Toltorps marken

I lördags var det marknad i Toltorp, Närkesberg.

Jag har hört talas om den sedan ganska många år tillbaka och den är bara vartannat år, så det gäller att hålla sig på hemmaplan denna enda dagen.

Vi hade planerat en motorcykeltur till Värmland. Jag längtade efter att åka till Ingesund, Arvika och titta hur det såg ut där. Det är flera år sen sist och skolan har ett visst nostalgiminnesvärde för mig, som gick där på halvfart i 3 + 1 år, när jag utbildade mig till musikterapeut.Så får jag då höra att det är Toltorps marken samma dag. Det är en ren hantverksmarknad, inga plastprylar och lyckobrev, utan bara finheter och nyttoprylar av olika hantverkare.

Kärestan är ganska otrolig, han tittade ut över himlen och sa: "Det ser mörkt ut mot Värmland till, det blir nog regnoväder där idag. Vi kan åka till det där du sa istället (det där = Toltorp), så tar vi Arvika en annan dag. Han bestämde åt mig, så slapp jag vela som den berömda åsnan mellan hötapparna.Det var soligt och fint och inte alls långt att åka.Allt låg ute på ett öppet fält, där fanns lite hus och en massa marknadsstånd.
Det här var nog det märkligaste hantverket jag skådat!Det var även försäljning i uthusen och där fanns Sonja Thyen med sina ullsaker.
Här är tovade tavlor, riktigt fina.Förmodligen har jag det mesta jag behöver, för det gick ganska fort för oss att titta över alla stånden. Jag köpte en enda sak, en liten bok (vad annars......?) och sen drog vi oss mot fikaborden. Där satt vi nog lika länge som det tog oss att gå runt och titta.På väg tillbaka till motorcykeln kom vi till ett stånd där de sålde ost och där köpte kärestan en sort som vi aldrig smakat förut. "Dillost!"Den här bilden lånade jag på nätet, för inte visste vi att det var dillkryddat brännvin i den vi köpte. Mannen sa bara "Dillost" rätt och slätt!

Det kanske inte är tillåtet, eller lämpligt att tala om brännvin på en hantverksmarknad??


Kommentarer
Postat av: Inga M

Alltså, våga Dig inte att åka till Värmland utan att besöka oss också! Nu över helgen går jättebra, från lördag middag finns till och med ett uthyrningshus ledigt att låna. Vi är hemmavid till tisdag, då åker vi till Dalarna.

2010-08-05 @ 07:09:28
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Oroa dig inte, hade det blivit Ingesund hade vi svängt förbi er också.

Tack för inbjudan, jag har mailat dig så du får veta hur närmaste framtiden ser ut, gnällt lite också för den delen. Kram på dig.

2010-08-05 @ 10:02:14
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Camilla

Det är ok, låna bilden du :) Vad tyckte ni om osten?

2010-08-05 @ 11:41:46
URL: http://millansmemoarer.blogg.se/
Postat av: Mia

Det såg ut som litet folkfest över det hela.. Precis som en svensk sommar och marknad ska vara.

2010-08-05 @ 13:32:06
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

Den osten låter faktiskt riktigt god! Hur var den?

2010-08-05 @ 15:14:19
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: LambergsfruaLambergsfrua

Verkar vara en trevlig marknad, men jag säger som du, vi har allt vi behöver, så det går snabbt att kolla marknader. Samma sak med loppisar, men är brukar jag ofta fastna för någon pryl, som jag känner igen från barndomen. Fast nej, jag köper den inte. Skåp och lådor är fulla ändå...

Soliga kramar!

2010-08-05 @ 16:23:05
URL: http://lambergsfrua.bloggplatsen.se
Postat av: ansepanse

vi var i Arvika på semestern vår - kul med marknader

kramar

2010-08-05 @ 17:21:34
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: annbritt

Såg lite ut som larsmäss..Har aldrig hört talas om denna marknadLDillost fanns på ica förr!

kram

2010-08-05 @ 19:01:08
URL: http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0