Märtas café

Som om det inte var nog med Pizzaplaneten här om dagen, vi fortsatte på Märtas Kafé på eftermiddagen.





Vi hade planeringseftermiddag, så vi ringde och kollade om vi kunde få boka ett bord i lite avskildhet och nog fick vi det. Inte behövde vi äta heller, det gick bra med att vi bara drack te och kaffe.

Med tanke på mitt nya liv, men så gott som osötade veckor hade jag en ganska lång överläggning med mitt bättre jag och till slut segrade det sämre.

Jag är ju inte mer än människa och med all den pizzan i magen + den frestande kakdisken där borta i fjärran, var det ganska svårt att bara ta en slät kopp kaffe.



Disken stod där och lyste med ett frestande, gyllene skimmer, så vad gör en svag människa?



Jo, hon väljer en äppelkakebit och inbillar sig att det är mest som en frukt! Sedan hade hon (det är alltså jag) tagit sig förbi det hindret.

VAD DÅ? Jag tog ju bara lätt förädlat äpple till kaffet!

Att gå och fika på Märtas, är som att komma hem till någon, det är ett gammalt anrikt ställe och alla rum finns kvar sedan det var ett bostadshus.



Det är olika möbler i rummen och utanför en gammal fruktträdgård, där får man sitta hela den varma säsongen om man känner för det.

Jag tog ingen bild av mitt "äpple", då kanske jag framstår i en sämre dager än jag vill, för den var ganska stor och vaniljsås fick jag också. Det satt fint kan jag väl erkänna, ingen ångest eller ruelse över mitt övertramp. Det kommer snart en ny osötad vecka, så det är lugnt!

Vi fick information innan vi gick att de har "Afternoon tea" sista torsdagen i varje månad. Det lät väldigt trevligt, så det ska vi också testa vid något tillfälle.



Söstra mi, vad säger du? Det är väl något för oss?

Tilläggas bör, att vi fick väldigt mycket gjort, så vi kanske gör om det. Vi hade eget rum och kunde planera och konferera helt ostört, ingen behövde ens gå och fixa kaffe. Det gjorde ju Märta (som heter Gudrun)!

Kommentarer
Postat av: Herta

Vi har varit fler som "levt ut" av det goda...tex i Motala idag.

2011-01-29 @ 19:26:42
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Vilket mysigt café - både utanpå och inuti! :-) Den där typen av trähusbebyggelse i centrum saknas nästan helt och hållet i trakterna här där jag bor...



Fast den egna villan med träfasad hade jag (iallafall de år det är dags att måla - vilket jag verkligen upplever som oftare än i Demidekkreklamen!?) önskat vore ett stenhus istället! ;-)



Ha en underbar söndag - och hoppas att solen skiner lika grant på dej som vad den gör här på mej!? :-)

2011-01-30 @ 12:39:49
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: Selma

Det där såg synnerligen trevligt ut.

2011-01-30 @ 12:46:49
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

Din cafébeskrivning här låter precis som vårt Esters café i Långserud, efter E18. Roligt att café har börjat bli populärt igen, Du och jag och vår generation har väl tillbringat sammanlagt år av våra liv i fikalokaler av olika slag.

2011-01-31 @ 05:34:30
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0