Trädkramare



Fint träd, eller hur?

Det är en underbar kastanj som står precis vid gatan när man svänger ut från mitt hus. Det blommar helt ljuvligt under våren, doftar gott och är utmärkt när det regnar om någon behöver söka skydd på sin väg in eller när de är ute och promenerar. 

Sedan kommer hösten med alla härliga kastanjer som ramlar ner och öppnar sitt tjocka gröna, taggiga skal och vips kommer det ut en liten eller stor blank, brun "ädelsten". Den stoppar man i fickan så slipper man reumatism. Bra va?

Nu är det vinter har jag märkt........... och då är trädet ganska lågmält i sin framtoning.

Så träffar jag då ordföranden i vår bostadsrättsförening nu på eftermiddagen. Vi stod alldeles bortom kastanjen och hur vi nu pratade kom vi in på den. Då upplyser han mig om att den ska tas bort. De ska såga ner den!

Det är ju inte klokt, ett så fint träd. Jag nästan skrek NEEEJ och replikerar omedlelbart att jag måste bli trädkramare! Hur gör man? Ska jag kedja fast mig vid den och svälja ner nyckeln, eller ????  Det hjälper inte att bara stå där och hålla om det, det fattar väl vem som helst. Jag blev alldeles bestört, det är "mitt" vårdträd och så har jag känt ända sen jag flyttade hit.

Jag föreslog en liten folkomröstning inom föreningen, men det nappade han inte på. Det är nämligen en bilägare som får nektar på lacken, på sin bil när kastanjen blommar, den blir kladdig. Det lät som om klagomål hade inkommit till styrelsen. Kan det vara möjligt? 

Sedan fick jag veta vilken bil det är och då blev det ännu konstigare. 

Det är den här! Synd den är översnöad så den inte syns ordentligt!

 

Åldersmässigt är min Toyota, 22 år för tillfället, rena nyproduktionen. Det är synd att inte rattlåset på den här syns genom rutan, det är också en antikvitet. Den här rullar på gatorna ungefär 5 -6 gånger om året, det är väl för det den hinner bli kladdig under blommningen. Den är inte högblank direkt, vare sig med eller utan nektar.

Det är förmodligen kört för kastanjen, hur jag än kramar.

Tomt blir det och inte ett dugg vackert. Asfalt, garage och parkerade bilar att vila blicken på!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Men Suss, Du måste ju agera genom föreningen. Fler än Du vill säkert ha kvar trädet och Ni kan gemensamt rädda det.



Det sista alternativet är förstås att Ni som vill rädda det turas om att sitta uppe i trädet (ta en stege!). Jag tror det är så man kramar träd, genom att klättra upp i dem och sitta där. Men det kan ju alltså bli långsamt för en person så Ni behöver vara flera som turas om.



Sen är det viktigt att kontakta lokalpressen så de får komma och ta ett kort på Dig när Du sitter där uppe med en banderoll: Rädda kastanjen!



Lycka till!

2008-12-13 @ 09:15:09
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Tyvärr tror jag inte jag lyckas, för det var något med rötterna också som störde någons garageport. Med tanke på att bilar är viktigare än till och med barn i det här landet är det nog kört för kastanjen!

2008-12-13 @ 18:50:07
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0