig också att vi bott i Piteå båda två. Nu bodde hon dock i England med sin man och hade ett företag  "The Swedish chair". Hinken var hon bara ute och skramlade med en gång i veckan. Vi sa tack och adjö och for till Angel.
 
Härligt! Nu var vi så gott som hemma. Vi gick till det som vi numera kallar vårt café, mitt emot mässhallen och för att inte förändra alltför mycket beställde vi samma som förra året. Varsin cappucino och varsitt millonairs shortbread, för de är oslagbara.
 
 
Vi satt i fönstret medan vi fikade och blickade ut över mässhallen och entrén och såg hur folk, företrädesvis kvinnor, strömmade in.
 
 
Det finns alltid mycket att titta på från det fönstret.
 
 
Till slut reste vi oss och när vi skulle "tvätta våra händer", kunde vi inte få låna toaletten för den var trasig.
 
Vi gick till "vår" pub istället och nyttjade den, innan vi gick till fröjdernas fröjd. Det är mycket som är "vårt" nu, känner jag.
 
 
Efter pubtoan var det äntligen dags. Vi skred in som ett ovanligt kort luciatåg efter att ha pulat ner jackorna i våra exellenta rullväskor, hamnade högst upp och där stod hon igen - vår norska väninna Carolina, numera very British. Hon log, hejade och sa: "You look so famiilar to me". Ja det var ju sant och bekräftade glatt på svenska, varpå hon frågade om vi kom varje år. När det är tredje gången, så kan man väl säga, att vi gör det.
 
 
Carolina står i mitten. Vi shoppade loss där bland vackra band och juldekorationer, etiketter, hjärtan och allt vad det var.
 
Efter det drog vi in på avsmakaravdelningen, där vi åt och drack oss nöjda.
 
 
Jag kan inte sluta att förundras över att man säljer alkohol på en julmarknad, även om det är okej, så är det ändå märkligt att man får avsmaka hur många sorter som helst. Jag köpte en urgoda Ingefärsgin som jag har bild på ovanför vildsvinet. Gingergin, vilket underbart namn.
 
Sedan ögonshoppade vi en hel del där bland det ätbara också. Visa från förra året, avstod vi från färskost, spröda kakor osv, de klarar inte transporten, men titta kan man alltid.
 
 
Trångt och mycket folk var det, men härligt
 
 
 Så kom vi ut från maten och jag som älskar fårskinn hittade en önskejulklapp. Jag tror dock inte tomten bryr sig om denna min önskan.
 
 
Här ligger jag kvar till imorgon, fortsättning om dag 3 följer så klart.
 
 
 

London dag 2, sista delen

Dag 2
 
7 november
 
På vår väg såg vi en riktigt Engelsk julgirlang - inte någon favorit för min del.
 
 
Vad hände sedan då?????
 
Det råkade komma ett annat Boots i vår väg och vem som lyckades lura in oss där, är det ingen av oss som vet.
 
Så handlade vi en gång till - ta 3, betala för 2.
 
Som en uppenbarelse insåg jag att detta är vår besatthet och förbannelse.
VI KAN INTE säga nej när denna skylt dyker upp - och tyvärr för oss och glädjande för affärskedjan, handlar vi som om det var sista chansen någonsin. Det allra värsta är, att vi är precis likadana, nästan hetsar. Ingen säger: "Nu får du ge dig".
 
Det blev en ganska lång stund även på detta Boots och när vi står vid kassan och ska betala, upplyser mannen där, oss om, att på Bond Street finns ett Boots med 4 våningar..............
 
Bevare oss för Bond Street!
 
När vi kom ut den här gången hade mörkret fallit. Julen visade sig ännu mer nu när alla julgirlanger o dyl var tända.
 
 
 
 
Marmite mot mörk bakgrund var snyggare, men innehållet är dock detsamma. Vad renar har med det att göra begriper jag inte, kanske det består av malda, saltade renhorn? Otäckt är det i alla fall.
 
 
Nästa ställe med "ta 3, betala för 2" var W.H. Smith som låg inne i en galleria
.
 
Jaha, nu är vi ägare till 70 julkort var. Det är ju bra, för vi hade ju inga kort sen förut.....
Jag köpte MC-tidningar till kärestan också och boken om gatukatten som vi träffade förra året
 
 
Så var jag på väg att köpa de två senaste av Simons Cat också, men någonstans inuti mig sa det NEJ!
 
Efter detta stapplade vi ut i natten och på en bakgata hittade vi en mysig pub - The Cock Tavern.
 
 
Där förfriskade vi oss med en cider respektive Baileys. Vi blev sittande ganska länge, för energin var konstigt nog nästan slut.
 
