Bakjour i en annan betydelse

Ord som man tror man vet sig känna till, kan i en del fall betyda någonting helt annat och jag som älskar ord och dessutom är ordpolis gillar att vränga till det lite.

Idag har jag t ex varit bakjour!

Alldeles rätt, efter jobbet for jag iväg till kompisen Eva för att vara bakjour.

Eva, det är hon som tidigare utnämnt mig till muffinskonsult! Nu är det lätt att förstå sammanhanget hoppas jag?
Hon var hos mig på vårt kalas, när jag hade muffinsbuffé istället för tårta och nu hade hon planerat att ha samma sak till midsommar.

Jag åkte iväg till henne när jag slutat jobba och klev bara rätt in, för så bra känner vi varandra!
 "Här kommer bakjouren", hojtade jag. Hon kom och mötte mig och sa: "Okej, jag har köpt 30 ägg, 4 kilo smör och 8 kilo vetemjöl." Jag blev så paff att jag efter att ha stirrat på henne ett tag bara fick ur mig ett litet "Bra". Sen skrattade hon gott, för det var inte riktigt sant, men nog var hela arbetsbänken laddad för muffinsbakning.


Vi körde igång direkt och vi har upptäckt att vi kompar så bra ihop. Det flyter på som om vi arbetat sida vid sida ända sen 1975, då vi gjorde just det i 1 månad och lärde känna varandra. Vi jobbade visserligen inte i bageribranschen, men väl på ett fritidshem. Sen dess har vi varit vänner och det är en salig känsla att ha så goda vänner och som man känt nästan hela livet.

Hon hade en äppelpaj i ugnen och te på gång, men jag skyndade mig att röra ihop smeten till första muffinsomgången. Det blev Non Stop muffins med vit choklad. Eftersom ugnen var varm tänkte jag att de kunde gräddas medan vi fikade.Äppelpajen var helt fantastisk, massor med syrliga äpplen och en underbar knäckig yta som var hur smaskig som helst. Receptet glömde jag ta, men jag planerar att hon ska få komma till mig och vara pajjour framöver, haha!

Efter fikat blev vi mer samkörda och gjorde Chokladmuffins Black&White. De har jag hittat på "Dagens muffin" . Garanterat supergoda, chokladspäckade med mörk och vit choklad.

Sista sorten hon ville ha var Äppel- och kanelmuffins och det ville hon ha massor av. Jag har förfinat dem lite och toppar dem med en blandning av råsocker och kanel, istället för bara kanel - rekommenderas!

Strax efter 20.00 for jag hem, efter att vi tillsammans bakat 80 stycken stora, s.k. amerikanska muffins. Då var jag lite trött............men Eva sken som solen och pussade mina muffinsböcker. Dessutom skickade hon med mig 12 äppelmuffins hem, trots att jag tyckte hon skulle ha alla.                                 Större delen av det vi åstadkom!


Kommentarer
Postat av: marma

Jag känner bakdoften ända hit. Så duktiga ni är!

Jo, sniglar - de riktigt korpsvarta är det ingen fara med men om du möter en som är från ljusbrun till rödbrun så klipp den mitt itu och bränn upp den för då är det en "mördare".

Lycka till/marma

2009-06-11 @ 08:28:48
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: Suss

Marma, Jaha, nu har jag googlat på sniglar för att läsa mera och inser att de är väldigt lika den röda skogssnigeln. Har du något tips om hur man skiljer på dem, eller får man vänta och se om trädgården blir uppäten?

Jag lovar att det doftade härligt i hela huset hos Eva! GODA var de också!

2009-06-11 @ 09:20:20
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tycker mera att det liknar framjour jag......

2009-06-11 @ 19:25:36
Postat av: Härligheter enligt Erika

Vilket bak!!!=D

Friggs théer är bra. Gillar deras kanel, det är rött va? Och för att inte tala om deras lakristhé!=D

Kramar Erika

2009-06-11 @ 19:38:50
URL: http://www.metrobloggen.se/harligheter
Postat av: Mia

Stort, härligt kök... jag älskar att pyssla i sådana... Fint resultat ni lyckades med också...

2009-06-11 @ 21:14:47
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

Bra jobbat! De ser underbara ut!Jag har väl en halv hyllmeter muffinsböcker från slutet av 80-talet och framåt då jag "upptäckte" de amerikanska muffinsarna. En av mina favoriter är chocolate chip pumpkin muffin, och mina blåbärsmuffins...mmmmm...Nu blev jag sugen.

2009-06-11 @ 21:18:42
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Typiskt Dig att hålla på ett sånt projekt, bakan muffins i parti och minut! Ser väldigt gott ut. Du kan få börja träna på såna som är fria från gluten och mjölk också. Det är väl en utmaning så god som någon.

2009-06-11 @ 22:06:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Erika, Bakning är alltid härligt, det är terapi för mig. Kanelteet från Friggs är också en av mina favoriter, men lakrits har jag inte testat. Det får bli nästa inköp.

Trevlig helg!

2009-06-11 @ 23:40:30
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Mia, Jag önskar jag hade ett likadant kök, istället har jag ett litet krypin som jag kallar mitt dockkök. Jag gillar det inte, men bakar mycket ändå.

2009-06-11 @ 23:41:20
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Anne, Härligt, en till muffinsbagare. Recepten tack, snälla du, lägg in dem på din blogg så jag får testa, eller så får du maila mig! TACK och trevlig helg!

2009-06-11 @ 23:42:22
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Inga, Ja, visst är det typiskt mig. Superentusiastisk, jättetrött och helt salig över resultatet. Kommer du bara ska jag nog konsultera min kära granne om lite baktips för minus gluten och mjölk som skolmatsalen märker specialmaten. Kom du bara, det är lugnt!Kram

2009-06-11 @ 23:44:22
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Tanten

Där hade man velat få vara med och provsmakat!

2009-06-12 @ 07:21:38
URL: http://plasttanten.blogg.se/
Postat av: Thalina

Så gott det ser ut och så duktiga ni var.Att baka tillsammans är ju också ett sätt att umgås och det ser ut som att ni haft roligt.Kram Thalina

2009-06-12 @ 09:12:30
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Suss

Tanten, Jag kan lova att det var gott! Hennes äldste son, samt mannen var "testpiloter". Själva var vi inte så sugna, som stod mitt upp i det hela i flera timmar.

2009-06-12 @ 12:46:35
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Thalina, Vi bestämde mer eller mindre att vi ska fortsätta baka tillsammans, det fungerade så otroligt bra och vad roligt vi hade! Nästa gång blir det matbröd, vi har olika specialiteter där och ska lära av varandra har vi tänkt! Visst är det ett bra sätt att umgås!

2009-06-12 @ 12:51:03
URL: http://leontina.blogg. se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0