London dag 3

Dag 3
 
Torsdag 8 november
 
Det är tur vi är fallna efter starka, sega och stabila föräldrar. En vekling hade inte överlevt den här natten och vi, till och med sov delar av den.
 
Sängen är en stenhård 160:s pinobädd på hjul, som rör sig, kuddarna små, avlånga studsmattor ungefär 7 cm höga, rummet kokhett och utanför, på vår lilla innergård, verkar hotellets rökruta vara belägen, för det sipprar in röklukt så gott som hela tiden.
 
Ändå: VI ÄLSKAR ENGLAND! Och nu ska vi på´t igen, dags för Christmas Fair - JIIIPPIIIII !
 
Vid gott mod travade ner till stationen och testade våra biljetter. De hade precis gått ut. Kön till biljettluckan var minst 10 meter, men vi hade inget att välja på, så där stod vi. Till slut, långt om länge, var vi framme och köpte 2 nya dagkort. Idag kostade de £ 7, igår 8.50. Sen läste vi tunnebanekarta och bestämde att till Camden var det 2 byten, alltså 3 olika linjer.
 
 
Söstra mi har ischias, så jag tyckte att hon gott kunde sitta kvar på specialsätet. Där satt för det mesta fullt funktionella personer och hon hade åtminstone äkta ont i ryggen.
 
 
Väldigt målande varningsskyltar har de också, men vi var så försiktiga, inte ville vi hjälpa upp olycksstatistiken, vi tog "care."
 
 
Vi fixade alla byten och kom upp ur underjorden helpeppade på julfröjderna. Vi vek av till höger och började gå, för nu hittar vi.
 
Efter ett par 100 meter kändes det fel. Vi insåg ungefär samtidigt att vi var på fel ställe. Nu blev  det struggel - detta perfekta svengelska ord ur vår egen vokabulär.
 
Där var marknad med klädförsäljning och en massa jox överallt. Skelett, masker, flygplan, monster, lätklädda damer, bjäfs mm klädde husväggarna och det var så långt från Christmas Fair man kan tänka sig.
 
 
Vem vi än frågade efter mässhallen, hade ingen en aning, så det var lätt att räkna ut att vi var vilse. Just då hade även vi totalt stiltje i tankeverksamheten.
Till slut stötte vi ihop med en kvinna lite närmare oss i ålder, med en välgörenhetsinsamlingshink (det ordet går inte av för hackor) i handen. A frågade henne och hon kom på att hon nog visste, hon behövde bara tänka lite. Så sa A något till mig och kvinnan svarar blixtsnabbt "Sverige? Då övergår vi till svenska."
 
Hon talade om att mässhallen ligger i Angel och visst var det så, då mindes vi också. Dessutom hörde jag att hon pratade norrländska, så jag frågade. Jo, nog var det så och hon hade pluggat i Umeå samtidigt som jag, men inte samma utbildning. Det visade sig också att vi bott i Piteå båda två. Nu bodde hon dock i England med sin man och hade ett företag  "The Swedish chair". Hinken var hon bara ute och skramlade med en gång i veckan. Vi sa tack och adjö och for till Angel.
 
Härligt! Nu var vi så gott som hemma. Vi gick till det som vi numera kallar vårt café, mitt emot mässhallen och för att inte förändra alltför mycket beställde vi samma som förra året. Varsin cappucino och varsitt millonairs shortbread, för de är oslagbara.
 
 
Vi satt i fönstret medan vi fikade och blickade ut över mässhallen och entrén och såg hur folk, företrädesvis kvinnor, strömmade in.
 
 
Det finns alltid mycket att titta på från det fönstret.
 
 
Till slut reste vi oss och när vi skulle "tvätta våra händer", kunde vi inte få låna toaletten för den var trasig.
 
Vi gick till "vår" pub istället och nyttjade den, innan vi gick till fröjdernas fröjd. Det är mycket som är "vårt" nu, känner jag.
 
 
Efter pubtoan var det äntligen dags. Vi skred in som ett ovanligt kort luciatåg efter att ha pulat ner jackorna i våra exellenta rullväskor, hamnade högst upp och där stod hon igen - vår norska väninna Carolina, numera very British. Hon log, hejade och sa: "You look so famiilar to me". Ja det var ju sant och bekräftade glatt på svenska, varpå hon frågade om vi kom varje år. När det är tredje gången, så kan man väl säga, att vi gör det.
 
 
Carolina står i mitten. Vi shoppade loss där bland vackra band och juldekorationer, etiketter, hjärtan och allt vad det var.
 
Efter det drog vi in på avsmakaravdelningen, där vi åt och drack oss nöjda.
 
 
Jag kan inte sluta att förundras över att man säljer alkohol på en julmarknad, även om det är okej, så är det ändå märkligt att man får avsmaka hur många sorter som helst. Jag köpte en urgoda Ingefärsgin som jag har bild på ovanför vildsvinet. Gingergin, vilket underbart namn.
 
Sedan ögonshoppade vi en hel del där bland det ätbara också. Visa från förra året, avstod vi från färskost, spröda kakor osv, de klarar inte transporten, men titta kan man alltid.
 
 
Trångt och mycket folk var det, men härligt
 
 
 Så kom vi ut från maten och jag som älskar fårskinn hittade en önskejulklapp. Jag tror dock inte tomten bryr sig om denna min önskan.
 
 
Här ligger jag kvar till imorgon, fortsättning om dag 3 följer så klart.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ska du orka med resten av dagen var nog den där vilostunden inte helt fel.
Tack för vackra bilder!
Kram, Ingrid

Svar: Ingrid, Det var underbart där i fårskinnssäcken, men det konstade över £700. Kram
Leontina

2012-11-14 @ 17:43:32
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Christina Cedergren

Hallå? Hört talas om Oyster card? Ladda hemifrån. Du som är där lite då och då. Ingen tidsbegränsning. Slipp köer. Gäller även från Heathrow och in. Ladda kortet och använd det för alla resor. Dras max 7pund/dag.

Svar: Jo, vi försökte, men det skulle vi INTE ha när vi bara skulle vara där 3 dagar. Nästa gång ska jag inte tala om hur länger jag stannar. Jag vet att de är bättre, du hade redan tipsat mig, men biljettförsäljaren var mer envis än jag.
Leontina

2012-11-14 @ 21:43:29
Postat av: Inga M

Härligt att få följa med er till England här på bloggen! Och så mycket smarrigt sliskt!

Svar: Inga, Det är härligt med England, det är helt säkert. Jag vill alltid dit!
Leontina

2012-11-15 @ 07:10:09
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Christina Cedergren

Synd jag inte tänkte på det. Du hade kunnat låna våra. De är ju inte personliga. Jag var säker på att du hade ett. Som jag förstår måste de beställas hemifrån. Däremot kan man ladda dem på alla stationer. Hoppas vi ses på onsdag. Jag har äntligen blivit kvitt mina Barcelonabakterier. Kram.

Svar: Jag ska fixa Oyster till nästa gång, jag har varit på väg flera gånger, men ge mig en puff, så....... Ses onsdag! Kram
Leontina

2012-11-18 @ 21:11:46
Postat av: Herta

Aha du är i London igen på sedvanligt vis. Nu kan jag känna mig lugn, du är i farten och stoppar i dig som sedligt bör.

2012-11-25 @ 18:05:32
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0