A på språng efter mat och dryck
 
 
Här är hennes uppfattning om mat och dryck, rena hälsokosten efter en sådan dag som vår!
 
 
När vi vilat en stund och hennes chips var slut, (för mina var det inte, vinäger på chips - HUVA!) började vi leta oss hem till vår lilla cell för att packa upp och se vad vi köpt. Detta med risk att tuppa av, av chocken.
 
På väg hem, blev jag hungrig, dock inte söstra mi, hon hade ju ätit chips, men passligt nog låg det en ny mysig pub i vår väg och vips satt vi därinne.
Jag beställde en bakad potatis och en öl och A ville bara ha lite mer chips och en cider. Där slog hon sig i slang med ett par från Australien.
 
 
Undrar om de har någon Christmas Fair där? För nu ska vi visst dit nästa år. Paret var mycket trevliga, så inte mig emot. Sent omsider kom min potatis och det var jättegott. A fortsatte tala med sina nya bekanta, Graham och J..? medan jag åt, de utbytte e-mailadresser och hade så trevligt. Alltså, Australien nästa!
 
Vi mer eller mindre släpade oss hem, packade upp allt på sängen och tyckte faktiskt att det var lite, lite. Det kan ha berott på att det är en dubbelsäng, eller så har vi helt enkelt inte handlat så mycket som vi borde. Tuppade av, gjorde vi minst av allt.
 
Däremot upptäckte vi en grimulj bakom dörren som inte verkade ha någon funktion alls. Omöjlig att dra ut för att ställa upp dörren, så vad var det?
 
 
Vi najsade = drack varsin "nice cup of tea"  och saggade (för den som inte förstår = pratade, pratade, pratade) och till slut låg vi sida vid sida i denna lilla cell som var het som en finsk bastu.
 
God Natt!
 

London dag 2, fast egentligen dag 1

Dag 2 får det fortsätta att vara!
 
Fortsättning 7 november
 
Vi gick in på Boots på starka ben och med kraft i stegen, men det suger, som ungdomarna säger. Söstra mi la sig nästan raklång efter ett tag därinne och en mörk ung man kom ilande med en stol och ett glas vatten så hon inte skulle svimma. Det är klart att de inte vill mista en av sina bästa kunder......!
Jag var nere på källarplanet och rekognoserade, för man vet aldrig var de ställer det bästa, så jag hade ingen aning om att hon nästan dånat. Det var väl vinterjackornas fel, eller?
 
Vi shoppade en del, träffade en av flickorna vi handlat av förra året, som då var ganska snorkig, men nu fått lite känsla för hur man behandlar kunder och var hur glad och trevlig som helst. Det jobbade en svensk kille där förra året och när vi frågade henne om han arbetade kvar, mindes hon oss och började skratta. (Vi handlade rätt mycket då också).
 
Till slut var vi nöjda för stunden och insåg att vi behövde "vattnas upp" båda två. Vi betalade och packade ner i våra käcka rullväskor från Bonniers Bokklubb, som vi inhandlade förra året för just detta ändamål och som nu alltså är inne på sitt andra år.
 
 
Vi hittade ett mysigt ställe som hette Caffeé Concerto och där smarrade vi till det rejält med varsin jordgubbshistoria, som A kallade dem.
 
Här är servetten
 
 
Mycket drickbart fanns det, men nu var det kaffe som gällde.
 
 
Vi försökte tolka den späckade kak- och tårtlistan, men "vår" flicka, tyckte att vi skulle gå fram och titta ut vad vi ville ha när hon såg hur ambivalenta vi var.
 
OJOJOJOJ, jag ville ha allt, som om detta skulle underlätta att välja, kolla in!
 
 
Tårtorna ingick nog inte i det valbara sortimentet, men om vi köpt en hel så hade det nog gått bra.
 
 
Till slut bestämde vi oss i alla fall, A valde någon slags tartelett och jag moussevarianten, båda med jordgubbar
 
 
Så här vacker var min på "gaveln", jordgubbsspån.
 
 
Till detta underbara drack vi cappucino. Detta räckte för att vi skulle orka "på`t" igen. In och låna faciliteterna först och där hette handdukstorken så här. Lite kul tyckte vi, som är lättroade.
 
 
Ut i vimlet där på Picadilly.
 
Allt var sig likt, där var Eros och Union Jack.
 
 
Hästfontänen -
 
 
och en dam med annorlunda klädsel. Var det bara vi som tyckte det kändes vårvarmt? Det var + 12. Vi svettades i våra vinterjackor.
 
 
Oxford Circus nästa, där ligger de glättade magasinens Mekka, W.H Smith.
 
