Svamp

Mycket mat blir det här på bloggen. En av mina kompisar tyckte att det verkar som vi äter en hel del gott och inte alltid så "magra" saker.

Helgens skörd tog jag tillvara på redan på måndagskvällen, men minnet är sämre än förmågan att raka hem en massa gott från skogen. Jag kom inte ihåg vad jag hållit på med förrän ikväll, när jag var hem till samma kompis och det stod en massa nystekta kantareller i en stekpanna på spisen hos henne.

Min måndagkväll tillbringade jag som en kvinna de gamla reaktionärerna hade uppskattat. Jag stod vid spisen! Tack och lov födde jag inga barn, men åstadkom en hel del finfinemangsmaskigheter. (Måste vara ett nyord).Jag smörstekte alla de gula kantarellerna som jag behållit, för kära dottern med sambo fick en del kantareller också. De fick all taggsvamp och som kronan på verket, det bästa det lilla livet vet - smörsopp. Jag hade lyckats hitta 4 stycken som inte masken hunnit fram till. Hon fick dem och hon var salig, trots att det inte var mer.

Hälften av trattisarna blev en underbar soppa som vi ska äta på söndag. Den är OTROLIGT god! Den bidar sin tid i frysen och det blev till mer än en middag som tur är.

Resten förvällde jag och det ligger också i frysen i väntan på kargare tider då inget finns att hämta i skogen.

Naturligtvis hoppas jag på en runda den här helgen också. Så länge det finns svamp och blåbär måste jag dit.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Oj, det låter så gott när du berättar om svampen, och de smörstekta kantarellerna.

Just nu längtar jag efter ett rostad bröd och med det på.

Så suktad jag blir...

Svampsoppa är jätte-gott också.

Svamp är ju så underbart gott.

Kram

2009-09-17 @ 23:04:26
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Suss

Inger Maryissa, Jag håller med dig om allt. I helgen får det bli lite svamptema på maten, jag längtar också efter en svampmacka. Helst ska brödet också vara smörstekt! MMMmm Kram

2009-09-18 @ 08:47:42
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: anne

Åhh...Jag blir så avundsjuk! Jag älskar svamp i alla utföranden och smaker, men min matsmältning är inte imponerad längre. Så när tillfälle bjuds bestämmer jag mig för att ta krämporna, men tyvärr söker jag inte upp godsakerna.

2009-09-18 @ 10:08:47
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Anne, Stackars dig, jag förstår hur det känns, för jag tål inte heller allt (gott) längre. Feta saker är helt hopplöst för mig, men jag gör som du, "lider" ibland, för det är det värt!

2009-09-18 @ 12:22:56
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0