Njutningar

Det finns väldigt mycket gott. Ju äldre jag blir, desto mer njutningar upptäcker jag. Nu tillåter jag mig dessutom att utveckla det. Jag unnar mig det jag vill ha, om det inte är horribelt dyrt.

Ta det här med kaffet som plötsligt är gott igen. Tack kära svärmor för att du kokar ditt kaffe på gammaldags vis. Det fick igång mina smaklökar igen. Hos barndomskamrat A får jag också kokkaffe och hon kan sin sak - jättegott !

Till julklapp fick jag en, i vissas tycke, helt onödig pryl som gladde mig mycket och som jag önskat mig.
Av min nästanbror J i södra Sverige fick jag en kaffekvarn, så nu mal jag mitt kaffe själv och det är så gott att det måste upplevas. Jag hittar inga ord, det blir bara en massa floskler.



Just det här kaffet är från Kahls och heter Mocca Sanani. Mycket gott och luktar himmelskt! I detta sammanhang ska man absolut inte glömma bort Norakaffet. Det är helt suveränt, tycker broder J också.

Oftast dricker jag förstås te, men det kan också slinka ner choklad om jag någon gång har så mycket mjölk att jag kan avvara till en hel mugg.

Även här har jag skämt bort mig. Det är inte klokt vad snäll jag är mot mig. Det är ett tag sen jag använde vanlig kakao till min varma choklad. Jag köper Vahlrona, jag brukar t o m baka av den kakaon numera, det är lite dyrare, men det går inte åt så stora mängder att det gör mig bankrutt.

I butiker som Hemjord i Nora och Njuta i Hjo finns gott om andra chokladnjutningar. Jag köper och testar, ibland är det toppen, ibland smakar det inte ett dugg extra.

De här är goda, fast jag har förstås inte testat mjölkchokladplattorna än, bara de mörka. De var mumsfillibabba! Då utgår jag från att även de ljusa är det.

Det i mitten är någon lyxig kakao, redan smaksatt med vanilj. Inte så söt, så en sockergris som jag är mellan varven, sockrar lite extra.



Chips slutade jag med för många, många år sen. Okej, jag kan ta ett eller tre om någon råkar ha mandelpotatischips, eller rotsakschips och något enstaka sourcream&onion, men det handlar om ental och ytterst sällan. Kort sagt, frågar någon om jag äter chips, svarar jag ett klart och tydligt NEJ!

Vad äter hon då när hon vill ha snacks? Hon = jag!

För tillfället har jag snöat in på hårda knäckebrödsbitar i olika form. De sitter jag och knaprar på när kärestan knaprar korv från Robertssons.

Dessa kan jag rekommendera. Finns i fler smaker, jag föredrar de här!

Rosmarin och havssalt, man behöver inget mer, inte ens smör. Supergoda!



Avslutningsvis vill jag tillägga att största njutningen är gratis. Det är när särbon kliar mig på ryggen!!!!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Visst är det underligt att mat ska smaka bättre år för år. Jag undrar var detta ska sluta. Det kommer att bli vårt stora intresse på ålderns höst, den främsta av njutningar, ja förutom kliet på ryggen då.



Att Du skulle bli en sån väldig kaffenjutare kunde jag aldrig ana. Det var ju te som gällde förr. Här gillas just nu mest espresso.

2009-01-28 @ 18:43:08
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Det är: "Mycket väsen och lite ull" sa gumman som klippte grisen. Detsamma gäller mig och kaffet. Det kan gå veckor mellan drickandet, sen kan det bli flera koppar samma dag och dagen efter också. Det är fortfarande TE som gäller, men numera är kaffe gott, det var det inte förut.

2009-01-28 @ 21:53:34
URL: http://[email protected]
Postat av: Inga M

Ville bara titta in och jubla lite över att yngste sonen i kväll skrivit kontrakt på en lägenhet i Stockholm, på söder. Äntligen känns det som om mina barn är vuxna och bofasta efter många års flackande. Och samtidigt som han skrev kontrakt stod hans flickvän och svor eden för att bli amerikansk medborgare i LA. Allt är steg i rätt riktning. Nu kan hon komma hit snart.

2009-01-29 @ 19:55:02
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga,

Det kan man kalla njutning, om än själslig!



Fint också att ha två bostäder i huvudstaden att välja mellan, även om jag vet att ni älskar att bo på hotell. Jag gläds med dig!

2009-01-30 @ 18:34:56
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0