Bootsbesöket fyllde nästan hela min käcka rullväska. Nu har jag  t ex 12 påsar Jakemanns Honey&Lemon Menthol halstabletter och julklappen (ja, en av dem) färdig till en viss person. Nya tandborstar till eltandborsten och lite småsaker att ta med när man går bort på besök, medikamenter av olika slag och inte minst ett nytt lager av No 7. Det ska vi dock köpa mer av en annan dag, men en eller 2 motorcykelmagasin till kärestan skulle jag lätt kunna klämma ner bland det redan inköpta.
 
Något senare!
 
Annan dag?
 
Fortsättning följer imorgon......
 
 

Stockholm - London Dag 1 och del av dag 2

Dag 1
 
Tisdag 6 november
 
Äntligen var det dags, söstra mi och jag på väg till London igen. Vi åkte båda med tåget från respektive hemort och möttes som vanligt på Arlandas Rest&Fly, detta förträffliga övernattningsställe, där man får både eget, tyst rum och nära till flygplatsen, eftersom man redan är på den.
 
Vi lyckades med konststycket att anlända nästan samtidigt, hon hade nyss gått in, när jag kom.
 
Överslaf som vanligt! Tur jag kan klättra och ännu mer tur, att jag ligger kvar där uppe medan jag sover.
 
 
Denna gång hade vi enats om att packa minimalt. Jag hade 1 extra tröja, 3 par trosor, 3 par strumpor och en särk. Jag hade även gjort färdigt julklapparna till mina goda vänner i England för att posta på plats. Avsevärt mycket billigare än hemifrån och är man som jag, utrustad med ett julklappsrum, är det ingen konst att fixa sådant vilken tid på året som helst.
 
 
Natten var lugn och stilla, om än kort. Vi skulle flyga 7.15 så det var ingen sovmorgon att tala om. Vi gick upp till ett ganska lugnt Arlanda, de hade också insett att julen är i antågande, så vi trivdes som fisken i vattnet där vi gick mot incheckningen.
 
 
Dag 2
 
7 november
 
På väg! Lika härligt som alltid!
 
 
Vi fick frukost, en fullkornsmacka med kyckling, te och juice. Helt okej, även om jag alltid drömmer om English breakfast, med alla tillbehör utom vita bönor i söt tomatsås.
 
Vår steward var av högsta klass, hur högt nu det kan vara. Han var otroligt trevlig och serviceminded, men helt förbluffad över att två svenska kvinnor åker till England för att gå på Christmas Fair. Han kom tilllbaka till oss flera gånger för att diskutera just detta med oss.
Vi tycker inte det är ett dugg konstigt, men vi är ju lika stora julfantaster båda två.
 
Vi landade, tog tunnelbanan in till Paddington, för i år skulle vi bo på Days Inn i Sussex Garden.
 
 
Innan vi kom dit gick vi in på en kombinationsbutik, som hade det mesta, även postservice. Jag skulle posta 1 paket, A hade med sig 3.
 
DET TOG TID!!!!! Men till slut hade vi ändå fått iväg paketen redan första dagen och det var så skönt och mannen bakom disken ställde gärna upp sig för ett fotografi.
 
 
Mitt paket har redan nått adressaten fick jag veta i ett mail från henne idag. Det kan man kalla snabbt, det kom fram dagen efter vi postat. (Nu vet du det söstra mi, om vi inte hinner tala med varandra innan du läser detta).
 
Hotellrummet var det absolut minsta jag någonsin sett.
 
 
Sedan hade vi så att säga, fönster åt gården.
 
 
- och konst på väggen ovanför sängen.
 
Dubbelsäng och 1 täcke. Jag ilade ut till receptionen och bad om 2 enkeltäcken. Nej, det kunde vi inte få, men 1 gick bra. Ibland är det så att man inte ska begripa, men England är England, vårt favoland!
 
Vi grejade och stökade på ett tag och sedan gick vi ut i vimlet för att äta. In på första matställe vi såg, ett italienskt och där åt vi varsin urgod Club Sandwich med proscuiotto, mozareller, avocado och sallad´.
 
 
Jag passade på att skriva resedagbok medan vi väntade på maten.
 
 
MMMMmmmmm, det var fantastiskt gott med ett glas öl, respektive vin till.
 
 
London var som en vårdag, soligt och ljummen luft, cirka 12 grader varmt. A orerade över vinterjackorna vi hade på oss, men jag kontrade med, att vi hade valt bort vinterkängorna och gick i lågskor och jackan var väldigt skön igår kväll på stationen i väntan på tåget.
 
Det var fler än vi som valt vinterutstyrsel.
 
 
Mätta och belåtna, med varsitt dagkort till tunnelbanan på fickan var det dags för första höjdpunkten.
 
Boots fanns där som en hägring i fjärran och nu vad det dags. Vi tog tåget till Picadilly och se:
 
 
Fortsättning följer så klart!
 

