Samma söndagsmål


Ännu en solig söndag utan snö. Vi måste ut så klart och efter en stunds diskuterande blev det samma mål som förra helgen. Dock bestämde vi redan här hemma att vi skulle gå i en annan riktning. Det är gott om promenadvägar därnere och vi gick mot Vattenparken.



Ingen idé att försöka komma in på områdets toaletter. Stängt för säsongen. Någon har tydligen varit akut nödig sen den låstes, så nu var det rejält förspikat. Kofot medföres vid behov!




Ganska fort kom vi fram till samma ställe som vi gick förra söndagen, så vi svängde av rakt in i grönskan. Där fanns en liten stig under alla löv och kvistar, ganska blött, men vi var ordentligt skodda, så vi travade på. Där gick inte en enda människa mer än vi två, ganska skönt.

Jag som har rik och livlig fantasi började spåna om att vi var på väg in i ett mangroveträsk, man fick blunda lite för björkarna och kylan, så var det inte så långt i från......... i alla fall inte i min hjärna.



När vi stannade upp och lyssnade hördes en hel del fågelsång. Sen såg vi ganska många fåglar. Talgoxe och blåmes kände jag lätt igen sen fadern lärt upp mig vid fågelbordet som liten, men det fanns en annan liten grå sak, spräcklig skulle jag vilja säga, som jag inte kände igen och vi såg även en sotsvart, för oss okänd flygande varelse. Liten den också, så jag klämde till med att det var en ollonborr,vilket jag genast fick mothugg på. Jag försökte bara vara rolig, men där mitt i "träsket" var det plötsligt allvar. Inga ollonborrar här inte!

Vi tågade vidare in i vegetationen och då blev det plötsligt väldigt svenskt och åter till verkligheten.

Spår efter bäver och då menar jag förstås inte fotspår. Han hade gnagt på fler ställen och det är rejäla spån han lämnar, som riktig flis.



Björken full med tickor hör nog också mer hemma här än i mangroveträsket där långt borta!

Tillbaka mot Naturens hus, för vi blev hungriga på den svåra exkursionen. Där fanns några buskar med lite "mat" på, men vi lämnade det till våra bevingade vänner. Säkert godare nu sen de blivit frostnupna.




Bonden hade också gett upp för säsongen, han är väl ute och söker fru på TV 4!



Efter en mycket god Boeuf bourgogne på restaurangen lämnade vi detta härliga paradis för den här helgen.
Utanför satt lilla jag och undrade var matte och husse tagit vägen?????? "Jag ser dem därinne i värmen!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0