Funderingar

Jag funderar allvarligt på om jag ska låta mig falla ner i en depression!

Det är vinter, bara det är tillräckligt för att jag känner "närakollapsenupplevelser".

Förr älskade jag hösten när kylan kom, vintern följde liksom med på köpet, den tog jag med visst motstånd. Då dog nämligen alla spindlar, eller de drog sig åtminstone tillbaka och jag kunde röra mig fritt utan risk för att bli attackerad när jag minst anande det.



Numera är jag botad, så det hotet är eliminerat. Nu är vintern i sig ett HOT!

Så har jag opererat ena axeln och gått hemma och lodat när jag inte varit ute och flängt. Oavsett vilket jag gjort och oavsett om det varit roligt eller jobbigt, tråkigt eller lätt har jag varit enarmad och det har varit tufft i vissa lägen. Jag är fortfarande lätt högerimmobiliserad.

I måndags var jag tillbaka på mitt kära arbete, med bara glada och goda medarbetare i det egna laget och bland eleverna. JÄTTEROLIGT!

Idag fredag, är jag förfärligt förkyld och spak, har drabbats av samtliga bacelusker som folk omkring mig hostat fram, nyst ut, kletat på handtag och andats ut i närheten mig. Ingen nämnd och ingen glömd. Jag talar med basröst, har ett glödande, rött inferno i halsen, pyntat med vita prickar i de svullna halsmandlarna, hostar och snyter upp en låda näsdukar utan vidare, rödgrön röra har plötsligt blivit realitet för mig.

Är jag sjuk? Ska jag vara hemma nästa vecka!

NÄÄÄÄÄÄÄ, nu är det nog. Jag ska jobba, jag ska njuta av lucia, ha vardag och vanligt arbete, varvat med lite jul.

Vad ska jag proppa i mig för att inte drabbas ytterligare av världen omkring mig?

Honung?



Echinaforce?

Cognac?



Förkylningste?

Plåster över naveln?
- Nävisst, det var ju mot sjösjuka minns jag nu.

(Lånad bild)


Sova med mössa?

Fetvadd i öronen?



Varm mjölk med eucalyptos?

Tacksam för svar på alla huskurer som fungerat på någon!

Prosit !!!!  Nu nös jag!



CITAT:
En nysning ansågs förr vara framkallad av högre makter, onda eller goda. För att försäkra sig om att nysningen skulle var till det bästa, uttryckte man en positiv önskan genom lämpligt uttryck. På vanlig svenska kunde man säga Gud signe!.

Ska man tro det skrivna ordet ska jag bara vara glad för att jag nyser skallen av mig och tillika snyter ut hjärnan.

GUD SIGNE!


Kommentarer
Postat av: anne

Ingetdera av de olika uppläggen om du nu inte bara känner för att trycka i dig honung eller pimpla cognac; virusets förlopp är cirkus en vecka.



Sv. Jag bara vrålade WOWOWOWOWOWOOAOAOAOAOOAOOOOOOOO

för att det var så underbart ute!

2010-12-10 @ 21:27:49
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Stackars dig!!!



Jag har nog inga råd att komma med, du har liksom uttömt förrådet. Hoppas att du kryar på dig under helgen och kan gå till jobbet någorlunda pigg på måndag.



Kram Ingrid

2010-12-10 @ 22:16:53
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Suss

Anne, Gud signe att du kommer på bättre tankar när det gäller vintern. Håller dock med om att det var vackert!

2010-12-10 @ 22:56:54
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Ingrid, Tack för sympatin, känner jag mig själv rätt står jag där på jobbet på måndag. Så blir det nog. Kram och trevlig tredje advent!

2010-12-10 @ 22:57:52
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Rekommenderar Örebrostudenternas hopkok. Ta två liter vatten, blanda i rejält med vitlök och ingefära och gör ett rejält avkok av detta. Låt det sedan stå ett slag. Drick sedan upp detta så gott det går.

