Trettonhelg

Äntligen något mindre förkylda, så pass att vi kunde åka iväg till kompisarna i Åsbro för lite gemensam middagsätning och bara umgås en kväll.

Det första som hände när vi kom dit var att E sa till mig att hon ville provåka i min nya bil. Så klart att vi skulle göra det.

Vi gjorde Åsbro runt kan man lätt säga. Fort är det gjort! Men det var inte någon liten upplevelse för min del, tvärtom. Jag fick en visning av de lokala säsongssevärdheterna. Eftersom man inte vet om folk tycker om att deras hus blir fotograferade, gjorde jag det från bilen och kvaliteten på bilderna är allt annat än bra. Däremot råder inget tvivel om vad det handlar om.

Nu börjar det! 
Äsch, vad dåligt de röda "slangarna" längs huset syns!



Det här är framsidan på ett hus vi passerade. Inte min smak, säger inget mer.



Sen åkte vi vidare, bilen spann fint och jag visste inte vad jag skulle få se härnäst.
Så kom vi till nästa ställe!






Vi lever i ett fritt land och folk får ha precis som de vill. De tycker det är snyggt, men ibland blir det lite för mycket t o m för mig, trots att jag älskar julen!

Ja, vad ledde detta skådespel till då?


                                                    JO!

När jag kom hem idag plockade jag bort vareviga tomte, sen rev jag tallen. Bort med alla kulor, packade ner allt fint och försiktigt, ner med belysningen och iväg till soprummet med tallen.

Halltomtarna står i sin påse och väntar på källarförvaring och Mosjötomtarna är redan på plats i sin gamla kartong från Systembolaget, där de har varsitt fack att stå i, utan att deras långa luvor riskerar att skadas.

Adventsljusstakarna får stå en vecka till, men sen är det kört för dem också.

Fort kan det vara över, allt det underbara, när man får för mycket av det.

Men till nästa år igen, kommer ............................osv!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Men hur kan det komma sig att sånt här julljusskådespel har klumpat ihop sig i just ÅSBRO. Här finns nästan ingen. Eller ska man säga ingen än. För det kan ju vara på väg!



Jag tror inte att broderns hus var fullt med lampor i alla fall. Han är inte den juliga typen, om nu inte hans fru är lagd åt det hållet.

2009-01-07 @ 22:00:32
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, jag tror inte heller din brors hus såg ut så där. Vi var på en helt annan plats i byn. Jag tycker inte det är snyggt, men annorlunda.

2009-01-07 @ 22:18:28
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0