Tomatskräck!

Det är körsbärstomater från kvist. När vi skulle åka till Hamburgsund 3 juli repade jag av de 5 sista - det är de här - och la dem i en plastpåse. Väl framme letade jag igenom hela packningen utan att hitta dem, inte hade de ramlat ur någon påse i bilen heller.
17 juli kom vi hem och där på köksbänken låg påsen med tomater. OBS: Inte i kylskåpet. Här i Närke hade det varit runt + 30 och mer, nästan hela tiden vi varit borta.
Tomaterna var lika fina som när vi for.
Bilden har jag tagit idag, 21 augusti! Vad har "de" gjort med dem? Jag vet så lite om hur man kan manipulera växter, är de strålade på något vis?
Jag lovar och svär, de är snart 2 månader och ett par är aningen rynkiga, men alla 5 är fasta och fina.
Jag kommer inte att köpa utländska tomater särskilt ofta efter det här!
Tillägg, de här tomaterna var holländska eller spanska, jag minns inte riktigt, vet bara att de inte var svenska.
Ja, vad ska man säga? Men vet att man svenska tomater är så mycket annorlunda? Kanske de som märks ekologiska men annars...?
Ja, folk verkar tycka det är bra när frukt och grönt håller sig länge, men det är ett tecken på att det finns massor med skit.. :(
Helt otroligt att de kunde hålla sig fina så länge !
och trots värmen...
ja, man kan ju undra om de är behandlade eller strålade på något sätt...förstår att det känns lite obehagligt..
Kram
Anne, jag köper helst bara ekologiskt! Då tror jag i alla fall att det är lite bättre.
Svorskan, Jag älskar att se att min frukt och de grönsaker jag köper blir vissna och åldras som de ska.
Inger Maryissa, Visst är det lite obehagligt. Jag kommer inte att köpa utländska tomater mer än om det är något alldeles speciellt jag vill ha dem till. Jag vill veta vad jag äter och det vet jag inte när de håller i över 2 månader. Kram!
Då blir det till att sluta köpa importerat och inte mycket kvar att äta.
Såväl frukter, bananer/bär, grönsaker, rotfrukter och kryddor bestrålas runt om i världen. T ex för att förhindra groddbildning hos potatis och lök eller fördröja övermognad. Bestrålning görs också för att ta död på sjukdomsframkallande organismer eller för att förhindra spridning av skadeinsekter. Enligt lag ska dock dessa livsmedel märkas med texten ”bestrålad” eller ”behandlad med joniserande strålning”. Någon som någonsin sett den märkningen?
Det har för övrigt också tagits fram genmodifierade/manipulerade tomater som inte åldras i normal takt.
Morning! Ja vad ska man säga om tomaterna...?!
För övrigt säger jag tack för underbara foton o berättelser i din blogg! Synd att ni inte hittade kyrkan, fniss!
Kramen!
Ragnvi
Det var skumt. Nu är min erfarenhet av tomatodling nästan noll så jag har ingen pejling på hur länge de bör hålla sig i varm omgivning.
lite förvånade faktiskt.....eller är det vi som är för godtrogna
Ove Gan, Tack för informationen vem du nu är. Jag har aldrig sett att det stått något om strålning på det jag handlat.
Ove Gan, Tack för informationen vem du nu är. Jag har aldrig sett att det stått något om strålning på det jag köpt. Helt klart måste jag ha fått tomater som är manipulerade, för så här ska det inte vara. Jag tycker det är otäckt!
Ragnvi, Om tomaterna säger jag: Läskigt otäckt! Kyrkan finns väl i minst 500 år till, så tids nog.... Kram!
Inga, Håller de en vecka är det bra, men ofta blir de lite för mjuka då tycker jag.
Britten, Vi ifrågasätter nog alldeles för lite när det gäller mat och dryck.
En berättigad fråga, utan tvekan!
Mia, Håller med, vad är det vi stoppar i oss utan att tveka? Tomater, de ska åldras på en vecka, så är det bara.