Nu är hon på gång igen!

Nej, det är inte jag som mirakulöst blivit helad under natten. Jag har lika besvärligt som igår.

Det tog över 30 minuter att duscha, både igår och idag, man blir inte driven och lär sig nya rutiner så himla snabbt.

Jag står där i duschen med en stor plastkasse på armen och håller den rakt upp, medan jag försöker få ut schampo med ett enhandsgrepp och få det att landa i samma hand som trycker ut det, dessutom vänster på en högerhänt person.

Hjärnan jobbar så det t o m knakar på utsidan över allt nytt som vänster sida av kroppen plötsligt håller på och micklar med.

Sen är det ett akrobatiknummer att tvätta sig under vänster arm, med vänster hand. Jag kan väl medge att både tvättandet och deodorantandet blir lite halvhjärtat. Är dock desto renare och välluktande på höger. Det gäller alltså att vända rätt sida till om jag ska ut och träffa folk.

Jag är nu torr och har ätit en sen frukost. Praktiskt, då slipper jag laga lunch!

Hon som är på gång igen är min granne. Världens bästa och snällaste, hon som gav bort sin ena cykel till min dotter i våras.

Hon ringde in igår och sa att hon ville komma idag med en liten julkaka. Jag brukar få det av henne. Jag har alltid gett en Amaryllis till henne varenda jul och hon brukar kontra med en kaka.

Hon har nyss varit här och jag måste säga att hon är helt otrolig. 78 år, har tre krossade kotor i ryggraden som hon håller på att bygga upp igen och är pigg och alert och hur trevlig som helst.

Det här bar hon in till mig och önskade mig en god jul!


Har jag världens snällaste och bästa granne? Jag tycker det ! ! ! ! ! ! !

Kommentarer
Postat av: Herta

Det har Du nog. Var rädd om henne.

2009-12-23 @ 22:15:35
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Suss

Herta, Jag är väldigt rädd om henne, hon är guld värd!

2009-12-24 @ 01:21:18
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Mia

Grannsämja är värdefullt! Min närmaste granne är också en underbar person. Vi har dock inte hunnit lära känna varandra jättemycket, än... men jag tror vi kommer att trivas väldigt bra tillsammans. Förutsättningar finns alltså!

2009-12-25 @ 14:39:08
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Suss

Mia, Det är skönt att ha någon så nära som man litar på och att man vet att man alltid kan ringa på när det behövs. Hon och jag gör det ofta. Hoppas du får det likadant med din granne.

2009-12-25 @ 16:15:15
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0