Hösten kommer

När vi var nere på stan igår och såg biogasbussarna, var egentligen vårt syfte att titta på "Bondens Marknad" på Olof Palmes torg.

Den återkommer under slutet av augusti och hela september varje år och är en sann fröjd när man som jag, har vuxit upp på landet.

Jag är van vid att man hämtar det man behöver direkt från jorden. Numera nöjer jag mig med att odla (hahaha) gräslök och rabarber. Då är det tur att det finns bondens marknad, så man ändå får sina jordiga morötter och söta, goda välsmakande tomater mm.




Där finns förstås också min favorit Karin från Ostbiten i Granhammar med alla goda ostar, lokalt producerade ostkakor, sylt, ägg, bröd, mjöl, kött mm mm.
Det mesta tar slut, så vill man ha något speciellt får man masa sig upp ur sängvärmen i tid och åka dit.

Därifrån strosade vi vidare över stan och det var lätt att konstatera att hösten anlänt. Utanför teatern var det extra tydligt.



Nu gillar jag hösten skarpt, så för mig är det absolut inget trauma att sommaren är slut. Det härrör från den tiden jag led av svår spindelfobi och visste, att när det blev höst drog de sig tillbaka och faran blåste över för flera månader framåt. Hur jag blev botad kan jag berätta om en annan gång.

Vätskepaus på oasen Konditori Vasa. De har stans godaste bullar, doppade i socker och kanel med en bautastor klick mandelmassa i mitten. Mycket begärliga och klart kaloririka!



När vi gick förbi SCB fick vi ännu en påminnelse om hösten med sina vackra färger. Säkert ett uttjatat ämne och även bilderna, men hur vackert är det inte? Helt otroligt!





Kärestan försvann i fjärran när jag jagade runt i vildvinet och tog kort, men jag kom ikapp och vi närmade oss bilen som stod parkerad på andra sidan järnvägen.

Där stod Kinnekulletåget! Det har jag aldrig sett tidigare, undrar om det finns många tåg som heter något liknande? Åker det bara från Kinnekulle, förresten, finns det järnväg på Kinnekulle. Nu började det snurra i min fantasirika skalle igen, sen fick jag gå och klura på det och inte få något svar.



Sista höstbilden för dagen på en liten ranka vildvin som förirrat sig till en annan stam än sin egen att klättra på.


Kommentarer
Postat av: vivan

Oj sickna fina foton från örebro med omnejd!

Ja hösten kommer med stormsteg...i alla fall höstblåsten!

Kramen!

2009-09-27 @ 13:49:58
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Suss

Vivan, Det är en helt otrolig färg på hösligt vildvin, så intensivt röd att det nästan gör ont i ögonen. Blåser gör det så det räcker, det hållar jag med om.

2009-09-27 @ 14:31:02
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Ragnvi på jobbet...

Morning! Underbara foton på höstens alla färger!

Kramen!

Ragnvi

2009-09-28 @ 09:49:51
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Suss

Ragnvi, Hösten är härlig trots att den förebådar vintern, som definitivt inte är min favoritårstid. Jag jobbar på att klara den lite bättre än vad jag gjort tidigare. Kram

2009-09-28 @ 11:32:53
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Thalina

Tycker att hösten är underbar och du visar så fina bilder på det.Roligt med skördemarknader.Men det där med spindlar tycker jag inte stämmer.Jag har för mig att de kommer in på hösten.

Till Kinnekulle åkte vi på skolresa för ungefär 100 år sen hahaha.Kram Thalina

2009-09-28 @ 16:42:40
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: marma

Googlade lite ang Kinnekulletåget - det blir så när man är nyfiken av naturen. Tycker nog biogasbussarna är läckrare att titta på i alla fall.

Kramar/marma

2009-09-28 @ 16:46:34
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: Suss

Thalina, Jag gillar hösten och det där med spindlarna stämmer nog, de drog sig ner i källaren, men då drog jag därifrån och upp på övervåningen. Ute var det dock helt riskfritt, på altanen och balkongen.

Själv var jag på skolresa till Läckö slott vid ungefär samma tidpunkt skulle jag tro......! Kram

2009-09-28 @ 17:52:31
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Marma, Då får jag väl också lov att gå in och googla på Kinnekulletåget. Jag är också väldigt nyfiken, men tänkte inte så långt som du.

Biogasbussarna har fin färg, håller med! Kram

2009-09-28 @ 17:53:47
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Kommer Du ihåg vildvinet på väggen hemma i mitt barndomshem? Det sprakade i höstens alla färger. Fast de sista åren modren bodde där ensam så såg jag enbart framför mig hur hon klängde på väggen i en stege och klippte de vildvuxna rankorna så det skulle se fint ut. Glad var jag när hon sålde huset och flyttade hit.



Var är Olof Palmes torg förresten? Det minns jag inte.

2009-09-28 @ 19:01:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Jag kommer ihåg vildvinet, men inte förrän du skrev om det. Du hade samma skräckscenario gällande modern som jag hade om min när hon klängde runt på stegar och bytte glödlampor o dyl.

Namnet Olof Palmes torg fanns inte på din tid. Det är det lilla torget utanför Club 700 o biblan, så du behöver inte tro att du har dåligt minne.

2009-09-28 @ 21:59:07
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0