London dag 4

Dag 4
 
9 november
 
Idag hade vi klockan  på ringning och den var bara 7.30 när vi steg upp. Det var ingen som rökte utanför längre och det var skönt. Vi kunde vädra, för det är rena vårvärmen i London.
 
Vi frukosterade och avtalade med den lilla, lilla damen i matsalen att vi skulle få lite "packed breakfast" imorgon när vi checkar ut i arla morgonstund och inte hinner äta på hotellet. Det skulle hon ordna.
 
Snabbt ner till undergrunden och nu lärde vi oss att dag/dygnsbiljetter bara gäller det datum den är köpt, även om det inte gått ett helt dygn. OK, vi köpte nya och sen tågade vi in på stora Paddingtonstationen och köpte biljetter till Heathrow Express imorgon bitti.
 
 
HERRE GUD!!! Ska vi redan åka hem? Aldrig mer bara 3 ynka dagar i London, jag har redan abstinens. (Det står dag 4 däruppe, men vi åkte hemifrån i tisdags båda två, så det är fjärde dagen på resa).
 
Ner på "byn", vi hade Harrods i sikte denna förmiddag. Praliner och julskyltning var det som lockade mest.
 
Vi kom upp till markytan och blev alldeles betagna över entren till Harvey Nichols.
 
 
För att inte tala om dörrvakten med sitt plommonstop, uppklädd som han skullle på bröllop.
 
 
Julgirlangerna var av lite annat slag än dem med Marmite, jag hade velat se dem i mörker.
 
 
Vi tittade så åt alla håll och även uppåt att vi plötsligt inte visste i vilken riktning vi hade Harrods. A ställde sig på kö för att få vägledning.
 
 
Sedan var det väldigt lätt, för vi var mycket nära.
 
 
Julskyltningen på Harrods i år var Disneys sagotema och så himla fint. Vi gick från fönster till fönster, fotograferade, ackade och oade.
 
 
Mina bilder, där jag skymtar i fönstren på flera, är långt ifrån verkligheten, men lite ser man ändå.
 
Sen in i härligheten. En kortare flukt på nyttigheterna....
 
 
 .... en mjuk övergång med bröd, shortbread och sylt och......
 
 
.....sedan en fördjupningssession inne bland chokladen, bakverk och pralinerna.
 
 
OBS: Detta är glitterbullar och glittret är det vanliga som finns på bokmärken o dyl, som blandats i glasyren. Då har man gått lite för långt tycker jag.
 
 
Naturligtvis blev det inköp i små cellofanpåsar av kvinnor och män iförda hatt och hygieniskt rena plasthandskar som de plockade godsakerna med, alltefter vi pekade på det vi ville ha genom glaset. Som vanligt blev det dyrt också.
 
 
A ville till kortavdelningen, men jag mindes att inget år tidigare har de haft annat än julkort när vi väl kommit dit och julkort har vi redan 70 stycken var!!!!
 
Vi gick ut från Harrods och såg ett Starbucks vid horisonten där vi på något vis bara sögs in och tog ett riktigt storfika och vi som tänkt ha magarna tomma för lunch på Valentinas i Putney. Nå, vi får väl ta "vår" kortaffär där innan lunchen.
 
 
Vilket eländes, eländes strugglande innan vi kom på rätt tåg. Jag läste så noggrannt och kollade färgen på linjerna och ändå hamnade vi fel 4 eller 5 gånger. Det var någon linje som inte gick som den skulle och det ställde till det mer än lovligt.
 
Gloucester Road hade en vacker tunnellbanestation. Som i en kyrka och där satt vi ett tag och väntade.
 
 
När man såg det elektriska systemet vid tågen, kanske det inte är så konstigt att vissa linjer pajar ibland.
 
 
Jag svor både högt och tyst och kände mig riktigt tjurig ett tag, men så till sist satt vi där på väg i rätt riktning, satt och satt förresten, där på förortståget till East Putney var det ingen som lyfte på rumpan för oss "two old ladies".
 
 
Vi gick raka vägen till vår kortaffär och där blev vi så klart ett bra tag.
 
 
Därinne gäller det att smyga runt varandra och inte visa vad man valt och att inte hålla sig på exakt samma kortsnurra heller. Ändå lyckades vi köpa 2 exakt likadana kort, men nu får vi skicka dem till några andra, men vem, kan man fundera på? Det måste vara någon som begriper storheten med engelska kort!
 
En repa på "Konsum" i Putney och där blev det en mindre kasse med godis för oss båda - bara hälsokost brukar jag säga, för jag mår så bra när jag njuter av godiset jag inte får så ofta.
 
