Mera besök här hemma

Nu har det blivit en halvdag till i köket med besök av kärestans barnbarn A, som skulle vara hos oss ett tag i lördags. Hon är drygt 10 månader och ett riktigt charmtroll.

Det var inte så jätteroligt när mamma och pappa for, men det tog kanske 3 minuter så hade hon fullt upp med annat än att fundera över vart de tog vägen.

Jag drog mig nämligen till minnes vad mina barn tyckte var bland det roligaste som fanns, när det var i den åldern och kom hem till mormor och morfar. 

Inventera kökslådor!

Inte mycket att fundera på, jag parkerade mig bredvid A och sedan drog vi ut nedersta lådan. Precis innan hade hon och hennes farfar (kärestan) hunnit vara och kolla ner i lådan med plastpåsar och påsklämmor. Okej för påsklämmor, men plastpåsar - HUUU så hemskt. Den stängde vi ganska fort.

Inte tjurade hon för det när paradiset öppnade sig i form av nedersta lådan. 



Det höll på länge, hon plockade upp det ena efter det andra. Jag satt bredvid och eliminerade farligheter innan hon fick tag på dem. En del gammalt hamnade i soporna och annat som inte varit använt eller saknat på över 1 år plockades bort. Jag hittade t ex en köttyxa längst in.



Den köpte jag till mitt första hem, för en köttyxa hade vi en i föräldrahemmet, så det trodde jag man skulle ha. De gånger jag använt den på 40 år är lätt räknade. Den åkte bort!

Det tar på krafterna att inventera i hemmet, så efter att ha vägrat äta lunch, men stoppat i sig vindruvor och mandarin tuppade det lilla livet av, innan vi hunnit få ut henne för att söva henne med en promenad.




Nu måste jag tyvärr avsluta skrivandet, jag har lite att ta reda på i köket!



Sopborsten som står upp, fungerade som stopp för de andra lådorna!

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Jaså Du använder inte köttyxan? Jag tar allt ett tag på någon köttbit då och då för att få den lite plattare eller mörare. Inbillar jag mig i alla fall. Men det kanske är mest inbillning.



En riktig lite sötnos har ni där och farfar ser också nöjd ut. Undrar varför farfar låter äldre än mormor? När får Du träffa Din lilla älskling igen då? Till jul eller innan?

2011-11-06 @ 20:34:07
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

bra med inventering. Men Du skall väl inte kasta allt på bänken hoppas vi.

2011-11-06 @ 20:59:37
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Inga

Så underbar helg du haft...vackra och gulliga hundar

och så denna lilla " goding "...tänk att alla småttingar älskar kökslådor och grytskåp...(så bra du fick rensat lite)

Ha en bra vecka

Kram

2011-11-06 @ 21:01:58
URL: http://gittanspysselsida.blogspot.com
Postat av: AnnaKK

Aha!



Det är alltså SÅ-Å-Å man ska göra för att få lådinventeringar och utrensningar till stånd!? Skaffa sej barnbarn... :-)



Men inte kunde ni väl slänga allt det där - ni får ju tänka på att den lilla tösen lär komma tillbaka, och säkert vill kika i lådorna igen då! :-D Tänk så besviken hon kommer att bli om inte ALLA de roliga sakerna är kvar då!! ;-)



2011-11-07 @ 08:07:10
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: Eleonora

Vilket eldorado för den lilla söta flickan att få botanisera i dessa lådor. Precis som alla små barn älskar köksredskap - tur bara att du fick bort den ruskiga köttyxan.

2011-11-07 @ 08:54:06
URL: http://konvaljen.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Är inte det barnarbete att utnyttja en liten baby till lådinventering?



Skämt åsido! Det finns väl ingenting som de tycker är så roligt som att få utforska vad vi har i kökslådor och skåp. Roligare leksaker finns inte!



När vi skulle flytta gick jag givetvis igenom kökslådorna jag också, men jag hade ingen sån där behändig hjälp. Jag fick klara mig på egen hand.



Det fanns en hel del konstiga grejor som man samlat på sig. Saker som aldrig används.



Ha en fin måndag!

Kram, Ingrid

2011-11-07 @ 09:25:19
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Selma

Så toppen att få en kökslåda städad bara så där. Här är för lite battingar.

2011-11-07 @ 11:36:58
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Susanne P

Så bra med lite hjälp i köket. Det är inte varje dag man rensar i lådorna. Tro jag det att hon somnade av ren utmattning, som hon arbetat sig genom alla lådor. ;)

sv. Åhhhhhh, vilken tjock magen på hunden. Den ser ut att vara sprickfärdig. Men mysig!!!

Kram

2011-11-07 @ 14:28:30
URL: http://Www.susannep.blogspot.com
Postat av: britten

ha ha ha ja visst minns man hur roligt det var med kökslådorna....

2011-11-07 @ 16:10:58
URL: http://glitteroga.blogg.se/
Postat av: Suss

Här kan jag svara samtliga samtidigt: Lilla A var helt salig, precis som mina barn var vid lådinventering i unga år. Det var "Titta" och "Da da da da da" hela tiden.

Jag kasserade inte det som låg på bänken, bara en del av det. Lådan blev rentorkad och det jag behöll ligger tills vidare, hoppas länge, fint placerat och jag vet exakt vad jag har för saker.

Nästa gång hon kommer tar vi en annan låda tills vi klarat av hela raden. Till slut kommer jag att ha det lika fint i mina kökslådor, som de har i lådorna på apoteket! Bra uttänkt känner jag!

2011-11-07 @ 17:16:36
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Zarah

Den där högen på bänken ser riktigt spännande ut...



Visst måste det vara spännande att upptäcka vad Suss har i sina kökslådor när en så liten tjej kommer på besök. Lycka till med övriga lådor... :-)

2011-11-07 @ 17:20:02
URL: http://verandan.svenskablogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0