MMMMMMMMMMMMMM...

........MARABOU MJÖLKCHOKLAD!

Jag minns bioreklamen innan matineén började när jag var liten. Det kostade 75 öre att gå på matiné, oftast fick jag 1 krona och jag fick använda 25-öringen till vad jag ville.

Mycket passligt kostade en tablettask 25 öre och det var helt perfekt, sånär som det kvalfyllda i att välja sort. Jag valde oftast Friska Fläktar, Viol eller TuttiFrutti.




Just Friska Fläktar tyckte jag inte så mycket om, det var små, hårda sockerkulor i olika färger. De hade dock fördelen att man kunde slösa bort några genom att kasta mot de kompisar man ville visa, att även jag och någon annan kompis också var där. Även om man kastade iväg halva asken åt olika håll, fanns det kvar att äta på när väl bion började.

Sedan började det med reklam. Där var Alice Babs som sjöng om Toy. "Tugga Toy bli frisk i munnen, av att tugga Toy" - eller något liknande.

Sedan kom reklamen för Marabou Mjölkchoklad och jag tror det var Yvonne Lombard som satt där med en smarrig chokladkaka framme på filmduken och nere i salongen satt jag med en halv ask Friska Fläktar.


Kolla, jag hittade Yvonne på nätet!





Det är inte så konstigt att det någonstans i ens inre finns en betingad reflex när man passerar Marabous alla kakor som lockar i affären.  De bara ropar: " Välj mig, köp, ät och njut!"

Ofta står jag emot, idag gjorde jag det inte! Det låg en sprillans ny frestelse där och äckalde sig. Mandel, salt och choklad. Hur gott lät inte det?



Nu vet jag hur gott det är! Det blev inget över till någon annan.

Inte ens pappret finns kvar som avslöjar min lilla eftermiddagsorgie. Endast en skinnflådd gom återstår, för det var lite strävt med mandeln och saltet - MEN ACK SÅ UNDERBART!

Kommentarer
Postat av: Mia

Mmmmarabou

2010-02-20 @ 12:23:02
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Suss

Mia, Inga ord behövs!!! MMMMMMMmmm

2010-02-20 @ 16:23:45
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: margit

Hej igen! Du är väl inte så gammal att du upplevt att tablettaskarna kostat 25 öre?? Eller?? Och 75 öre att gå på matine!!

Skojar du???

Kramen vännen!

2010-02-20 @ 22:44:44
URL: http://margitholm.blogg.se/
Postat av: ansepanse

tutti frutti, tyckte jag om

2010-02-21 @ 16:41:25
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Suss

Margit, Jodå, så gammal är jag, eller så var bion ovanligt billig där jag bodde. Tablettaskarna kostade alldeles säkert 25 öre, det gjorde en kokosboll också. Kram.

2010-02-21 @ 17:22:07
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Ansepanse, Jag tyckte ganska bra om Tutti Frutti, men godast var Viol. De kunde man dock inte kasta iväg mer än högst en enda av.

2010-02-21 @ 17:22:43
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: anne

Violpastillerna var och ÄR goda, jag köper dem ibland.



Bioreklam från "min" tid var Björn Borg och "gula hinnan de e´känt, bostas bort med Pepsodent"!!!

2010-02-21 @ 19:03:56
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Herta, Björn Borg var med under min fortsatta biotid och jag minns hur den gula hinnan bara seglade iväg ut ur munnen på honom.

2010-02-21 @ 19:07:30
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0