Slut vinter

Det är slut på snön, jag tycker det är skönt!

Vad ska man ha den till egentligen? Jo, jag vet, barnen tycker det är roligt och det har jag sagt förut att det kan jag ta under några veckor. Men mer då? Jag frågar igen : Vad ska man ha den till? Alla säger att det blir så vitt och fint, vad då vitt och fint???? Det kan väl lika gärna vara svart och fint och då är det inte nån gammal skit som ligger gömd under det där vita täcket och man förleds att tro att man vandrar fram i en ren och vacker värld. Ingen risk att trampa på en massa äcklus* (ordförklaring nedan) som ligger dolt under snön. Ingen risk att halka och bryta diverse, allt skörare ben i kroppen. Ingen risk att köra av vägen pga halka och jag slipper sopa bilen på morgonen innan jag ska iväg till jobbet. Jag skulle kunna räkna upp massor, men det räcker så här.

Nu har jag orerat färdigt om detta uttjatade ämne. Jag är vinter- och snöfientlig, det är bara så! När jag flyttade från Umeå till Örebro lämnade jag kvar: Täckbyxor, längdskidor med skidskor, slalomskidor med pjäxor (om detta ord fortfarande existerar), skridskor och t o m sparken. Idag kan jag ångra täckbyxorna, för jag är rätt så frusen, men jag kan köpa ett par nya nu när det snart blir rea på vintersaker. Innan dess håller jag mig mest inomhus.

* Äcklus: Använt inom familjen allmänt för allt som är slibbigt, äckligt, odefinierbart. Uppstod när sonen var liten och med glatt mod högg in på en moussaka i tron att det var lasagne. Han blev plötsligt som förstenad med munnen full av aubergine och sa: "Det är något läbbigt äcklus i maten idag". Tilläggas bör att han är det minst kräsna barn jag nånsin råkat på.


Kommentarer
Postat av: jonki

haha! jag skratta så jag nästan grät när jag läste dethär!

2008-11-27 @ 21:30:32
URL: http://jonkii.blogg.se/
Postat av: Suss

Kära Jonki, jag är så glad om jag kan roa dig lite med några ord om livets realitet. Så här är det bara, inget mer med det. KRAM

2008-11-27 @ 21:57:05
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0