Höga hus

Idag var jag till några hotell för att lämna program om höstens konserter på jazzklubben. 

Vid Gustafsvik ligger hotell Ibis och det var min sista anhalt. När jag kom ut därifrån föll min blick på Örebros gamla vattentorn och jag insåg hur fint det är och vad glad jag kände mig att det är bevarat.

Tidigare har det varit klätterväggar därinne, någon förening har drivit det under flera år. Nu är de ute ur bilden, inte för att de ville, utan för att det skulle göras något annat av tornet.

När jag stod där och funderade på vad det skulle bli av det hela slogs jag av en tanke att det var något som inte stämde.

Kan du se felet?Sen styrde jag kylaren hemåt och blev stående vid rödljusen vid södra station. Där är också höga hus numera. Behrns nybygge, med så svindyra lägenheter att jag undrar vem som ska ha råd att bo där.Jag stod vid trafikljuset och tog bilderna genom vindrutan, det blev lite snett.Jag kan bara konstatera, att av alla sorters hus som finns, kommer höghus sist på min lista!


Kommentarer
Postat av: marma

Håller fullständigt med dig - jag vill också ha markkontakt!

Men tydligen vill folk bo sådär - i alla fall ett tag - svindyra hyror! Några av våra vänner har hoppat på det där tåget men återvänt!?! För dyrt och sterilt för den som levt ett halvt sekel i eget hus, hoppsan!

Helgkramar/marma

raar/marma

2009-09-04 @ 21:58:42
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: Suss

Marma, Jag ser ingen som helst tjusning i ett höghus. Visst är det intressant att åka högt upp och se på utsikten, men bo där....??? Nej tack! Dessutom ruinera sig på hyran, nej tack till det också.

Vi ses nere på marken! Ha det bra!

2009-09-04 @ 22:44:25
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herr E

Palmer?

2009-09-05 @ 00:52:40
URL: http://www.ejrevi.com
Postat av: Inga M

Hmmm av förklarliga skäl så är höghusboende inte aktuellt för mig. När jag någon gång tvingas att vistas högt upp i hus så smyger jag skräckslaget intill de innersta mellanväggarna! Och jag behöver def markkontakt för att trivas.

2009-09-05 @ 07:01:51
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Herr E (vem du nu är), alldeles rätt! Helt fel breddgrad för dem!

2009-09-05 @ 18:01:36
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Jag klarar av att vara däruppe, men jag håller med dig om att det är mest trivsamt närmast marken.

2009-09-05 @ 18:02:17
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0