Söndag = vilodag??????

Nej, det har inte varit någon vilodag, men det är det inte så ofta, med tanke på att söndag är den dagen då man ska hinna med allt det där och det andra och hjälpa den och hämta det osv osv osv.

Jag började dagen med att tassa upp "redan" vid 9 för att grädda matbrödet som jag testade igår i en liten lagom provbakning. Vi har fått dem i skolan och där var de otroligt goda. Kalljästa frukostbullar. De blev väldigt små och mycket goda. Största kruxet var att bereda plats för dem i kylskåpet där de skulle stå och jäsa på en plåt över natten. Det blev ett pusslande, men det var det värt. Nästa gång gör jag dubbel sats och lite större bullar.

När sen kära särbon vaknade till liv en timme senare snusade han som en kanin med näsan i luften och sa :"Det luktar mmmm...... mmmmm....... BRÖD?"  Då kände jag tuppkammen på skallen som en stor tyngd och sa förstås "JAAAAA! Det är det också!" Nog för jag brukar baka det mesta av vårt bröd, men det är banne mig premiär för nybakta frukostbullar. Så nu har jag höjt ribban lite till, för det gav som sagt mersmak.

Efter frukost startade rundkörningen. Först kolla att dottern var hemma idag. Sen iväg till macken för att hyra släp och premiärdra med "Sydney" - min nya bil! (Han heter Sydney, eftersom jag valde den istället för en resa till barnen i Sydney).



Till IKEA, köpa en Malm byrå i svartbrunt och sen till dottern för att byta med henne. Hon ville ha en svartbrun, men äger en ljus ek. En sån ville jag ha i mitt julklappsrum, så det löste sig fint.
Upp med hennes platta paket - hon bar rätt bra måste jag säga, den flickan har oanade krafter. Ner med hennes redan ihopskruvade byrå och sen hem till mig med den. Nu fick vi kånka in alltihopa själva, vi som är så gamla och har så ont i ryggen. Vi lämpade av allt i hallen, jag lyfte ner gungstolen från hennes gamla rum, den som hon skulle ha hämtat för längesen. In med den på släpet och iväg till Nora.

Där hämtade vi ytterligare en stol, en skinnfåtölj som kompisen I inte ville ha längre och som föll dottern i smaken när hon blev tillfrågad om hon ville ha den. Vicke vill säkert vill ligga i den, så den blir nog bra där. In med den också på släpet och tillbaka till Örebro för leverans på samma adress där "Byrå Malm - svartbrun" levererats tidigare. 

Nu var vi lite trötta, för klockan var nästan 16.00 och vi hade bara ätit frukost. Visserligen var det en riktig helgfrukost, men den kändes ganska avlägsen. Vi stillade oss med lite kokkaffe och en smarrig Dumlemuffins var.



Med den nya energin som muffinsen gav bar vi upp byrån till det blivande julklappsrummet. Här står den på plats, precis som jag sett det för mitt inre öga. Nu ÄNTLIGEN kan jag börja göra i ordning därinne.

Tavlan ovanför är så otroligt fin. Den köpte jag när jag var i Kina 2003 och hälsade på min gamla barndomsvän A, som numera bor i Sverige igen. Vi var i Beijing och hamnade på nåt slags galleri där det visade sig att A kände kvinnan som var lärare där. Hon heter Lucy och hade varit i Sverige och A hade träffat henne när hon var här på besök. Världen är bra liten.

Tavlan är målad på siden och kostade bara 50 yuan, då var den inte inramad. 50 yuan motsvarade då ungefär 50 kronor. Jag är väldigt förtjust i den! Det vita som syns i övre vänstra hörnet är taklampan som speglas i glaset.




Söndagen avslutades med en mycket god middag. Jag gjorde Butlers Coq au vin. Det är åratal sen jag åt det senast, men det var precis lika gott idag, som då. Den ska jag göra fler gånger!

Nu är klockan 21.15, jag har tittat på solens mat, så lite vilodag har det varit och snart ska jag lägga mig och läsa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag ska snart komma och hämta soffan också så du får ordning i ditt julklappsrum.. Vi ska bara bli friska först. Jag får ställa in T och T visiten imorgon. Vi får ta det vid annat tillfälle, SNART!



Kommer att vara hemma ett par dagar från jobbet och samla krafter, var till lekparken med barnen idag i ca 30 min, det är väl kanske 100m dit och jag var helt slut när jag kom hem, tror inte det är läge att försöka peppa "nej tack" till att jobba då.



Kram Åsa

2009-01-18 @ 22:03:51
Postat av: Suss

Åsa, Soffan står kvar, jag säljer den inte till någon annan, trots att det är många som vill ha den. Ta det lugnt, vila upp dig så du orkar med allt vi har framför oss. T o T tar vi någon annan måndag kväll, det ordnar sig. KRAM

2009-01-18 @ 22:53:53
Postat av: Jonna

Vad fint de vart! =)



Kram super dottern!

2009-01-19 @ 08:09:49
URL: http://jonkii.blogg.se/
Postat av: Suss

Superdottern, Det kommer att bli jättebra, ännu bättre när soffan blir hämtad. Hoppas det blev bra hos dig också.

2009-01-19 @ 10:24:48
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0