På stan i Nora 2

Mitt i stan, som sig bör med tanke på hur de byggde förr, ligger kyrkan. Uttrycket kyrkan mitt i byn har en väldig relevans om man tänker tillbaka. Nora kyrka  är från slutet av 1800-talet och riktigt pampig.



Precis vid torget ligger även anrika Leon Sandbergs Bosättningsaffär. De firar 150-års jubileum i år och är en fantastisk affär. Jag försöker handla det mesta av husegerådspresenter och julklappar där, jag vill gärna att den ska få finnas kvar. Så här såg den här sortens affärer ut när jag var liten.



Nora är väl värt ett besök för den som inte varit i den här gamla trähusidyllen.
Nu kommer lite bilder från olika gator i stan, för att visa hur de olika gamla husen finns kvar, ihopbyggda med varandra och lite snett och vint är det här och var, men uppenbarligen fungerar det bra ändå.







Det här är Göthlinska gården. Det är en 1800-talsgård som idag visas upp för turister och andra intresserade. Den är välbevarad och trädgården väldigt fin. Där finns en liten scen där det är olika evenemang under sommaren.





Det här är uthuset med sina humlestörar, ovanför dörr och fönster på Göthlinska. Om jag nu ska vara riktigt ärlig och det ska jag...... Jag har inte varit där än. Kanske jag åtgärdar det i sommar.



GÅGATAN - SHOPPINGEN, eller???

ICA ligger där, Hans&HÅkan (en utmärkt skoaffär), Bokhandeln, lite klädaffärer, urmakeri och lite annat, men framför allt lilla trevliga butiken inte tre, som väl vore typiskt för Nora, utan "Två små gummor".

Där finns jättemycket härliga presentartiklar, goda saker för badet - sitt hemmaspa om man vill det och bra och fina märkeskläder för oss kvinnor. De har också en liten avdelning med finheter för våra minsta.

De skyltar alltid lite extra och annorlunda. Ett av skyltfönstren.


Efter denna stadsvandring drog jag mig mot bilen. Då ser jag skylten som får mig att stanna upp. Konst är alltid trevligt och det här ville jag inte missa.



Vilken jobbig dag det blev för min plånbok. Den är som redan tidigare nämnt, svårt ansträngd den här månaden.
HÄR fanns mer jag vill ha. Titta bara vilken underbar akvarell av Ted Ström - numera Norabo.



Det fanns många fler och jag skulle kunna tänka mig ett par stycken. Inte har jag ont om tavlor sen tidigare, bara lite ont om väggar. Jag är inte säker på hur det här kommer att sluta.
Här är en till som jag också kan tänka mig. Tyvärr lite svårfotograferat därinne.



Efter allt detta var jag ganska nöjd med min Noradag!


Kommentarer
Postat av: Åsa

Nora är fint, även om jag inte varit där allt för många gånger.



Ser fram emot T o T imorgon. Jag kommer farande nån gång efter 17.



Kram

2009-02-01 @ 21:23:43
Postat av: Suss

Åsa, jag håller med dig, det är hur fint som helst. Jag ser också fram emot T o T. Du är välkommen! Kram

2009-02-01 @ 22:11:29
URL: http://[email protected]
Postat av: Inga M

Vilka trevliga stadsvandringar Du bjuder på! Och inte behövde vi frysa rumpan av oss under turen heller.



Jag får väl tillstå att jag aldrig någonsin varit i Nora. Det ligger liksom inte efter vägen vart man än åker. Det ger intryck av att vara en idyllisk småstad.



När jag ser de gula trähusen så slås jag av hur vacker den varma gula husfärgen är på vintern mot vit snö.



Akvarellerna går inte av för hackor heller. Bristen på väggar känner jag igen. Jag har nog tre gånger fler tavlor än jag har plats till så jag kör ett system av byten. En del tavlor hänger upp på sommarhalvåret och en del på vinterhalvåret. Tyvärr så är jag noga med hur de hänger också. Det måste stämma i höjd och så. Det betyder att det finns en hel del hål och upphängare på väggen. Men det är det värt.



Ha en bra ny arbetsvecka!

2009-02-02 @ 06:45:28
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Vi får se om det blir Hbgvandring nån gång också, men då borde du vara med. När vi var ute sist blev det mest kyrkogården.......och några fula markiser vill jag minnas.



Det är jätteroligt att vara ute och lufsa runt med kameran, jag hade ingen aning om vad det skulle bli när jag "gick på stan". Det enda jag visste innan var att jag ville fotografera "Pigslottet".



Jag är superambivalent vad det gäller tavlan. Jag tror jag måste ha den. Får väl göra som du och byta efter årstid.



Hoppas din vecka också blir bra, (snart sportlov).

2009-02-02 @ 15:45:37
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0