Vårt favoritställe Valentina nästa!
 
Jag åt en underbar pastarätt, nötfyllda raviolikuddar med en sagolik sås och valnötter på. A åt också pasta med tomatsås, örter och massor med parmesan på.
 
 
Jag avslutade med en Macchiato och en liten mandelkaka.
 
LJUVLIGT! VI ÄLSKAR VALENTINA!!!!
 
 
 
Efter maten gick vi en liten shoppingrunda därinne och där är ingen risk att vi tappar bort varandra.
 
Taket underifrån.
 
 
Sedan gick vi till vår gamla East Putneystation. Inga problem med biljetten, trots att vi var i zon 2. Vi for in till stan och bytte linje och jag säger som programledarna i "På spåret". Vart är vi på väg?
 
Jo, vi skulle till Picadilly, för där mitt emot Eros ligger BOOTS! Det är annat än Tasko det!
 
Vi gled in och vår nya väninna Shamina (hon som arbetar där), blev faktiskt jätteglad att se oss. Vi hejade och drog ner till källarplanet för att komplettera våra inköp. Tillräckligt  verkar det aldrig bli. Jag köpte en till ask med migräntabletter och lite annat. Så sammanstrålade vi på övre planet och enades om att vi behövde 3 burkar till med No 7. Vad är det för fel på oss, frågar vi varandra med ojämna mellanrum.
 
Till slut var vi färdigbootsade och gick till Shamina, väl där bad just då en kollega till henne att hon skulle ta hand om en kund som ville köpa No 7.
 
Hon stenvägrade! "NEJ", sa hon, hon skulle ha oss nu och han kunde tala själv, för vi hade minsann varit där flera gånger i år och även förra året och nu skulle vi få varsin present för att vi var så bra kunder.
Det är intressant, för vi minns henne från i fjol och då var hon ganska snorkig och nu är vi "bästisar".
 
Vi betalade, tog oss ner i underjorden och hem till Paddington. Där satte vi oss på en pub och letade fram A.s Heathrow Expressbiljett som hon hade bestämt sig för att hon knökat ihop och slängt. Jag var övertygad om att hon inte gjort det. Vi tog en öl och en cider och efter 1 minut såg biljetten dagens ljus igen.
A har fått en ny favoritcider, den gillade jag också när vi var på Irland.
 
 
 
Vi satt där ett tag och studerade folklivet och hur annorlunda det är mot hemma. Här går många ut på puben, tar en öl eller någon annat, träffar vänner, gaggar och pratar en stund och sen går man hem. Jag gillar det!
 
Jag tog ansvaret för både hennes och min biljett, så nu vet man aldrig hur det går, men förhoppningsvis sitter vi på British Airways plan imorgon och lyfter mot Sverige klockan 7.15.
 
När vi kom hem till hotellet betalade vi notan och talade frukost med aftonens receptionist. Hon såg ut som hon sett 2 aliens när vi orerade om att vi blivit lovade frukost och att vi faktiskt redan betalat för den, i och med att vi inte hinner äta i matsalen.
 
Till slut nickade hon med sin röda kalufs och hummade att vi fick se om det blev någon frukost. Hon skulle också prata med någon och vem hade lovat oss detta? Ack ja!
 
Vi gick in i "cellen" och ägnade mer än 2 timmar på vår packning
 
 
På dörren fanns ett titthål --
 
 
 - var det någon som kollade från andra hållet när vi packade och packade om?
 
 
Inte nu längre! Skrynklad påse från ......BOOTS skymmer sikten!!!!
 
Handbagage och incheckade väskor, hur skulle vi ha det, vi vägde och flyttade om. Rullväska upp eller ner för A och ner för mig, för jag hade annat handbagage. Halsbränna och huvudvärk och HJÄLP vad vi höll på, men till slut låg söstra mi bredvid mig med en nysvald Treo inombords, magen gorrade på henne och bredvid satt jag som nyss svalt en Omeprazol och ännu mer nyss ett glas Samarin.
 
Medicinera oss själva är vi bra på! Sammanfattar man allt, är det ett tag sedan vi dansade på bordet på Loket innan vi gick till skolan efter lunchrasten..
 
Sov gott London!
 
Underbart är kort!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Christina Cedergren

Ska nog testa Valentina som ligger i Notting Hill. Nära hotellet. De bör väl ha samma meny och kvalitet. Såg fantastiskt ut.

Svar: Christina, Det är samma koncept över hela stan, de har flera ställen och det är fantastiskt!
Leontina

2012-11-18 @ 16:42:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0