Chokladnjutning

På den exellenta delikatessbutiken DUÅ i Umeå köpte jag en hel del när jag var där, vilket jag redan berättat om här på bloggen. Länk till DUÅ bloggen.

Nu har jag en egenhet som jag troligen ärvt från min mormor. Jag gömmer, eller rättare sagt lägger saker på säkra ställen. Hon stoppade in viktiga papper, sedlar mm bakom tavelramar, under dukar och på andra små fiffiga ställen.

Här kommer ett exempel om mig, som söstra mi kan bekräfta. Hon var med en gång när jag lagt mitt pass på ett säkert ställe.
Vi hade liftat till Holland och blivit utkastade från dem vi skulle bo hos, det var hos systern till en brevvän till mig. De tyckte att vi hade för roligt och bad oss flytta.

Då flyttade vi in på en vindsvåning mitt i Haag, hos en indonesisk familj vi lärt känna. Där fick vi 2 rum och bodde bra och gratis, de dagar som var kvar innan vi skulle vända hemåt. Mot våra sista gulden hade husets söner lovat att skjutsa oss till gränsen där vi skulle börja liftandet hem igen.

Allt väl, vi hade väldigt trevligt i bilen och tyckte nästan det var lite synd att det inte var så långt till gränsen. Då blev vi hörda av någon makt, för jag upptäckte att jag inte hade passet med mig. Och, var låg det då?

Jo, det hade jag lagt på ett säkert ställe, nämligen under bordduken i vårt rum och där låg det, trots att vi nästan var framme vid gränsen. Alltså fick vi fortsätta umgås med bröderna ett par timmar till - den tid det tog att åka tillbaka och hämta det och sen iväg igen. Jag minns inte riktigt, men jag tror inte de skjutsade oss lika långt andra gången.

Sån är jag alltså!

Vad har jag lagt på ett säkert ställe den här gången?

Choklad från DUÅ, en riktig delikatesskaka. EMILS GUSTAVS!




Den låg i nederskåpet på ett fat på fot, som var så högt att det nästan inte rymdes mer än en kakduk på det. Jag hade dock lyckats peta in min chokladkaka där, för att ingen skulle hitta den. Sen blev den bortglömd och som tur var, återfunnen medan den ännu var superb och inte härsken.

Tyvärr är den snart slut och ändå har jag bara bjudit mig själv. Kostnad runt 60 kronor, mycket väl investerade pengar. Det var körsbär inuti, jag tror de var frystorkade och vet att de + chokladen, är väldigt goda!

Jag har en liten, liten bit kvar, men imorgon är den slut!

Kommentarer
Postat av: anne

Hmmm....



Mmmmmm.....

2010-12-04 @ 20:09:49
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Herta

Det är härligt att hitta sådant som nästan kommit bort.

2010-12-04 @ 21:07:45
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Britten sa



Hej där

Tack för tipset om chockladen..så gott måste smaka

Så här svarar min kusin på din fråga om Thailands katten



suss: Assar ar av rasen Ocicat och han akte jumbojet Boeing 747 med oss fran Sverige. I rasen Ocicat finns bl.a. Siames vilket ju ar passande eftersom Siam ar det gamla namnet pa Thailand. De thailandska katterna ar mycket mindre an store Assar. Thailandarna tycker att han ar jattestor och kallar honom for

2010-12-05 @ 05:53:13
Postat av: Inga Magnusson

MMMmmm Du skriver såååå gott! Hann tyvärr inte hemsöka den här butiken när vi var i Umeå, det var så mycket på Agendan. Och barnbarnen + födelsedagsfirande fick ha högsta prioritet. Men nu har gubben upptäckt att han kan jaga i Umeå och jag har upptäckt ett trevligt hotell med hundrum så nu blir det nog minst en tur uppöver varje år.

2010-12-05 @ 11:36:34
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Britten, Jag har träffat en del Ocicats, de är jättefina. Jag tyckte inte det var en vanlig "bondis", som jag ändå är väldigt förtjust i, förutom orientaler. Vad härligt ni verkar ha!

2010-12-05 @ 12:33:05
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Jag säger bara: Nästa gång måste DUÅ stå överst på din "Att göra i Umeå-lista"!

2010-12-05 @ 12:33:48
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Christina

Ja, tex. Var är din Sheridan´s? Kanske under någon duk? Tack för senast. Så trevlig kväll.

2010-12-05 @ 15:53:07
Postat av: Suss

Christina, Jadu, var är den, eller vars är den? Jag får nog åka till Barca och köpa en ny, ska du med????

2010-12-08 @ 23:08:26
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: christina

Vars den ä? Jo, de finns nya i Barca. Fick förresten mail från Barca. Ingen rabatt om vi är fyra så vi kan väl jobba på en eller två till.

2010-12-09 @ 17:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0