Städning

Nu vill jag bara gnälla lite. Vi skulle haft syjunta ikväll, men den blev tyvärr inställd och det var oundvikligt. Jag fick alltså en helt ledig kväll helt utan planerade aktiviteter.

Vad gör då en klok kvinna? Lägger sig på rygg så klart och läser ut de båda böcker hon håller på med, samtidigt som hon hämtar kraft till veckans sista arbetsdag.

Uppenbarligen är jag en korkskalle, eller i alla fall dum, för det gjorde inte jag. Jag grep tillfället i flykten och bestämde mig för att vara som citatet säger:  "Husmor i Umeå", men i det här fallet blev det "i Örebro."

Jag storstädade ut allt juldamm som låg kvar och yrde runt i mitt hus. Lite barr från tallen fanns kvar visade det sig och julhjärtat som jag låtit hänga kvar på dörren ligger nu nerpackat.
Jag har skurat toaletter och handfat, dammat och dammsugit, snabeldraken har spunnit värre än 10 katter samtidigt och sen har jag moppat och flängt på som den värsta maniker (och då undrar jag om det ordet finns eller om jag just gjorde det?)

Varför kan jag inte sprätta iväg Luther från axeln när han sitter där och pickar mig i huvudet och talar om för mig vad jag bör göra? Nu är båda böckerna kvar, den ena en deckare av Thomas Kanger och den andra en Bodil Malmsten. Å andra sidan ska jag strax inta horisontalläge och ta en av dem en stund och sen den andra tills ögonen svider.

Imorgon kommer jag att vara nöjd när jag ser mitt nystädade hem och kanske jag får lite färska blommor av kärestan när han rasslar in här i morgonkväll för ännu en sambohelg.

Det blev nog rätt så bra trots allt och både "Antikrundan" och "De halvt dolda" hann jag se tack vare bra tidsplanering, dvs att jag lät bloggen vara tills nu. Jag är nog inte så dum ändå!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Antikrundan såg jag också. Hon med hunden var ju fantastiskt, att den jycken kunde vara värd 100.000 SEK ! Vem kunde ana det? Du kanske ska röja försiktigt i Ditt julrum. Det kan dölja allehanda skatter. När / om Antikrundan kommer till Örebro så förstår jag att vi får se Dig i kön med diverse presumtiva dyrgripar. Och särbon i släptåg med klockorna. :-))

2009-01-17 @ 10:19:10
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Inte ska du tro att det ligger några såna där dyrgripar i mina "stackar" här i huset. Inte heller kommer särbon att skiljas från sina älskade klockor. Vi får satsa på loppisfynd om vi ska hamna i Antikrundan och få 75.000 för något vi knappt betalat ett dugg för.

2009-01-17 @ 19:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0