Hoppe hare

Idag kom jag hem vid 17-tiden efter att ha konstaterat att närkingarna är väldigt osäkra att köra på vinterväglag. Känner mig lite kaxig som bott i Västerbotten så länge och har en grundtrygghet när det slirar under hjulen. Fast, nog kan jag köra av vägen, det är ingen konst alls. Jag har nog stått i en och annan driva under mina vintrar i norr. I alla fall satt lilla Hoppe hare mitt på vägen när jag svängde in på min gata. Han trodde nog att vargavintern var här och skulle in och botanisera i trädgårdarna för att se vad folk lämnat kvar för godsaker i rabatter och trädgårdsland. Varje gång jag ser en hare hoppa förbi här tänker jag på sonen, vars högsta önskan är att jag ska skjuta den och skicka den till honom. Detta förutsatt att det är en skogshare förstås och det är det ju inte (vilket är tur för mig). Förresten har jag inte ens ett ärtrör, än mindre ett skjutvapen. Tids nog ska han nog få sig en hare, men inte kommer jag att vara dess baneman, det är ett som är säkert och inte ska det vara en sån som hoppar omkring här bland gungor och avgaser heller.

Kommentarer
Postat av: Inga M

Just nu är det dåligt med harjaktlyckan, annars kunde vi ha bistått med en hare till sonen.

2008-11-25 @ 07:39:59
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Tack för den vänliga tanken. Sonen befinner sig ändå down under fram till mitten av februari, så det är ingen brådska att skicka ut harjägarna. Minns du inte varför jag började blogga? De har sommar och varmt hav, vad har vi??????

2008-11-25 @ 17:20:07
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Carina

Jag är en Närking i förskingringen som blir glad av att läsa din blogg och se bilder från min gamla hemstad.

Blir lite avundsjuk på dig..after work på Bishops det har man allt gjort några ggr.

Det kan jag säga är det ont om här i Götene.

2008-11-26 @ 17:34:39
URL: http://sinneskatten.blogg.se/
Postat av: Suss

Carina, kul att det hittat hit någon till min blogg som jag inte känner. Jag har själv bott "hemifrån" i många år, så jag förstår hur du känner. Ska ta en liten koll på din blogg nu. Det kommer mer om Närke!

2008-11-26 @ 22:16:13
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0