England första hälften av dag 2

Söndag 5 april

Jag vaknade med en lätt huvudvärk och hade ingen aning om vad klockan var. (Jag använder aldrig klocka när jag är ledig).
När jag låg i mitt rosa hav och dåsade hörde jag Anna tassa förbi, så då vacklade jag upp till toaletten. Där satt hon, tur man är van vid varandra - det är inte första gången vi ses i just det lilla, intima rummet, oavsett var i världen vi befinner oss.

Hon stirrade på mig och sa: "Titta på mitt hår, jag har fått Englandshår", det hade vi båda två. Vi skrattade gott, det stod rakt ut på båda sidor om huvudet som vingar. Vi kanske hade blivit änglar under natten?




Vi planerade lite och spånade på lite olika läsningar för våra kommande 6 dagar, sen fick jag en Thai-aspirin, så nu kan det bli hur high life som helst för min del. Den var blå och vit och ska enl. Dr Anna hjälpa mot huvudvärk. (Hon har inhandlat dem när hon var i Thailand i höstas)

Frukosten avklarad, så långt ifrån min kruskafrukost man kan komma. Svampig toast med lite engelsk cheddar, marmelad och sylt. Smakade himmelskt och om en timme kommer vi att vara hungriga som vargar.

Nu ska vi till beachen och kolla läget!

Vi strosade bygatan ner, var inne i en liten "Allt i allobutik", med allt ifrån vårt dagliga bröd, till hundtuggsaker och påskkort med "Happy Easter" i ett stort kors på framsidan. Har jag i hela mitt liv missförstått ordet Happy?



Vi gick förbi ett pampigt korsvirkeshus som är byns hotell - Sea Marge, där har bl a Winston Churchill huserat på den tiden det begav sig.
Skorstenarna och taken är som alltid här i England, inte likt nånting annat.





Vi fortsatte in över några gräsmattor, fulla med Bellisor och kom till slut till en liten "Folkets egen upptrampade stig" längs med dem djupa branten ner mot havet. Det var aningen kruxigt att ta sig förbi det sista staketet, men vad allt klarar man inte när man är tvungen?


OBS: Det stupar rakt ner ungefär 2 dm ifrån där Anna just tar sig förbi!

GAMLA NORDSJÖN ! ! ! !

Citerar Antikrundan - Ett Hallelujamoment!




Vilket ställe! Vill jag bo vid vatten??? JA ! ! !  Har jag sagt det förut???? JA ! ! !



Det var ebb. Folk satt på stranden, barn lekte och gjorde sandkakor, hundar hoppade omkring och vi som tyckte det var lite kallt, men oj vad vackert det var. Jag upptäckte att det var fullt med flintsten överallt och naturligtvis fyllde jag en ficka med olika fina, för att släpa hem till Sverige. Tungt och onödigt, men absolut nödvändigt. Tolka det den som kan!






Anna fick syn på Icecreambilen.



På väg till den passerade vi en massa parkbänkar som folk skänkt, eller som dedicerats av anhöriga t ex : Remembered in love by her family - Doris Tucker - she loved to come here.

Eller:                        In loving memory of Pauline Waller
                                                who liked it here




Vi köpte varsin glass och satte oss på Doris bänk och åt dem medan vi tittade på folk som var ute och söndagsflanerade.



Det var allt från shortsklädda herrar, till damer i tweeddräkt.




Till slut styrde vi stegen hemåt, för att efter en kort paus dra iväg igen.

Kommentarer
Postat av: Jempa

Herregud, hur ser modern ut?!

2009-04-12 @ 18:48:14
Postat av: Jonna

Vilka fina hundar!

2009-04-12 @ 18:59:56
URL: http://jonkii.blogg.se/
Postat av: Suss

Jempa, modern ser helt okej ut, i synnerhet sen hon återfått sitt normala hår. Dock såg hon ut så där precis varenda morgon utom den i Windsor.

Det är nån slags "Overstrandlook" hon håller sig med!

2009-04-12 @ 19:52:51
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Jonna, Din lilla hundgalning. Visst är det lätt att tro att det är "Vickehundar"?

2009-04-12 @ 19:53:40
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0