Hippie?

Jag var inne på stan idag på lunchen, för att göra ett snabbt bankärende.

Mitt i stan vid Stortorget ligger Nikolaikyrkan, på muren framför sitter ofta alla möjliga människor. Idag när jag gick förbi satt där en man som gav mig en känsla tillbaka till 60-talet.

Ungdomar som gick förbi, vände sig om eller stannade upp och tittade en gång till. Det var som de inte trodde sina ögon

Han satt helt lugnt på muren och tittade ut på alla människor som hastade förbi. Åtminstone tror jag att han tittade, det var lite svårt att se, för han hade solglasögon på sig. Det var inte svarta eller bruna glas i dem, utan ett fredsmärke  i grönt och svart, på vart och ett av dem.



På huvudet hade han en liten svart mössa, i och för sig inget specifikt för 60-talet, men klädseln i övrigt var från ungefär den tiden.

Han hade Paisleymönstrade byxor i brunt, och höga bruna stövlar. 


Upptill hade han en indiskt mönstrad kort kaftan i grönt med guldbroderier och som kronan på verket satt han och stoppade en majspipa för att ta sig ett bloss.

Jag vet inte hur längesen det var jag såg någon röka majspipa. På 60-talet var det ganska vanligt, men idag såg han ut som en främmande, exotisk fågel där han satt på muren med sin pipa och sina tidstypiska kläder.

Tänk om jag hade haft kameran med mig och fått tagit ett kort - och dessutom fått tillåtelse att lägga ut det på bloggen.


Kommentarer
Postat av: Herta

Den mannen missade vi när vi var i Örebro måndag-tisdag denna vecka. Vi passerade den aktuella kyrkan flera gånger...men inte honom tror jag.

2009-05-27 @ 19:38:08
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Suss

Herta, Han kanske inte "tinade fram" förrän idag? Jag har aldrig sett honom förr, men det väckte en del gamla minnen från tonårstiden. Jag hade gröna paisleymönstrade manchesterbyxor - jättesnygga;~)

2009-05-27 @ 22:46:47
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Inga M

En man som är en nostalgitripp i sig! Eller hur man ska uttrycka det. Han låter ju onekligen som en som övervintrat. Om han framhärdar tillräckligt länge så kommer han att vara högsta mode så småningom, intet är nytt under solen! Kanske till och med de hopplösa majspiporna kommer tillbaka.

2009-05-27 @ 22:56:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Kan tänka mig att du önskar att du hade haft kameran med dig och kunnat lägga ut bilden här,

och att se honom gav känslan tillbaka till 60-talet.

Ha en bra fortsatt kväll.

Kram

2009-05-28 @ 19:13:53
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0