DBF

För andra året i rad har DBF varit i farten och tyckt sig vara smarta och humana mot de levande djuren. För jag antar att det betyder Djurens Befrielsefront eller något sådant.

I Stadsparken har det här huset funnits så länge jag kan minnas, i alla fall sedan mina barn var små och den äldsta är 30 idag.

Där har varit undulater och nymfparakiter under sommarperioden. De har haft gott om plats och mat, jämfört med en vanlig fågelbur. En vindskyddad plats och med ett grenrikt träd från marken upp till taket. Gott om plats att flyga omkring och det har kvittrat väldigt trevligt när man strosat runt där bland rosorna.

Idag är det TOMT och har varit det ganska länge nu!




Nu har tydligen någon eller några bestämt sig för att det är djurplågeri och klippt sönder nätet och "befriat" de stackars fåglarna, samt satt sitt bomärke på huset. Fåglarn har fått sin frihet.........eller?



Eftersom de inte tycks ha kunskaper själva, är det ofattbart, att ingen upplyst dem om, att undulater och papegojor går en säker död till mötes, om de råkar hamna i det fria här hos oss i Sverige. Eller har de kanske sett några par häcka bland träden i parken, eller i skogen om våren?

Hur dum i huvudet får man vara?

Inte som de i DBF i alla fall!!!!

Jag antar att vi inte får uppleva det här fågellivet någon mer gång, eller ska det behövas pansargaller?

Många timmar sammanlagt har vi och många med oss, stått där med barnaskaror och "pratat" med fåglarna, skrattat åt deras upptåg och inte någonsin sett en enda en som varit hackkyckling, eller sett lidande ut därinne, tvärtom!



FRIHET, det är något annat än en plågsam död utan mat!

Det här är en patetisk demonstration som bara är negativ. Riktigt trist är det!

Kommentarer
Postat av: Ragnvi

Usch vad upprörd man blir! Om dom kunde tänka sig för både en o fler gånger!!!!! DET dom gör ibland är ju rena rama djurplågeriet!!

Har läst ikapp hos dig o njutit...både av underbara blomster hos dig och vattensnaps o Danmark!

Kramen!

Ragnvi

2011-09-02 @ 06:59:53
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Selma

Den sortens djurrättsaktivister begriper jag mig inte på.

2011-09-02 @ 10:59:19
URL: http://frunatmaken.wordpress.comfr
Postat av: Zarah

mmmm, jättetråkigt!

2011-09-03 @ 21:23:54
URL: http://verandan.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0