JIPPIII! Here we go again!

Vill bara förklara varför jag inte skriver på några dagar.
 
Nu är det nämligen snart dags igen och jag LÄNGTAR så otroligt att jag knappt kan skriva.
 
Imorgon är vi - söstra mi och jag - på gång igen! Bilderna är från förra året, men vi älskar repriser!
 
 
 
TESCO inte att förglömma, detta julens paradis så här års!
 
See you!
 

Kajornas förlovade land, eller stad

Jag tror Örebro är den staden som har mest kajor i hela världen. Jaja, jag kanske överdriver lite, men det är verkligen enorma mängder med dessa luftens råttor. Ibland kommer de i så stora skaror att det känns som att vara med i Hitchcooks "Fåglarna."
 
Jag lyckades fånga delar av den stora skocken som skränade fram över våra huvuden när vi var i stan i helgen för att göra en massa ärenden.
 
Titta bara!
 
Ingen början, inget slut på flocken/skocken.
 
 
Jag tycker INTE om dem!
 
 

Aftonen med "damerna"

Det var en fröjdefull afton för oss damer i torsdags. Vi var 4 av 6 som träffades hemma hos B.
Damer är vi inte riktigt och när vi kommer ihop är vi det absolut inte, då blir vi tonåringar igen, för det var i den åldern vi lärde känna varandra i skolan.
 
Sedan har det varit ett glapp, då när man höll på med studier, barn, arbete osv. Sedan tror jag det var I, som drog igång det hela igen. Hon var tyvärr sjuk igår, men så är det ibland. Det är inte alltid vi är alla och det funkar ändå.
 
Först bjöds vi på snacks och dip, samt en Hallonmojito, som var ursmarrig.
 
 
Kvällens värdinna B med J i väntan på att få börja äta.
 
 
 Den utsökta förrätten ligger redan serverad och väntar på oss.
 
 
Det är krabbröra med chili, på rostat bröd. JÄTTEGOTT!
 
Varmrätten var kyckling med vindruvssås, ris och en fräsch sallad.
 
 
Och jag, som för en gångs skull inte körde, fick min favoritöl Baron Trenck.
 
 
Vi har alltid ROLIGT, A vill aldrig vara med på bild och det respekterar vi förstås, hon håller i kameran så vi andra 3 blir förevigade istället. Dock är hon ingen vidare regissör, för vi fladdrar åt olika håll.
 
 
Nästa försök gick det bättre.
 
 
Vi sitter alltid länge och äter, för det är mycket som ska avhandlas under tiden. Till slut blev det dags för dessert och en härlig äppelpaj kom på bordet.
 
 
Kaffe och avec blev det också och jag tackade ja till en liten cognac.
 
 
Efter detta var vi så mätta att det kändes helt omöjligt att vare sig äta och dricka något mera. Vi var tvungna att säga "Nej tack," när B tyckte vi skullle ta lite till.
 
Då ändrade hon strategi, för vi hade inte smakat de jättegoda pralinerna än.
 
 
Det är som det är och ÄTA, det kan vi så det var inga problem att få ner att par sådana heller. Det var något gott kras inuti och mmmmmmmmmm som de smalt i munnen!!!!!!
 
 
 
 Bs man var också med en stund, och här håller han i "pratankan", som vi döpte om den fina glasduvan till. Man håller alltså i "ankan", när man vill säga något och förhoppningsvis lyssnar de andra då.
 
 
 Jag var mätt hela fredagen, som var dagen efter denna afton med damerna!

Torsdag

Idag är jag rädd att det inte blir så mycket skrivet. Jag har helt enkelt inte tid, för jag är ledig idag.
 
Det är konstigt, men jag fungerar så. När jag har en ledig dag - denna sällsynthet mitt under vanliga veckor - bokar jag in massor. Jag har ju HELA dagen på mig.
 
Nu hinner jag tyvärr inte skriva mycket mer, för jag ska
 
* Till sopstationen och tömma lite depåer här hemifrån
* Till kära dotter med en skoborste, samt för att avhåra mina ben och måla hennes tånaglar. Lilla kulan försvårar denna syssla för henne
* Till Forex och sätta in pengar, samt köpa lite annan valuta än vår
* Till Coop och bunkra lite mat.....
 
....och efter att detta är avklarat ska jag ligga redo för en helkroppsmassage på ett nytt ställe här i stan, klockan 14.30.
 
Sedan snabbt hem för att göra mig iordning för en helkväll med "damerna med mat och dryck och MYCKET prat, så jag tror jag måste sätta punkt här innan jag får stresshuvudvärk.
Bild från wikipedia
Det är vilsamt och avkopplandet  med en ledig dag!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0