Hundutställning

Idag har jag - kattmänniskan - varit på hundutställning.

Jag har en liten extradotter, en f.d. arbetskamrat som även hon har flyttat ner från nordliga breddgrader. Jag tycker mycket, mycket om henne och vi bestämde på ett tidigt stadium att jag var hennes "Örebromamma," i brist på den riktiga.

Idag skulle hon ställa ut en av sina hundar, en bullmastiff som heter Buddah. Han är bara 8 månader, men rätt så stor och väldigt söt.





Han var helt cool, bara låg där och väntade på sin tur, bytte ställning då och då, men vilade mest.



Om jag nu mot förmodan en gång skulle skaffa hund igen, så inte blir det en så här stor.

Idag förälskade jag mig i en Svensk-dansk gårdshund. De hade jag bara sett på bild fram till idag, men nu fick jag se flera stycken och en sån skulle jag nog kunna leva med.



Det här är också en sån, fast en valp. Helt bedårande, jag blev såld!



Ytterligare en, de kan tydligen se lite olika ut . Jag gillade den där småprickiga bäst, men som sagt, en sån här kan jag nog tänka mig om det skulle bli aktuellt och då spelar det ingen större roll hur den ser ut ! ! !



Jag blev en erfarenhet rikare idag också. Det är väldigt svårt att fotografera hundar. Det än nästan alltid någon del på dem som rör sig och ger oskärpa. Jag fick radera över hälften av alla bilder jag tog och ändå har jag flera med svansvift och huvudrörelser.

Det kommer fler bilder, med fler raser + ännu en favorit,  från utställningen en annan dag, här har jag inte tid att sitta längre!

OCH ! !

Observera: Det är inte aktuellt för mig att bli matte, absolut inte, tro inte det, jag talar om i god tid om det skulle bli så.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Vilka fina bilder på Buddha och de andra hundarna. Kunde tyvärr inte komma in idag fast jag ville. Vi var ute i trädgården hela dagen och fixade. Jättehärligt i solen. Ses på tisdag!

2009-11-15 @ 20:54:34
Postat av: Inger Maryissa

Oj, vilka mysiga vovvar du har fotat.

och så många olika raser det finns.

kanske fler än katter ?

Jag är också kattmänniska, men visst är det mysigt med hundar också.

Men om jag skaffar djur igen, så blir det nog i alla fall en kisse igen.

Kramar

2009-11-15 @ 22:35:35
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Du har ju gjort jättefina hundbilder! Jag som ofta fotar hundar lyckas nästan aldrig så här bra. Men jag förstår att det inte planeras hundinköp, Du ligger ju mer åt katthållet.



Jag var ju i Hallsberg häromdagen och tänkte ta lite kort. Men det var så deprimerande sunkigt på Storgatan i centrum! Det blir bara värre och värre. Förfallna hus som ingen bryr sig om. Jag fattar inte att inte byggnadsnämnden har synpunkter på hur fastighetsägarna låter detta ske. Tur att det finns stationshuset och realskolan och tingshuset kvar att ta kort på o lägga ut på bloggen. Och så Lenas blomster förstås.

2009-11-16 @ 07:19:26
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inger Maryissa, Jag tror du har rätt om att det finns fler hund- än kattraser. Jag längtar så otroligt mycket efter en katt igen, men den skulle bli väldigt mycket ensam, för jag är mer borta än hemma. Det får vänta ett tag till, sen får vi se hur många det blir. Kram

2009-11-16 @ 09:17:58
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Tack igen, du öser beröm över mina bilder, jag som bara är amatörfotograf. Dina hundbilder är alltid så himla fina, så du är minst på samma nivå.

Vad det gäller de gamla husen i Hbg är olika bud. Att de ska bevaras för det är det sista av gamla Hbg är ett. Jag är osäker på om de är K-märkta, de får i alla fall inte rivas i nuläget.

Jag tycker man skulle bevara dem och rusta, för det är bland det första man får ögonen på när man kommer med tåget. Då kan man titta på dem istället för rallaren.....!

2009-11-16 @ 09:21:29
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Helt ok med de gamla stenhusen från 1800-talet mitt emot stationen även om en del reklamskyltar hänger på trekvart och ser allmänt bedagade ut. Jag tänker mer på de yngre husen längre österut från centralen räknat. Där breder förfallet ut sig.

2009-11-17 @ 06:53:36
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Det var de gamla lite längre österut som jag menade också när jag pratade om K-märkta. De s.k. Tripp, trapp, trull-husen, men de har rivit trull för något/några år sen.

2009-11-17 @ 09:39:10
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0