Sonen som var rejält förkyld tog detta en kväll innan en viktig föreläsning då han var genomförkyld, nästa dag var han på benen och i föreläsningssalen. Lycka till. Berätta gärna hur det går.

2010-12-10 @ 23:06:06
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Herta

Och Gud signe hit och dit. När det gäller åkommor tror vi på slumpen, det mår själen bäst av. God Natt!

2010-12-10 @ 23:08:08
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Morning! Du får nog försöka kurera dig så gott det går! Men...om du jobbar är ju risken stor att du smittar andra! Lite svårt det där....

Krya på dig o kramen!

Ragnvi



PS. Härligt att se en gräsmatta igen! En grön...

2010-12-11 @ 06:14:44
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Ojdå... Stackars dej! <:-) Men det är ju bättre att vara förkyld än att exempelvis ha vinterkräksjuka... Tycker man börjar höra mer och mer och den "farsoten" för var dag nu. Hua!



Mitt bästa tips vad det gäller förkylning är att sova med strumpor på! Men då ska man göra det så fort man känner minsta lilla tendens i kroppen på att en förkylning kan vara på gång - då brukar man vara botad igen efter en natt med varma fötter. :-) Men har förkylningen väl brutit ut tror jag tyvärr inte att det hjälper... Så du får kanske rätt och slätt vila dej i form...?



SKickar en stor krya på dej-kram! :-)



Och så det där med mörka näbbar på koltrastar: Vad jag vet så färgar inte näbbarna ut till gult förrän fåglarna blivit vuxna, så den jag fotade igår var troligtvis en ungfågel kläckt i år.

2010-12-11 @ 08:58:22
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: annbritt

Drick mycke glögg med spriiiiiit i..



Ställer undan några mugs och den andra vi trodde fanns i KGA finns inte..ska se om det hinns..

2010-12-11 @ 09:47:21
URL: http://krukmakerihemjord.blogspot.com/
Postat av: christina

Stackare. Typiskt att bli förkyld den här tiden. Värme, vila och vatten.

Upptäckte ett fantastiskt ställe i dag som jag inte sett i någon av dina bloggar. OVO LIN i Karlslund. Det måste ju bara vara din drömbutik.

Krya på dig.

2010-12-11 @ 16:54:08
Postat av: Lambergsfrua

Ja, men Suss det är ju bara sååå typiskt. När ett elände är på väg bort, kommer ett annat i stället. Skönt att axeln är bättre, men förkylningen är ju ovälkommen. Här hemma knaprar vi Echinaguard, när förkylningar slår till. DE brukar förkorta snörvlandet ett par dagar, annars går det över på ca en vecka. Då är å andra sidan redan Lucia över. Så nu är det upp till dig - stanna hemma och vårda förkylningen eller njut av Luciafirandet med elever och kollegor - de blir säkert smittade nån annanstans ifrån i alla fall;)

Varm kram,

Lambergsfrua

2010-12-11 @ 18:25:32
Postat av: Inga Magnusson

Jag litar mest på c-vitamin 500 men det kanske är för sent nu när det väl brutit ut. Numera äter jag Loratadin när jag blir förkyld, för jag tror att jag på något sätt är allergisk mot förkylningar, får klåda och djupa hostor. Sedan jag började med det så har jag varit rätt skonad från långa perioder med halsont och förkylning. Det är ju en massa annat som jag heller inte ´tål så det är kanske inte så konstigt.

2010-12-11 @ 22:14:01
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Stackars Dig som är sjuk, glömde jag, men nu blir Du nog frisk till jul i alla fall. Jag har lagt ut inlägget om Viktor men det är en bit ner, jag publicerar flera varje dag nu för det är sån kö. Ljusskulptuerna i Umeå är jättefina.

2010-12-11 @ 22:15:33
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Tack alla för goda råd och uppmuntrande kommentarer. Jag har kurerat mig med ett pulver jag köpte på Boots i England och "Gud signe" att det hjälper, för idag känner jag mig redan bättre. Blir det sämre igen, får jag väl testa era råd ett efter ett tills det är över.

2010-12-12 @ 15:43:37
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0