Chokladsalongen i Askersund

11 - 13 september har det varit den s.k. Chokladsalongen i Askersund. Vi har varit där en gång tidigare och nu var det dags för ett återbesök tyckte vi. Vädret var vackert och då måste man passa på att lufta motorcyklen lite. Har man sen ett så "sött" mål som chokladsalongen är allt perfekt.



Vi kom dit ganska tidigt och det var skönt, för sen blev det otroligt mycket folk.

Vi var inte så intresserade av alla olika provningar man kunde delta i, utan vi ville titta, smaka och handla. Vi parkerade vid torget och  styrde stegen ner mot hamnen där det mesta gick av stapeln. Där var en scen och en man i orange tröja, som stod och pratade med en knutte, som tydligen hade fått avsmaka en pralin och skulle uttala sig om den.

Jag var så fokuserade på choklad, att jag inte förrän lite senare upptäckte att det var Richard Sjöberg som var årets programvärd.





In i tältet där ett av mina mål var Bräutigams med sina chokladcigarrer.



Två för 100 kronor och då fick man en marsipangris på köpet. Med tanke på årstiden var grisen förvandlad till marsipanlimpa. Just den tog slut ganska fort! Jag åt upp den, för den var för söt tyckte särbon, hur han nu kunde veta det utan att smaka.
Jag köpte Calvados- och Rom&Russincigarrer.

Sen spelade vi en gång på chokladhjulet och nu vann särbon en Center.



Efter cigarrinköp gick vi tillbaka till hojen för att packa ner dem och passade på att fika på Tutingen. Vi satt i trädgården och hamnade mitt under ett plommonträd. Jag fick tillåtelse att smaka och behövde 3 stycken för att känna hur otroligt goda de var.


Smultronen lät jag däremot bli.


Otroligt att det fortfarande finns bär kvar, t o m kart fanns det.

Nu hade vi samlat lite kraft och gick ner en andra gång, men ack och oh, vad mycket folk det hade kommit. Vi var dessutom ganska varmt klädda, även om vi skalat av oss en del av utrusningen.

Ganska fort blev jag ensam där inne i hamnmagasinet, särbon satte sig utanför och väntade. Jag trängde mig igenom folkmassan till några olika försäljare.

En kakaofrukt fångade mitt intresse.



Bredvid den fanns massor med olika skålar med olika chokladsorter till avsmakning. Gissa om jag smakade. Det resulterade i ytterligare ett 100-kronors inköp. Tre kakor för 100, det blev citron, körsbär och björnbär, samtliga med mörk choklad som är väldigt gott.

Så kom jag till ett ställe där det fanns de gamla traditionella tjärtabletterna som jag har för mig, bara fanns i Finland förr, eller fanns de här också? I alla fall kommer de från Finland, det vet jag!

Förr kostade de inte 15 kronor asken heller, det vet jag också.



Sista stopp innan jag flämtande tog mig ut var vid en mycket lockande pralindisk.



Numera kunde man köpa fyllningen för sig, men jag nöjde mig med två praliner som efterrätt till dagens middag. Inte kände jag för att försöka bli pralinmakare också, det räcker att jag bakar som en besatt!


Kommentarer
Postat av: anne

Hade du pengar kvar när du gick ifrån denna chokladtillställning? Det hade nog inte jag haft---;)

2009-09-13 @ 20:29:25
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Anne, Jo, lite hade jag kvar, men jag hade tagit ut ganska mycket innan vi for. Just nu smaskar vi på urgoda citronkarameller från England. "DUCHY ORIGINALS organic. Sherbet Lemons. Urgoda!

Chokladsalongen är väl värt ett besök nästa år.

2009-09-13 @ 21:21:54
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Oj, detta skulle jag nog inte klara av om jag skulle vara sockerfri. Min karaktär har gränser.



Men Du fixar det säkert om Du vill.



Det ser väldigt mumsigt ut med chokladsalong i Askersund. Jag är mycket svag för choklad, särskilt mörk.

2009-09-13 @ 23:04:18
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: vivan

Vad synd att vi inte träffades!

För vi var på samma ställen tydligen!

Vi var nere på stan mellan kl 12,00-16,00

men jag kikade inte efter några knuttar...sorry!

Vi avslutade på Tutingen...Kramen!

2009-09-13 @ 23:50:43
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Jag smaskade och åt hela tiden vi var i Askersund, jag har bra karaktär om jag bestämmer mig, men jag är bra på att ändra mig också. Chokladsalongen är väl värd ett besök, den kommer igen nästa år, kan det vara något för er kanske?

2009-09-14 @ 11:09:18
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Vivan, Tror du vi hade känt igen varandra? Det hade varit roligt. Tutingen är ett härligt fik, där stannar vi ofta om vi är i närheten.

Blev det dyrt, eller var det bara ögongodis för din del?

2009-09-14 @ 11:11:06
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0