Vart tog parkeringen vägen?

Fortfarande har jag saker att rapportera från Umeå.

När vi kom ner till stan på lördagen och skulle parkera, var det självklart att åka ner på kajen. Där är massor med parkeringsplatser längs älven och har alltid varit.

HAR VARIT! Just det!

När jag svängde in på första sektionen var det också den sista, för där stod helt plötsligt ett av de gamla trähusen i stan -  mitt i vägen för mig, när jag skulle köra in och parkera.



Jag blev jättepaff, men sonen sa: "Visst ja, de har flyttat det där huset".

Det skulle stå där ett tag, för Umeå har ju bevars blivit kulturhuvudstad 2014 och det ska byggas en massa nytt, flyttas runt och göras om. Det pågick i somras också när jag var uppe i min gamla hemstad. Då var massor med gator avstängda och enkelriktade.

Vi lyckades dock göra oss av med bilen efter ett tag och gick upp mot centrum. Passerar en staty som jag gått förbi många gånger, men ändå inte "sett. Nu stod hon där med en massa höstlöv istället för vatten framför sig. Riktigt fin, konstaterade jag nu när jag äntligen såg henne.



När vi kommit upp på Storgatan och gått ett kvarter till öppnar sig plötsligt en ny stor ljus plats, man ser massor av älven och solen lyser så vackert på vattnet.



"Jaha,", sa jag, "vad har de rivit här då?"
"Ja men mamma," säger sonen. "Det är ju där huset har stått, det som står på kajen."

Om det skulle ställas tillbaka sedan eller flyttas någon annanstans fick jag inte klart för mig. Jag hade huvudet fullt av funderingar på hur mycket det kostar Umeå att ha fått den fina utmärkelsen att bli kulturhuvudstad 2014?

Nytt bibliotek ska det också bli innan nyårsklockorna klämtar för 2014.

Är det värt vad det kommer att kosta kommuninnevånarna? Inte vet jag!


Kommentarer
Postat av: britten

Ingenting är längre som förrut....

2011-10-17 @ 11:47:58
URL: http://glitteroga.blogg.se/
Postat av: Suss

Britten, Nej, det kan jag hålla med om, men det är tur att det inte står stilla med utvecklingen.

2011-10-17 @ 15:00:20
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Musikanta

Kul att få följa med på en rundtur i Umeå där jag aldrig har varit.

2011-10-17 @ 22:02:24
URL: http://Musikanta.blogspot.com
Postat av: Inga Magnusson

Fast jag kan mycket väl tänka mig att Umeå har fått bli kulturstad. Jag var ju där och såg den fantastiska ljusutställningen i vintras, vilken upplevelse. Biblioteket har jag sett på håll tror jag (eller var det en ny station?). Hur som helst så var det en hög glasskapelse som jag aldrig kommer att våga gå in i.

2011-10-17 @ 23:40:35
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Musikanta, Umeå är mycket väl värt ett besök, både sommar och vinter har intressanta saker att erbjuda. Det jag visade var nästan ingenting!

2011-10-18 @ 12:28:44
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Suss

Inga, Umeå ligger bra framme när det gäller kultur o dyl. Det du såg var nog nya stationen för Botniabanan. Biblioteket är en låg byggnad bredvid Idun (Folkets hus).

2011-10-18 @ 12:29:33
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0