Imorgon Engelsberg, idag en liten glimt ur vårt liv

Jag befinner mig hemma hos särbon och mina Engelsbergsbilder befinner sig hemma i min dator. Jag kan alltså inte stå för mitt ord och berätta färdigt om gårdagen. Istället kommer här en liten glimt ur vårt liv denna pingstdag.

Även den här morgonen levde mitt huvud sitt eget liv. Jag valde att testa att dricka vatten istället för Treo, samt sova lite längre än till 8.30. Jag sov till 10, men hade samma "huvud" kvar som 8.30.  Jag överlade med mig själv och även med särbon huruvida jag skulle ta huvudvärkstablett idag också. Jag sa nej och han (som aldrig ens tar en halv Alvedon) sa ja! Jag lyssnade på honom och inom 30 minuter kände jag mig okej igen.

Det var mors dag, så vi for iväg utanför stan och plockade varsin bukett liljekonvaljer. 



Sen åkte vi till handelsträdgården och köpte en helt underbar ampel med petunia till svärmodern. Hon ville ha något fint till sitt uterum.



Där satt vi sedan och fikade, alltmedan blomman hängde strax bredvid oss och var vacker.

Efter det blev det en tur till kyrkogården i Hallsberg, där min lilla mamma är numera. Jag hade med en liten ros och buketten med liljekonvaljer och det blev jättefint på graven. Jag känner närheten till både henne och far när jag är där och det känns skönt.

Tillbaka till stan för att snabbt packa ihop övernattningsnödvädor och sen hem till särbon där vi vid 19 -tiden äntligen fick äta middag.

Vilken underbar kväll, vi satt på hans altan och tittade ut mot skogen, där solens sista strålar letade sig ner genom lövverk och barrskog medan vi åt. 
Han åt sill och jag åt lax, vi hade årets första färskpotatis och en iskall öl till. Så otroligt gott att det enda vi yttrade till varandra var belåtna smackanden och hummanden om hur fantastiskt det var.

En sån här gång tror jag att hungern, omgivningen och välbefinnandet är mer, än vilken perfekt gourmetkryddning som helst kan åstadkomma.

Nu inser jag att kläderna jag ska ha på mig till jobbet imorgon ligger kvar hemma. Jag får alltså ta mig hem i ottan och byta om innan jag kan träda in på arbetsplatsen och ta itu med kvalitetsredovisningen.

Dags att inse att helgen snart är över!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag har ju min mor kvar i livet än och Roland också. De var här idag och åt sill och potatis för första gången i år. De dricker allt en snaps till också. Det är en rolig tradition att bjuda hem dem på såna här helgdagar. Roligt att träffa dem och vi såg filmen från Japanbröllopet.Det blir fina minnen att ha med sig sen när de är borta en dag.

2009-05-31 @ 22:18:17
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Vilken härlig dag med dessa gamla kvinnor som har ett helt liv bakom sig och säkert en hel del intressant att tala om, även om det kanske kan bli lite förvirrat mellan varven pga deras höga ålder. Roligt att de uppskattar en middag med andra, många gamla vill helst vara för sig själva tycker jag det verkar som.

2009-05-31 @ 22:34:14
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Mia

Så ljuvliga liljekonvaljerna är både i verkligheten och på din bild. Verkar som ni har haft en strålande helg...

2009-06-01 @ 06:48:04
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Suss

Mia, jag måste erkänna att liljekonvaljbilden inte är min egen. Jag hade glömt att särbons dator inte kan ta mitt minneskort från kameran. Vad gör det när hela världen ligger framför en via internet?

Helgen var mycket bra, dock väldigt mycket för kort!

2009-06-01 @ 09:19:04
URL: http://leontina.blogg. se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0