Marknadsdagen

Igår var det ett himla strul här på blogg.se, i alla fall när jag försökte ta mig in, därför kommer marknadsrapporteringen inte förrän nu.

Så här "fint" väder hade vi när vi kom ner på stan. Kom och kom förresten, det var ett enda stort "strugglande" som jag och nästansyster uttrycker oss när det är mer än eländigt. Vi blev nästan anglofiler under vår resa i England förra året, men i den meningen att vi mer eller mindre skaffade oss ett eget, svengelskt blandspråk när vi tyckte att det passade.

Det var en enda kämpig motionsvandring i mycket ymnigt snöfall, med flingor stora som lappvantar. Decimetertjock snömodd att trampa omkring i och rädslan i kroppen att det under modden skulle gömma sig en stenhård isknöl att halka på.



Det lilla livet = samariten = färdtjänstchauffören = dottern, bor på norr.

När det är Hindersmässa är parkeringsplats på stan en ynnest endast för de utvalda. Dit hör inte jag, inte ens med en nyläkt, värkande handled. Alltså parkerade jag utanför hennes hus och vi travade iväg.

Det var inte så fröjdefullt som det kan vara en del år. Inte särskilt kallt, men usch och kräks, vilket snöoväder. Det var faktiskt klass 1 varning. Denna varning maldes dock ner av sonen som ringde från Umeå och lät meddela att de hade klass 2. Så var det med det! Jag led i alla fall.

Förutom Hindersmässan skulle jag till Bokia och byta läsecirkelsbok. Vi tog genvägen genom H&M. En ny skylt för de som inte ser fanns på plats........ men om de inte ser, hur ska de då kunna läsa informationen???



På våningen ovanför fanns en nästan likadan, fast "ner" var utbytt mot "upp"! Jag förstod inte riktigt vitsen, men jag kanske var för insnöad i mitt tänkesätt?

Ut i snöyran igen.

Vi knegade tappert på tills vi hade avverkat Storgatan och Drottninggatan, sedan var vi bara tvungna att gå in på utmärkta Vasa och inta ny näring i form av varsin räkmacka med handskalade räkor. Inga räkor i lake på det fiket inte!



Stärkta, som vi trodde, gick vi ut igen, men vi var snarare något mer utmattade, så det blev en snabb repa över Stortorget, vi t o m kortade av den till halva torget. Snabbt köpte vi det vi skulle ha och det här var dagens skörd för min del.

Al- och äppelkspånrökt skinka från Åsele, brända mandlar,
Västerbottenost och en förpackning 2 liters fryspåsar.


Det gick fort det här året, men jag har aldrig förr varit så trött efteråt.

Kommentarer
Postat av: Mia

O, en liknande räkmacka ska jag nog satsa på i morgon kväll!

2010-01-29 @ 22:57:59
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Elisabet Eknor

Hej kära STORASYSTER!!!



Har i denna arla morgontimma roat mig med att läsa din blogg för hela januari nästan.Det har blivit många skratt o jag GLÄDS med dig o gipsbefrielsen.

De där bullarna som din käresta hade bakat såg alldeles för läckra ut o jag tänker att det är inget ont som inte för något gott med sig.Se till att han fortsätter att baka trots att du tillfrisknat för det vill jag smaka på!

Ha det gott o Lycka Till på Melodikrysset senare idag!

Nu tror jag att jag kryper ner i sängen o njuter gryning!!

KRAMELIKRAM

2010-01-30 @ 07:47:09
Postat av: Ragnvi

Morning från mig o GrodPrinsen! Idag säger jag grrr! Kan inte logga in hos mig...error!

Ja suck o dubbelsuck vad med snö vi fått! Igår när jag skulle iväg till jobbet körde jag fast i grindhålet...tog mig nästan inte ut ur bilen! Paniken lurade...men till sist gick det! Fick väcka sambon...

Kramen!

Ragnvi

2010-01-30 @ 08:30:46
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Inga M

Hindersmässa! Det är ju nostalgi för oss emigranter! Var det inte då rävskinnen skulle säljas, de som skjutits under den tid rävens päls är som bäst? Alltså före nyår och så behövdes några veckor till beredning.



Stackars Dig som ständigt drabbas av nya snöfall! DEt är en hård vinter! Här är -20 grader idag!

2010-01-30 @ 10:30:05
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Mia, Jag förstår din känsla och räkorna är extra goda om man jämför med de i lake eller färdigskalade, djupfrysta. Ät och njut!

2010-01-30 @ 11:13:09
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Bettan, Kul att jag kan glädja dig bara med mitt skrivande. Jag hoppas vi kan baka tillsammans fler gånger, det är inte alls särskilt svårt för en oinvigd, bara man vågar testa. Krysset är redan färdigt! KRAM

2010-01-30 @ 11:14:28
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Ragnvi, Vad trist det är när det strular med uppkopplingen, nu när man är van att nå ut i etern. Pussa Grodprinsen så kanske han blir en karl av kött och blod som kan skotta lös dig ur snömassorna! KRAM

2010-01-30 @ 11:15:30
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Helt rätt, men de enda skinn man ser numera är Vild Hasses mössa och någon enstaka pälsväst, som förmodligen är syntet. Jo, fårskinn och produkter av får, är det gott om på marknader, men det är nog allt. När vi slutat jobba kan du komma hit och gå på Hindersmässa med mig, om inte förr!

2010-01-30 @ 11:16:55
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Christina

Knock, knock.

Blev själv förvånad över HM:s skyltar men kom på att de bytt färdriktning. Gamla upp är nu ner och tvärt om. (Det gäller att variera sig) Går man i andra tankar och inte ser sig för kan det bli lite tokigt. Därav skyltarna.

Ta det lugnt på snö ocg is.

Kram

2010-01-30 @ 11:19:45
Postat av: ansepanse

men bilden av allt snöande ser väldigt härligt ut

ha en fin lördag - kram

2010-01-30 @ 11:29:33
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Suss

Christina, Knock på dig själv, det närmar sig!!!! Jag misstänkte att de kanske bytt riktning på rulltrappan, men jag tycker det var konstiga skyltar ändå. Inte minns jag att det var tvärtom. Ses snart! Kram

2010-01-30 @ 18:34:30
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Ansepanse, Jag håller med dig om att snöbilden är rätt så läcker. Därmed inte sagt att jag tycker om snö. Trevlig lördagkväll önskar jag dig. Kram

2010-01-30 @ 18:35:25
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Örebro verkar vara en rolig stad fortfarande. Olika saker typ marknader och annat kul ltie då och då. Jag har redan talat med sonen om nattlogi till 1 advent längre fram detta år.

2010-01-31 @ 19:38:53
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Suss

Herta, Jag är nöjd med Örebro, helt klart! Hör av dig om du inte får kvarta över hos sonen. Jag kan nog hysa in dig här om det inte är någon unge eller så som redan ockuperat gästrummet!

2010-02-01 @ 00:57:32
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0