Snart advent

Jag är ute i tid i år! Jag förbereder mig i sakta mak för första julen i vårt gemensamma hus, men jag  tar inte ut särskilt mycket i förväg.
 
I helgen som var, var vi ute i skogen och fick en adventsgran av skogsbonden. Det kan man kalla service, han travade iväg med oss, sågade av den, kvistade av den och sa att det var fritt fram att hämta ris om vi ville. Tack, det ville vi och ville vi sen ha en julgran, var det inte heller några problem.
 
Här ligger den och väntar på "bättre tider".
 
 
Här kommer erkännandet vad jag redan tagit ut av fröjderna som komma skall.
 
Jag har tänt ljusbollen, mest för att det är så mörkt här ute så här års. Den lilla bleka fullmånen förmår inte att lysa upp allt det mörka. Adventsljusstakarna däremot är tabu fram till helgen. Förr inväntade jag söndagen innan jag tände, men i år blir det nog redan på fredag.
 
 
I hallen har jag satt upp julgardiner och köpt en ny adventsstake för att få något nytt till nya huset. När den är tänd syns ett hjärta, men inte än......
 
 
Adventsgranen har också fått sin belysning och är redan tänd, men den gör motstånd!
 
Den gillar inte blåsten från vårt kära England, den har lagt sig mot gärdsgården och bara lutar ner sig igen, hur många gånger jag än rätar upp den.
 
 
 
Nå, så ligg där då, tilll helgen ska det bli riktigt kallt, så kan den få frysa fast i rätt läge, det är min plan om inte kärestan fixar det på något annat sätt.
 
Vi gjorde fint på framsidan, lyktorna tänds nu så gott som varje kväll och framför trappen har vi lagt riset vi fick över när vi tuktade adventsgranen.
 
 
Jag bakar en del också. En gång sa en arbetskamrat till mig, att den lugnaste julen hon upplevt var, när hon hade hela julbaket färdigt till första advent. Sedan dess har jag försökt, men inte lyckats. Det kommer inte att gå i år heller, men jag bakar lite då och lite då. För som alla väl vet vid det här laget är julen min stora passion. Det är då det ska vara mycket av precis allting.
 
Årets övriga helger och firanden gör mig inte så värst berörd. Jag har inget behov av dem, jag fyller min årskvot med julen!
 
Idag har jag gjort en sorts kakor och en saffranskaka. Igår bakade jag matbröd och himmel vad jag njuter av vårt stora kök med utmärkta arbetsytor. Det är annat det än mitt lilla "lekkök" inne i stan. Där fick jag pussla in absurdum ibland för att få plats med degbunke och plåtar. Jag fick använda både köksbord, stolar och ibland gå in i rummet när jag stökade på som värst med bakandet.
 
Nu är jag i köket och där ryms allt jag grejar med. Gissa om jag njuter och trivs. Mitt på bordet står 3 fantastiska rosor från kärestan. De är också vackert julröda
 
 
Jag skulle ha varit på kören ikväll, men ute blåser Englandsovädret - inte allt är positivt med England, men det är rätt okej när man kan vara inomhus och baka.
 
Fågelmataren har fått en ny plats, de små tacksamma flygfäna tyckte att våra köksfönster var en utmärkt toalett när vi hade mataren precis utanför för att kunna titta på dem, när vi satt vid köksbordet. Nu får de bajsa rakt ner och där är det gräs, så det kan bara bli bra.
 
 
Lite längre bort får de talgbollar och då och då något extra gott.
 
 
Detta var en liten lägesrapport från "Livet på landet!"

Kommentarer
Postat av: Herta

Men vad härligt. Ser fram att kunna följa denna adventsblogg i nya huset.

2012-11-28 @ 22:17:00
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Ingrid

Så juligt och fint du börjar få!
Nu behöver man verkligen få pynta och tända belysningar både ute och inne. Och att få vackra röda rosor av sin käresta är minsann inte det sämsta.
Kram, Ingrid

2012-11-28 @ 23:15:39
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Christina Cedergren

Du gjorde klokt i att stanna hemma igår. Vädret var förskräckligt och det är bra att du respekterar det. Vi övade bara det vanliga inför söndag.

2012-11-29 @ 06:36:47
Postat av: Inga M

Roligt att läsa om ditt "julande" i det nya huset. Nu kan du ta ut svängarna lite i firandet, inte vara med julklappsrum utan en hel trädgård att dekorera.
Det ser fint ut hos dig och jag förstår om du njuter av ditt stora fina kök. Perfekt för ditt bakande!
Ha en trevlig helg!

2012-12-01 @ 11:03:29
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Eleonora

Visst är det härligt nu med alla ljus, granbarr och fina julblommor! Förstår att du njuter till fullo att kunna adventpynta i er nya hem. Ha det gott min vän och stor kram från
Eleonora

2012-12-01 @ 18:28:29
URL: http://konvaljen.blogspot.com
Postat av: Ragnvi

Morning o trevlig advent på dig! Så fint du har det! Och grönt?! Här är flera dm med snö nu efter några dagars ihållande snöoväder! Och idag 15 minus...nu längtar jag nästan efter att bo i lägenhet...
Kramen!
Ragnvi

2012-12-02 @ 08:13:48
URL: http://rankans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0