Hem från Ålesund

RÄTTELSE ! ! !




Sonen, med fiske som ett av sina största intressen, kollade in min blogg igår. Bilderna från havsakvariet nagelfors noga och detta är inte en simpa, det är en KNORRHANE! Så var det missförståndet ur världen.

Episod i matsalen sista morgonen på hotellet:

Man kunde steka sitt eget frukostägg, det fanns en stekplatta och en nätkorg med råa ägg. Det testade jag denna sista morgon. Det tog lite tid och medan jag stod där kom en äldre man, tog en äggkopp från högra sidan om sig, sträckte sig till till vänster, till äggkorgen bredvid mig och tog ett rått ägg.

Jag sa till honom på svenska att de var råa. Han ignorerade mig, då försökte jag med engelska, men inte det heller. Inte ens när jag pekade på de kokta reagerade han.

Ta ditt råa ägg då, tänkte jag och såg detta för mitt inre öga.



Han satte sig vid ett bord för 4, det var nog far, mor, dotter och måg. Jag berättade episoden för mina reskamrater och vi satt i spänd förväntan vad som skulle hända.

Det blev ingen större dramatik. Rätt som det var reste sig dottern ganska hastigt, kom med något i sin kupade hand - ägget. Vi hann se att det var hugget en skåra i det, med en kniv.

Vad gör då kvinnan? JO!

Hon går tillbaka till äggkorgen och lägger det råa, halvknäckta ägget i den, utan att tala om det för flickan som skötte om all hantering runt maten. Hur tänker man då, undrar jag?

Vi checkade ut och kom iväg strax efter 9. När vi åkte genom stan, fick vi se en riktigt stor båt som just lagt till. Det är ofta stora kryssningsbåtar som lägger till vid kaj några timmar. Turisterna antingen bussas, eller får ett antal timmar på sig att gå runt och titta. Det är kryssningssemester det!

Eurodam stod det på skorstenen.





Vi åkte mot Åndalsnäs, för vi skulle ta en annan väg hem.



Det blev genom Romsdalen, ännu en otroligt vacker väg med höga berg och vacker natur.




L sa, att om vi åker förbi ett "Bakeri", skulle han bjuda på färska wienerbröd och kaffe. I byn Måndalen kom det lilla bageriet som på beställning och som till och med hade ett bord utanför. Där tvärnitade han.




Inne på disken stod en pumptermos och man kunde får förmiddagskaffe med pinfärskt bröd direkt på stället. Jag lovar att det var smaskens!




L upptäckte också dagens tillbud och köpte nybakat bröd till morgondagens frukost.



Alldeles bredvid bageriet fanns en frisör. Skylten var härlig. I-M läste det finstilta!



Det står 5TH AVENUE NYC och där var vi definitivt inte!


Vägen blev mer dramatisk, bergen högre och mer karga och vägarna krokiga. Vilket vackert land vi har så nära oss. Varför ska man åka till Österrike och Alperna, när Norge har minst lika vackra berg och gott om skidanläggningar.





Sedan kom vi ner på lågland igen och där var det som ett lapptäcke.

Detta fotograferat i farten



Efter en stund, nya höjder och berg och vädret gick från sol, till regn.

Här "ligger" molnen på berget.



Rastade på samma mack som uppvägen, för nu var vi inne på den E 6:an igen. När de andra stod i toakö, passade jag på att gå ut och fotografera det pittoreska huset en bit bort på vägen.




Det låg precis bredvid älven



Vi hade bestämt oss för att rasta i Lillehammer. I-M och L skulle visa oss denna fina lilla stad, som hade vinter-OS 1994.

Regnet satte dock stopp för några större utsvävningar. Vi fikade på konstmuseét, mycket gott och de verkade ha fantastiska utställningar. Det fanns dock inte tid för sådant den här gången.



Vi gick ut på "byn", när regnet upphörde, men det kom tillbaka ganska fort, så det blev inte så mycket med det turistandet tyvärr.

Här kommer de 3 bilder jag hann med, innan störtregnet var över oss igen.

Ett brunnslock så klart



Skyltar gillar jag också


och vackra hus!


Resten av vägen gick ganska fort. Vi kom hem till Ljördalen, fixade lite mat och kände oss hurtiga framför TV:n som visade Diamond League.

Tidigt nästa morgon for vi hemåt med motorcykeln och hade en rejäl regnskur i höjd med Sälen. Sedan sken solen på oss resten av tiden.

TACK till våra kära vänner I-M och L, för de här underbara dagarna!

Kommentarer
Postat av: Zarah

Varför Österrike när Norge finns? Kan det bero på att Norge är så himla dyrt för oss svenskar? Mysiga hus och annat du visar på dina bilder.



Tack för att jag får hänga med på dina resor... :-)

2011-08-11 @ 22:35:36
URL: http://verandan.svenskablogg.se/
Postat av: Ragnvi

Oh så vackra bilder från Ålesund! Har vänner o jobbarkompisar som varit dit.....nån gång hoppas jag få se allt det vackra med egna ögon!

Ljördalen...när jag var barn var jag till Gördalen på den svenska sidan! Min första fjälltur!

Kramen!

Ragnvi

2011-08-12 @ 05:15:23
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Suss

Zarah, Tänkte inte på det....kostnaderna alltså! Du får snart åka en tur till Danmark med mig, dit bär det av på söndag!

2011-08-12 @ 11:34:42
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Ragnvi, Även om Norge är DYRT, är det helt klart värt att ta ett par dagar för just Ålesund. Det var helt otroligt och bättre IRL än på bild. Kram!

2011-08-12 @ 11:35:38
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0