Ändrade förhållanden

Så blev det slutligen det som de positiva kallar "Vinter" och vi övriga "Det vita helvetet". Det citatet har jag från vaktmästaren på min förra skola - i Umeå - så han visste nog vad han pratade om. Han var nöjd med tre veckor vitt, det är jag också!

Jag är innerligt trött på allt prat och tjat om att det blir så vitt och fint. T o m kärestan håller på med mig, jag förstår inte att han ids. Det är ännu värre än att hälla vatten på en gås. Jag orkar inte ens svara, jag bara fräser lite.

Jag är knäpp, för jag gillar mörka november. Jag älskar att sitta inne med en massa levande ljus på bordet och kura och pyssla med julförberedelser. Pyssla = Slå in julklappar, skriva listor, baka kakor och TÄNKA! Jag tänker på julen och det gör mig så otroligt harmonisk, ända tills någon börjar tjata om att det skulle vara finfinemang med en vit jul.

Men okej, låt gå för det då. Det får gärna vara en riktigt vit jul så alla, i synnerhet alla barn, får vara lyckliga och glada och kullra runt och bli blöta. Det kan t o m få vara vinter hela lovet och en liten bit in i januari. Sen räcker det. Vill man då ha mer får man leta sig till skidbackar och högre terräng.

Nu har jag orerat färdigt för den här gången, men snö är ett ständigt återkommande ämne, så det blir mer längre fram och förmodligen inte särskilt olikt det här.

Nu ska jag visa hur vitt och fint det var när jag kom ut, för jag var tvungen att trotsa halsen idag och åka till bussgodset med Norrlandsjulpaketet.Vitt och fint, jojomen! Orörd snö är vit och fin.


Den är precis lika vit och fin när den vilar på bilarna och hur kul är det att gräva fram sin bil vareviga gång man ska iväg?

Det är tyvärr så, att det inte är särskilt många av oss 68 hus här i föreningen som är välsignade med garage. Det är 20 års kö på de få som finns, fick veta när jag flyttade hit. Om cirka 12 år står min bil inomhus när det är vitt ute.Svängde ut från gården och upp på stora vägen. Hur vitt och fint är det egentligen?HO HO HO HO, vad jag har gnällt och klagat nu! Det var skönt!!!!!!!!!!!!

Kommentarer
Postat av: ansepanse

jag tycker om snö^^

men inte slasket och det lortiga som blir på de stora vägarna, det saltas och vovvarna blir ju så smutsiga, det är inte roligt

ha en fin kväll

2009-12-15 @ 17:57:07
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: britten sa....

aj då ser att du har fått en lite bakterie i halsen ...krya på dig så gott det går min vän

2009-12-15 @ 18:11:37
URL: http://glitteroga.blogg.se/
Postat av: Suss

Ansepanse, Man får tycka om snö, t o m i mitt sällskap. Det jag inte vill är att bli påhoppad för att jag inte tycker om den och att folk försöker omvända mig till vinterälskare.

Hundpäls och saltsnö - urusel kombination! Passa på att kullra runt med dem i nysnön imorgon!

2009-12-15 @ 23:50:11
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Britten, Halsen är lite bättre idag, det bränner inte längre och det är skönt. Jag har nog kryat på mig lite redan.

2009-12-15 @ 23:51:06
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Set att Ni också fått lite snö. Här har vi inte så mycket men det duger. Jag pinar ju mannen med snöbestyren förstås och något slags garage har vi ju också så det blir inte så besvärligt. Jag antar att Din värsta snömotvilja kommer av många år långt uppe i norr.

2009-12-16 @ 05:15:21
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: attis

Hej vännen. Holmsund bor vi i. Snickerskakorna är förbaskat goda. Lätta att göra är de oxå. Idag ska jag fortsätta med bakningen. får alltid baknoja till jul. Ha en skön dag.

Kramiz

2009-12-16 @ 10:45:47
URL: http://attisblogg.blogg.se/
Postat av: Thalina

Du låter precis som min väninna som inte heller gillar snö.Vi brukar tjafsa om det varje år då jag gillar snö, men så har jag ju heller ingen hund.Ha det gott och jag hoppas att du blir bra i halsen.Kram Thalina

2009-12-16 @ 17:20:20
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Rätt analys, jag har mättat mitt behov av snö för många år framåt. Om vintern insisterar kommer jag nog dock att gå ut lite på helgerna, när kärestan drar ut mig. Jag har nästan alltid fått skotta själv, hela livet, fast inte sen jag träffade min kära särbo.

2009-12-16 @ 19:37:23
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Attis, Är det något västerbottenssyndrom, det där med att få baknoja till jul? Jag är precis likadan.

Holmsund känner jag till ganska bra, hade kompisar där när vi nyss flyttat upp, men de bor inte kvar längre. Sonen bor inne i stan! Kram.

2009-12-16 @ 19:38:55
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Thalina, När jag bodde i Västerbotten var det så många som tjafsade med mig om snön att jag valde att bli selektiv mutist vid de tillfällena.

Sen jag flyttade till Närke står jag ut, men går helst inte ut. Vintern är inte lika lång här, men tillräckligt för att jag ska klaga. Kram.

2009-12-16 @ 19:40:32
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Nej halsfluss självläker nog inte...tror jag...

i så fall om man väntar.. man tar risker...

för jag har hört att det även kan orsaka skador på njurarna om den är obehandlad.

Så det är nog bra att du fick Penniccilin, och Kåvepenin ska vara effektivt.

Har själv fått det när jag var yngre och hade halsfluss.

Krya på dig och hoppas du mår bra snart.

Kram2009-12-16 @ 23:37:38
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Suss

Inger Maryissa, Du har helt rätt, det har jag hört från så många håll nu och när du skriver det där om njurarna minns jag de varningsorden också. Tur för mig att jag gjorde som jag blev tillsagd. Känner mig trött, men bättre, vi får se hur morgondagen artar sig. Kram och God Natt!

2009-12-17 @ 00:22:05
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0