Julmarknadernas tid

Det är mycket härligt just nu för en julälskare som jag är. Första advent imorgon och vi skulle iväg på årets första julmarknad för vår del. Jag ville till Getingebergs gård och Hantverksloftet. På Getingeberg har jag inte varit sen jag sommarjobbade där som dräng när jag var tonåring. Min kompis Inez jobbade som barnflicka och vi ville nödvändigtvis vara på samma ställe, så jag fick bli bonddräng. Inga problem, jag kunde både mjölka kor och köra trakor med släp och en hel del annat nödvändigt för en dräng.

Nu var det dock julen som hägrade och jag ville återse stället, för nu är det riktigt fint där! Den här applikationen av loftet
hängde på väggen som dekoration

Direkt vi kom in blev vi bjudna på glögg och pepparkakor och det luktade så gott av den varma glöggen! Vi försäkrade oss om att den var alkoholfri, vilket husets herre intygade.  De hade tavlor till försäljning därnere och en trappa upp väntade julmarknaden. Jag känner mig alltid lika förväntansfull som ett litet barn på julafton, vad som väntar när man kommer in.

Här på Getingeberg var det gott om fina saker som genast startade habegäret i mig. Jag som definitivt inte behöver varken en enda tomte eller ängel till. SUCK och DUBBELSUCK! Titta och njuta kunde jag dock göra.



Luciatåget från Sia fick mig i trans, jag ackade och oade och inte en enda liten plutthylla har jag hemma för att ställa det på. Det fick följaktligen stå kvar där på loftet till någon annan lycklig människa som har mer hyllor än vad jag har.



Den här tomten behövde jag inte, men han satt där uppflugen på kassaapparaten och gjorde en glad när man skulle betala.



Och när jag såg den här lilla nallen som gungade på ett ulligt får - typ gunghäst - längtade jag plötsligt efter barnbarn! Tänk om jag blir en sån farmor och mormor som bara MÅSTE köpa till de små så fort jag är ute på något sånt här. En sån mormor har mina barn alltid haft och det har varit väldigt roligt och underbart. Misstänker starkt att jag är likadan, även om det är latent än så länge.

Jag arbetade mig inåt loftet och där stod då Rudolf i egen hög "person", eller renperson kanske?



Jag behövde inte honom heller! Det jag behövde blev jag bjuden på av särbon som satt sig ner längst bort på loftet. Där serverades kaffe/te med lussekatter och pepparkakor. Väldigt mumsiga lussekatter, nu vill jag också baka saffransbröd känner jag.

Jag handlade lite, lite, lite, mest kort, som alltid är användbart att ha hemma och jag hade inte just den sorten sen tidigare. (Fast väldigt många andra).

På hemvägen blev vi stoppade i en poliskontroll och särbon som körde fick blåsa. Det var inga problem, men tänk om de hade värmt fel glögg där på julmarknaden.........!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag minns ju med lite fnissande hur vi erövrade kunskaperna i traktorkörning och annat i den vägen!! Det var ju bara helt vansinnigt men roligt. Var fick vi allt ifrån??



En och annan prydlig instruktör tror jag mig minnas också eller???



Julmarknad är aldrig fel och jag tror att jag ska bege mig till en i morgon. Om vi hinner! Och om det inte är spårsnö! För i så fall blir det andra aktiviteter kan jag säga.



Du är föredömligt ståndaktig när det gäller julmarknadsinköp! Väljer det enklaste och billigaste. Önskar jag kunde säga det samma. Vi har väldigt svårt att låta bli hembakat bröd och hemgjorda safter och sylt och marmelader. Vi brukar komma hem med stora lass av hemgjord mat i olika former. Just nu snöar det här i alla fall . Hoppas det håller i sig några dagar!

2008-11-30 @ 00:56:45
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Jag minns mest hur himla roligt det var med alla andra lika unga tjejer som ivrigt lärde sig allt vi skulle göra i händelse av krig......När var det krig i Sverige senast? Det reflekterade vi inte över.

Jag kan också köpa onödor på julmarknader, men igår höll jag emot! Bakar gör jag själv som du vet och njuter dessutom av att göra det! (Är det normalt tro?)

2008-11-30 @ 14:49:45
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0