Premiär

Jag har skördat. I min trädgård frodas rabarber och gräslök, det är ganska lagom tycker jag. Lättskött!

Sen har jag någon örtkrydda också, som jag fortfarande efter 8 år inte vet vad det är, men den har vackra små lila blommor. Den har jag inte skördat hittills.

Idag har jag gjort årets första rabarberpaj till efterrätt. Den smakar alltid himmelskt. Får man dessutom iskall vaniljvisp till den ljumma pajen är det hela fullbordat!



Som vanligt när jag lagar mat, gjorde jag till ungefär 8 personer. Jag fick gå över till "världens bästa granne" med en stor tallrik full och resten av vaniljvispen. Hon sa att det skulle räcka i tre dagar åt henne.

Kommentarer
Postat av: Härligheter enligt Erika

Åh, rabarberpaj!!!! önskar mig ut till stugans rabarber

Jag är också sån att jag lagar och bakar stora satser...bra att frysa och ha senare!

Kramar Erika

PS

Sommarens söta är jättefin! Skulle vilja kika i Vinterns söta och Två söta systrar också=)

2009-05-17 @ 20:29:15
URL: http://www.metrobloggen.se/harligheter
Postat av: vivan

Den blomman heter Aslilja..pga att den luktar as!!!



Den Heter Aslilja...den luktar pyton!



Vist är de vackra där de växer i bäcken bland all annan grönska.

Tittade på dem idag...men nu har de blommat över!

Kramen Vivi-Anne!

2009-05-17 @ 21:13:57
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Suss

Erika, Att jag lagar så mycket mat väldigt ofta, beror på att portionsstorleken sitter kvar i ryggmärgen sen barnen var små och alla kompisar åt hemma hos oss.

Det är skönt att ha lite på lut i frysen, men rabarberpaj har jag aldrig testat att frysa. Går det?

2009-05-17 @ 22:40:07
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Vivan, Tack än en gång för informationen om den vackra, kraftiga blomman. Synd att namnet var så fult!

2009-05-17 @ 22:42:15
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: marma

Oohh! Va gott!

Lyckliga männska!



Imorgon ska du få se vad jag kan skörda. Det bara dräller av äckel!



Vad gör man??

Kramar till dig från mig/marma

2009-05-18 @ 01:35:18
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: Inga M

Åååååh va gott det ser ut! Rabarberpaj är en av få rätter som går att göra nästan lika gott utan gluten, sen servera med tofuglass till. Jag ska ta en raid här i saluhallarna innan jag åker hem och köpa med mig lite godsaker som jag testat nu. Sparris inte att förglömma.

2009-05-18 @ 08:54:47
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Marma, Jag kände mig salig när den goda "sura" smaken blandades med vaniljvispen. Nu vattnas det i munnen på mig när jag sitter och skriver. Tur att jag inte gav bort riktigt allt!

Jag kan knappt bärga mig tills jag sett din skörd.... Mördarsniglar eller????

2009-05-18 @ 12:40:38
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Suss

Inga, Det var helt underbart och det ska jag komma ihåg tills nästa gång du är här. Då ska vi göra en bautastor och proppa i oss.

I Nora finns en djungel av rabarber och där får jag härja fritt!

2009-05-18 @ 12:41:50
URL: http://leontina.blogg. se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0